ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βούζας: «Και ανάκαμψη και καλό ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό Βόλου»

βούζας-και-ανάκαμψη-και-καλό-ποδόσφα-214355

Τη στιγμή που στο ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου γίνονται αρκετές προσθαφαιρέσεις και οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν τις μεταγραφικές τους αναζητήσεις και κινήσεις, ο Βασίλης Βούζας εμφανίζεται με δηλώσεις που κάνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας αισιόδοξος ότι η ομάδα του με την ενίσχυση και τη δουλειά, θα ανακάμψει και θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο 55χρονος τεχνικός έχει την πίστη πως και οι παίκτες που έρχονται και θα έρθουν, αλλά και οι ήδη υπάρχοντες με τη βελτίωσή τους θα αλλάξουν το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, η οποία, όπως λέει, έχει το ειδικό βάρος, για να μην κινδυνεύσει και να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βούζα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας:

Για την κατάσταση που βρήκε στον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους τους προπονητές λόγω του κορονοϊού και ειδικά γι’ αυτούς που ανέλαβαν τώρα μια ομάδα και πρέπει να αποκτήσουν μία εικόνα. Γίνονται πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό Βόλου και ευελπιστούμε ότι θα βρούμε μία ισορροπία, για να βγει η ομάδα απ’ αυτό το αγωνιστικό τέλμα, αποδίδοντας καλύτερα».

Για την επιστροφή του στην ομάδα τώρα, τη στιγμή που ίσως περίμενε να συνεχίσει πέρσι το καλοκαίρι: «Εγώ δεν το βλέπω έτσι, είμαι επαγγελματίας και προέκυψε τώρα αυτή η προοπτική συνεργασίας. Ξέρω πώς λειτουργεί η ομάδα και είχα εικόνα για κάποιους παίκτες. Εχω θετική άποψη και πιστεύω πως θα ανακάμψει η ομάδα και ότι θα αποδώσει σύμφωνα με αυτά που πρέπει και μπορεί».

Για τις αλλαγές που επιχειρούνται αυτή την περίοδο στο ρόστερ με αποχωρήσεις παικτών και αρκετές μεταγραφές: «Οταν τα αποτελέσματα για διάφορους λόγους που δεν θέλω να εξετάσω, δεν είναι θετικά και αποδοτικά, σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, για να μπορέσει να αλλάξει και ταυτότητα η ομάδα και ίσως και νοοτροπία. Αυτές οι αλλαγές ίσως δώσουν μία διαφορετική αγωνιστική διάσταση και ένα άλλο στυλ ποδοσφαίρου.

Νομίζω ότι γίνονται σωστές κινήσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση και η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη είτε με το ήδη υπάρχον υλικό, καθώς πιστεύω ότι οι παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα θα βελτιωθούν αρκετά, αλλά και οι καινούργιοι που θα έρθουν θεωρώ ότι θα προσθέσουν ποιότητα και διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Για το αν οι απουσίες λόγω κορονοϊού στις προπονήσεις αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα να περάσει αυτά που θέλει: «Είμαστε συνεχώς στο όριο και αυτή η κατάσταση μας δυσχεραίνει, αλλά, όπως και να έχει, πρέπει να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε συνθήκη υπάρχει, για να μπορέσει η ομάδα να αποδώσει όσο το δυνατόν περισσότερα απ’ αυτά που μπορεί. Πιστεύω ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδος θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση, γιατί τώρα είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».

Για την πρόσφατη δήλωση του Ευριπίδη Τσιμπανάκου ότι δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να υποβιβαστεί η ομάδα: «Η ομάδα έχει και το ειδικό βάρος και την ιστορία και εφόσον αντιληφθούμε όλοι τις απαιτήσεις που υπάρχουν και επωμιστούμε τις ευθύνες, η ομάδα και θα ανακάμψει και θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι επιβάλλεται να γίνει».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις μέχρι στιγμής και τι εισηγήσεις έχει κάνει στη διοίκηση για νέα ενίσχυση: «Από τη διοίκηση έχουν εισακουστεί οι δικές μου επιθυμίες και προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί σ’ αυτές, προκειμένου να πλαισιώσουμε την ομάδα με όσο το δυνατόν πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και όσο το δυνατόν πιο έτοιμους, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την πρώτη κιόλας αγωνιστική που θα ξεκινήσουμε. Οσο μικρότερο χρόνο προσαρμογής έχουν οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν τόσο καλύτερο θα είναι για την ομάδα και την αφομοίωσή τους. Προσπαθούμε γρήγορα να κλείσουμε τα κενά, για να έρθουν οι παίκτες και να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για το πρώτο πράγμα στο οποίο επικεντρώθηκε με το που ήρθε στην ομάδα: «Σίγουρα η ομάδα δεν άξιζε κάποια αποτελέσματα και θα μπορούσε να έχει κάποια περισσότερα θετικά, για να μην είναι σ’ αυτή τη θέση. Εγώ βλέπω τα πράγματα με μία ψυχρή μάτια. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει τη χειρότερη άμυνα και δεν τα έχει πάει καλά και επιθετικά. Και σ’ αυτούς τους δύο τομείς πρέπει να δουλέψουμε, ώστε με τη βελτίωση να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα.

Γίνονται διορθωτικές κινήσεις και δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε την άμυνα, αλλά και να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, που θα είναι ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Νομίζω ότι το προηγούμενο διάστημα που ήμουν στην ομάδα είχαμε δείγματα τέτοιου παιχνιδιού, οπότε, γιατί να μην το πετύχουμε και φέτος;».

Για το πώς είδε τον ντόρο που έγινε με τον Κώστα Μήτρογλου: «Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτές τις επιλογές και προσπαθούμε με άλλους τρόπους να ενισχύσουμε την ομάδα, για να υπάρχει μία βιώσιμη κατάσταση και μία συνέχεια».

Ενσωματώθηκε ο Γκαργκαλατζίδης

Τις τελευταίες δύο μέρες προπονήθηκε με τη νέα του ομάδα ο Γκαργκαλατζίδης, που ήρθε δανεικός από τον ΟΦΗ, ενώ σύντομα θα γίνει το ίδιο και με τους νεοαποκτηθέντες Μανάφοβ και Ασαμόα. Επίσης, αναμένονται στην ομάδα ο εξτρέμ Νάνι από την Καλαμάτα, ο Πέτρος Πέλκας και ένας ξένος επιτελικός, ενώ στο στόχαστρο είναι και ξένος κεντρικός αμυντικός. Θυμίζουμε ότι έχουν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου οι Χάσεκ, Ντουάρτε, Μπάτροβιτς, Ενκόα, Σουλεϊμάν, Ναά και Χατζηπιρπιρίδης.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Νεάπολη μεθαύριο Τετάρτη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν θα γίνει αυτό το ματς, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού.

Συγκινητικό βίντεο από τους Malavetas

Ενα πολύ ωραίο video ετοίμασαν και ανήρτησαν οι «Malavetas» στο διαδίκτυο, θέλοντας να τιμήσουν τα πρόσωπα εκείνα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, που δεν έλειπαν κάθε Κυριακή από την κερκίδα, στηρίζοντας και ενισχύοντας την αγαπημένη τους ομάδα και τα οποία έφυγαν νωρίς από κοντά μας.

Εφυγαν από τη ζωή, όχι όμως από τις καρδιές και τις θύμησες των οπαδών. Θα ζουν για πάντα στη μνήμη όλων και θα αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι για το οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού Βόλου. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι «Malavetas»:

«Πεθαίνει ό,τι ξεχνιέται και εμείς δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου