Σε νέα ΕΠΟχή… για δικαίωση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-27, 13:47:34
Σε νέα ΕΠΟχή… για  δικαίωση

Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει νέα βήματα για άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας που θα τον επαναφέρουν στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με μια  συνάντηση  σε  καλό κλίμα, με εκτιμήσεις  που  γέρνουν  προς  το  θετικό... και  συνέχεια  στις  πιέσεις  προς  την ΕΠΟ ξεκίνησε  η τελευταία  εβδομάδα  του Μαρτίου  για  τον Ολυμπιακό Βόλου που  μπαίνει  σε  μια  νέα  φάση, ενώ πάντα το  ζητούμενο  είναι η άρση της αδικίας και η αποκατάσταση της νομιμότητας που θα  επαναφέρουν  τη βολιώτικη ομάδα  στις  επαγγελματικές  κατηγορίες...

Χθες οι άνθρωποι της βολιώτικης ΠΑΕ βρέθηκαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τον πρόεδρο Παναγιώτη Μποτσιβάλη, νομικούς και αλλά στελέχη να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο αλλά και άλλα μέλη της ΕΠΟ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ υπήρξε και μυστικότητα αφού ούτε από την πλευρά της ΕΠΟ διέρρευσε κάτι σχετικά με το τι συζητήθηκε, αν και ήταν γνωστό πως από τη βολιώτικη πλευρά τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος και κάποιοι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στάθηκαν και στο γεγονός ότι ο κόσμος στο Βόλο παραμένει ζεστός και περιμένει δικαίωση, έστω και αν και πέρασαν αρκετοί μήνες χωρίς να έχει ομάδα που να αγωνίζεται κάπου!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις της ΠΑΕ, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως αρχή του είναι το ότι η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, διαλύοντας φήμες πως ο Ολυμπιακός διαπραγματευόταν το να αγωνισθεί σε άλλη Κατηγορία... ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συμμάχους...

“Και την ΕΠΟ θέλουμε μαζί μας και από την ΕΠΟ περιμένουμε απόφαση... και στη FIFA αν πάμε μόνοι μας θα κερδίζουμε ό,τι κερδίσαμε κι από το CAS” φέρεται να τονίζει χαρακτηριστικά ο Π. Μποτσιβάλης, που θέλει να εντατικοποιηθούν και οι άλλες πιέσεις!

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πιο εντατικές οι επαφές και οι συζητήσεις με πολιτικούς και αθλητικούς φορείς τόσο του προέδρου της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη, αλλά και άλλων παραγόντων, αφού έχει τονιστεί ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή χρειάζεται παμβολιώτικη συστράτευση.

Άλλωστε μετά την αναβολή του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις 24 Απριλίου στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πως με σωστές κινήσεις και πιέσεις μπορεί να υπάρξει ανάλογη εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, όπως επίσης γνωρίζουν

πως η δικαίωση μπορεί να έρθει όχι μόνο πολιτικά (όπως πολιτική ήταν η απόφαση στο να βρεθεί στο πουθενά η ομάδα) και μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εάν βέβαια αυτή το θελήσει.

Πάντως και χθες εκτός της ΠΑΕ και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας συνέχισε τις επαφές με την ΕΠΟ και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ έχει ετοιμασθεί από τους φίλαθλους κοινή επιστολή με την οποία τάσσονται υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου και αυτήν καλούνται να υπογράψουν τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού Μαγνησίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου επί της ουσίας χρειάζεται μια θετική απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24/4 προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις επιστροφής της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα λέγεται πως μέχρι τότε μέσα από διεργασίες και συναντήσεις θα υπάρχει κατάληξη του θέματος και το Δ.Δ. της ΕΠΟ απλά θα ανακοινώσει την απόφαση.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΑΕ θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο στις 26 Απριλίου με την ελπίδα να δικαιωθεί, με τα χρονικά περιθώρια ωστόσο να στενεύουν για το σύλλογο.

Στο μεταξύ από τον Ολυμπιακό θα υπάρξει επαφή και με την Σούπερ Λίγκα μετά τις αποφάσεις που πήρε και ανατρέπουν όσα ισχύουν για τις αδειοδοτήσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο στις ομάδες που δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν άδεια από την ΕΠΟ, όσο και αυτές που δεν θα πάρουν αντίστοιχο πιστοποιητικό από την UEFA. Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή τροποποίησε την ισχύουσα ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και από υποβιβασμό (όπως δηλαδή συνέβη πέρυσι με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα) τη μετέτρεψε σε απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για έναν χρόνο.

Οι μόνες προσθήκες που θα μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένες ομάδες θα είναι η προώθηση γηγενών ποδοσφαιριστών μέχρι 22 ετών από τις ακαδημίες τους. Το άλλο σημαντικό κομμάτι αφορά τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποτύχει να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA, κάτι που κατά πρώτο λόγο αφορά την ΑΕΚ και κατά δεύτερο τον Παναθηναϊκό. Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ότι οι ομάδες θα συμμετέχουν μεν στα πλέι-οφ, αλλά αν η τιμωρία τους τελεσιδικήσει τη θέση τους στην Ευρώπη θα καταλαμβάνουν εκείνες που τερμάτισαν αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν δεν έχουν συμμετάσχει στα πλέι-οφ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=