ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει για το πρώτο ματς της χρονιάς

περιμένει-για-το-πρώτο-ματς-της-χρονιά-212490

Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου, που όπως και πολλές ομάδες δεν αγωνίστηκε στις δύο προηγούμενες προγραμματισμένες για τις αρχές του 2022 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα, ενώ η ΠΑΕ κινείται και μεταγραφικά…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την αναβολή του ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό για την 11η αγωνιστική της Super League 2, λόγω 11 κρουσμάτων Covid-19 στη 12η του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν θα αγωνίζονταν, καθώς υπήρχε το προγραμματισμένο ρεπό, ενώ η 13η είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη και περιλαμβάνει παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης.

Χθες ορίστηκαν κανονικά οι διαιτητές για τους αγώνες της 13ης αγωνιστικής αλλά κάτι τέτοιο είχε γίνει και τις δυο προηγούμενες φορές, που τα ματς που έγιναν ήταν μόνον δυο, οπότε λογικά σήμερα μετά τη γνωστοποίηση των ΠΑΕ για τα τυχόν κρούσματα …προς τη διοργανώτρια θα αποφασιστεί η διεξαγωγή αγώνων.

Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν σε αρκετές ομάδες αλλά και στον Ολυμπιακό Βόλου, αφού δεν έχει γίνει και σωστή προετοιμασία, αν και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις προπονήσεις, όμως για το αυριανό ματς το ερωτηματικό είναι και σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος που είχε πιο πρόσφατα κρούσματα και πιο πρόσφατη αναβολή αγώνα!

Η ομάδα Β’ του ΠΑΟΚ μόλις το περασμένο Σάββατο το πρωί δήλωσε αρκετούς ποδοσφαιριστές που νοσούν με κορονοϊό, ενώ η Super League 2 περιμένει τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να αποφασίσει τις τυχόν αναβολές!

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, Στάθης Ρόκας, σε δηλώσεις του αναφορικά με την αναμέτρηση της Τετάρτης τόνισε πως οι πιθανότητες να αγωνιστεί η ομάδα με τον ΠΑΟΚ Β’ είναι 50-50, αλλά όλοι περιμένουν να έχουν την ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας «είδε» παίκτες που ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορονοϊό και που υπολογίζει, να μην έχουν κάνει προπόνηση μέχρι την Κυριακή και σίγουρα προβληματίζεται για την ετοιμότητά τους.

Ο Ολυμπιακός πάντως θέλει να ξεκινήσει και την αγωνιστική και βαθμολογική ανάκαμψη περιμένοντας τον Ιανουάριο που υπάρχουν και θεσσαλικά ντέρμπι να δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και με κάποιες αλλαγές στο ρόστερ.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Γενάρη:

*13η αγωνιστική (Αύριο-15:00):

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Β’

*14η αγωνιστική (Κυριακή 16/1):

Τρίκαλα-Ολυμπιακός

*15η αγωνιστική (Κυριακή 23/1):

Ολυμπιακός-ΑΕΛ

*16η αγωνιστική (Κυριακή 30/1):

Απόλλων Λάρισας-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει να οριστεί ξανά το βολιώτικο ντέρμπι, Τετάρτη, με πρώτες ελεύθερες ημερομηνίες τις 26/1 και 2/2.

Τα νέα πρόσωπα

Αν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ Β’ δεν έχει πρόβλημα και διεξαχθεί αύριο τότε οι ερυθρόλευκοι θα έχουν και νέα πρόσωπα… αλλά και απουσίες.

Τις τελευταίες μέρες προπονείται με τον Ολυμπιακό ο νεαρός επιθετικός Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης που ήρθε στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού από τον ΟΦΗ, αλλά και ο Πέτρος Πέλκας.

Επίσης με την ομάδα έχει ενσωματωθεί και ο 19χρονος Άγγλος ακραίος επιθετικός, Μαλίς Κόμπι Ασαμόα, που ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Καλαμάτα που κι αυτός δεν είναι πίσω σε προπονήσεις με την ΠΑΕ να περιμένει και τα δελτία.

Επίσης κανονικά στη διάθεση του Βασίλη Βούζα είναι μετά την έκδοση του δελτίου του και ο 20χρονος Ιβοριανός Σαλίμ Ντιαμπί, που ήρθε το καλοκαίρι από την Ισπανία, ωστόσο το επίσημο ντεμπούτο του άργησε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που δεν ξεπεραστήκαν έγκαιρα και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα 10 ματς.

Επίσης ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τον 23χρονο αριστερό μπακ απο το Αζερμπαϊτζάν Τουράν Μανάφοφ, κι εδώ υπάρχει αναμονή με ένα πρόβλημα στη βίζα του παίκτη και η άφιξη του στην Ελλάδα μετατέθηκε για το επόμενο 48ωρο.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ κινούνται και για άλλες μεταγραφές ουσίας και εμπειρίας, ενώ ίσως και σήμερα οριστικοποιηθεί πως θα έρθει στον Βόλο από την Καλαμάτα και ο 23χρονος (22/2/98) Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι Ρότσα Φερέιρα, που έχει πιο πολλές παραστάσεις από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Νάνι αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ και εντάχθηκε στην Καλαμάτα το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια στην Επισκοπή αρχικά στη Γ’ Εθνική και μετά με 17 συμμετοχές στη Football League.

Σε σχέση πάντως με την ομάδα και το ρόστερ του 2021, υπάρχουν και παίκτες που έχουν αποχωρήσει και είναι οι: Μπάτροβιτς, Ναά, Χατζηπιρπιρίδης, Χάσεκ, Ντουάρτε, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος, Ενκόα και Σουλεϊμάν!

Επίσης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός στερείται προσωρινά τον πρώτο του σκόρερ Όσκαρ Σιαφά που είναι με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουινέας και λαμβάνει μέρος στο Κόπα Άφρικα που φιλοξενείται στο Καμερούν.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Σιαφά στο Africa Cup of Nations με την Ισημερινή Γουινέα αρχίζουν αύριο 12/1 που η ομάδα του, αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ορίστηκε ο Ρηγόπουλος στη Νεάπολη

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ έτσι γνωστοποίησε τους ορισμούς των διαιτητών της 13ης αγωνιστικής, που θα έχει μεν κάποιες αναβολές ελέω κορονοϊού, αλλά αναμένεται να είναι λιγότερες…

Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον ΠΑΟΚ Β’ την Τετάρτη 12/1 στις 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου, ορίστηκε να διευθύνει ο Γρηγόρης Ρηγόπουλος από την ΕΠΣ Ηλείας. Βοηθοί του θα είναι οι Γιάννης Καραλής επίσης από την Ηλεία και Θεοδόσης Φαλτάκας από την ΕΠΣ Γρεβενών.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά), ενώ παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Γιώργος Λιόλιος (Λάρισας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου