Συνεχίζονται οι επαφές

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-28, 14:21:47
Συνεχίζονται οι επαφές

Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθεί μέσα από συναντήσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας που θα τον επαναφέρει στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Συνεχίζοντας  τις επαφές που άρχισαν  από τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός  Βόλου προσπαθεί  για  την  άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας που θα  επαναφέρει  τη βολιώτικη ομάδα  στις  επαγγελματικές  κατηγορίες...

Μετά τη συνάντηση και τη συζήτηση θεμάτων που μπορούν να δώσουν λύση που είχαν οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπάρχει και συνέχεια, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως αρχή του είναι το ότι η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Άλλωστε μετά την αναβολή του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις 24 Απριλίου στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πως με σωστές κινήσεις και πιέσεις μπορεί να υπάρξει ανάλογη εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, όπως επίσης γνωρίζουν

πως η δικαίωση μπορεί να έρθει όχι μόνο πολιτικά (όπως πολιτική ήταν η απόφαση στο να βρεθεί στο πουθενά η ομάδα) και μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εάν βέβαια αυτή το θελήσει.

Πάντως χθες και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας βρέθηκε στην Αθήνα και συνέχισε τις επαφές με την ΕΠΟ και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ από τον Ολυμπιακό θα υπάρξει επαφή και με την Σούπερ Λίγκα μετά τις αποφάσεις που πήρε και ανατρέπουν όσα ισχύουν για τις αδειοδοτήσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Πάντως ο Ολυμπιακός εκτός από επαφές και θετικές εκτιμήσεις χρειάζεται και αποφάσεις ...

Σύμφωνα με το νέο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που αφορά την ΕΕΑ, σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που προβλέπουν τη μη χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εκδίδει πόρισμα ελέγχου, πλήρως αιτιολογημένο, που το διαβιβάζει στην Ομοσπονδία και αυτή το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Ένωσης.

Έτσι μόνο θεωρητικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε σε καμία περίπτωση η διαδικασία. Το πόρισμα της ΕΕΑ για τον Ολυμπιακό Βόλου όχι μόνο δεν είναι πλήρως αιτιολογημένο, αλλά δεν υπάρχει καν σκεπτικό γιατί δεν επανεξετάστηκε ο φάκελος της ΠΑΕ στις 15 Σεπτεμβρίου, όμως και αυτό δε λέει κάτι για... επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Ακόμη κι ενώ δεν υπάρχει απόφαση αποπομπής του Ολυμπιακού Βόλου από τα επαγγελματικό πρωτάθλημα, τίποτα δεν συνηγορεί στο ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς).

Οι νομικοί του Ολυμπιακού Βόλου θα στηριχθούν στο νέο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, προκειμένου να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, στις 24/4

Τις τελευταίες μέρες πάντως για την ανατροπή όλων αυτών οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους του ποδοσφαίρου, προκειμένου να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου και η ομάδα να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι επαφές, συνεχίζονται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως το ζήτημα θα έχει αίσιο τέλος για τον σύλλογο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=