ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν “σηκώνει κεφάλι“ o Ολυμπιακός Βόλου, ήττα 0-1 από τον Θεσπρωτό

δεν-σηκώνει-κεφάλι-o-ολυμπιακός-βόλ-260187

Προβληματίζοντας για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την 5η φετινή του ήττα και τη δεύτερη στον Βόλο χάνοντας 0-1 από τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας για την 8η αγωνιστική της Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχει μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τον προβληματισμό να μένει και στο ότι σε όλα τα ματς έχει δεχθεί γκολ και δεν έχει σκοράρει στα 4 τελευταία παιχνίδια έχοντας σερί ήττες!

Ο Ολυμπιακός για όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και ο Θεσπρωτός κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε στο 32’ να πετύχει το πρώτο του εκτός έδρας γκολ με τον Αργεντινό Ραμίρες και με αυτό να παίρνει την πρώτη του νίκη στον Βόλο και την πρώτη του φετινή εκτός Ηγουμενίτσας!

Ο Ολυμπιακός παραμένει έτσι σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έχοντας τη μια και μοναδική νίκη του στον Βόλο (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου, που χθες έκανε πρώτη νίκη), ενώ οι πέντε του βαθμοί είναι και με μια ισοπαλία στη Νεάπολη με τον Ηρακλή (1-1) και μια (2-2) στις Σέρρες. Στον Βόλο εκτός από τη χθεσινή (0-1) ήττα έχει άλλη μια με το ίδιο σκορ από τον Πιερικό, ενώ εκτός έδρας έχει τρεις ήττες χωρίς να σκοράρει σε Βέροια (3-0), Καρδίτσα (4-0) και Ξάνθη (2-0).

Με τρεις αλλαγές

Ο Ισπανός προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα είχε αλλαγές στην αρχική 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Ξάνθη, καθώς επανήλθε ο Μπάτροβιτς που είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν αγωνίστηκε στο ματς στα Πηγάδια, όπως επανήλθε και ο Κόλα (έμειναν εκτός οι Βερνάρδος και Κατσούκης), ενώ για πρώτη φορά δεν ξεκίνησε από αριστερά ο Καμερουνέζος Ζοζέφ Νάα και έπαιξε ο Κόκας.

Στο 4-2-3-1 του Καγιέχα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα στα άκρα της, δεξιά ο Γραικός, αριστερά ο Κόκας και στο κέντρο της ως στόπερ ο Φιλίποβιτς και ο Παπακώστας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Κιτόκο και ο Κόλα, μεσοεπιθετικά και πλάγια δεξιά ήταν ο Σκοπελίτης, αριστερά ο Κουντουριώτης, με τον Μπάτροβιτς να κινείται σε ρόλο οργανωτή και πίσω απο τον Σιαφά που ήταν ο προωθημένος σε θέση σέντερ φορ.

Πίσω στο σκορ

Για 6η φορά σε 8 παιχνίδια ο Ολυμπιακός δέχτηκε και χθες γκολ στο πρώτο 45λεπτο και βρέθηκε να κυνηγά το σκορ και πήγε στο ημίχρονο χάνοντας 0-1 αν και η εικόνα του έδειχνε ότι ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν υπεροχή, διάθεση και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γκολ χωρίς να τα καταφέρουν, σε αντίθεση με την ομάδα του Θεσπρωτού που σε μια αντεπίθεση και εκμεταλλευόμενη μια αμυντική αδράνεια σκόραρε για πρώτη φορά εκτός Ηγουμενίτσας!

Στο 7’ μια αδύναμη κεφαλιά του Σιαφά μπλόκαρε εύκολα ο Κίναλης, με τον γκολκίπερ του Θεσπρωτού να σώζει την ομάδα του στο 12’, όταν απέκρουσε το σουτ του Σιαφά που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από μπαλιά του Σκοπελίτη.

Στο 13’ μετά από φάουλ του Κόλα ο Μπάτροβιτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Θεσπρωτού, αλλά δεν την πρόλαβε ο Σιαφά, ενώ ο Θεσπρωτός απείλησε πρώτη φορά στο 15’ με σουτ του Σαραντίδη και ο Ολυμπιακός είχε στο 22’ άστοχο σουτ του Κιτόκο.

Στο 32’ πάντως ο Θεσπρωτός έφτασε στο 0-1 με τον Κριστιάν Εζεκιέλ Ραμίρες, που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 37’ το πλασέ του Μπάτροβιτς κόντραρε και έφτασε αδύναμα στην αγκαλιά του Κίναλη, που στο 38’ μπλόκαρε την κεφαλιά του Φιλίποβιτς και στο 44’ κράτησε το 0-1, αποκρούοντας σε κόρνερ του σουτ του Κόκα από αριστερά.

Εμεινε το 0-1

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός θέλησε να γίνει ακόμη πιο επιθετικός με τον Καγιέχα να ρίχνει στο παιχνίδι μετά το 53’ τον Βερνάρδο και πιο μετά τους Σουλεϊμάν και Κατσούκη, παρ’ όλα αυτά δεν είχε την πίεση όπως στο πρώτο μέρος και δεν απείλησε τους αντιπάλους ενώ και οι αλλαγές δεν έδωσαν λύσεις!

Ο Ολυμπιακός μάλιστα ήταν χειρότερος σε σχέση με το πρώτο μέρος και του έλειψαν το καθαρό μυαλό και οι ευκαιρίες να φτάσει στην ανατροπή…

Ενώ στο 58’ μια κεφαλιά του Βερνάρδου δεν ανησύχησε τον Κίναλη, ο Θεσπρωτός ήταν αυτός που απείλησε στο 74’, αφού σε μια αντεπίθεση ο Γώγος σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τη βολιώτικη εστία.

Οσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα το Θεσπρωτού έδειχνε να πιστεύει πως θα φύγει νικήτρια πρώτη φορά από τον Βόλο, απείλησε ξανά στο 90’ και στο 91’ με τα σουτ του Λύγκα και του Ρομέρο να αποκρούει ο Ξενοδόχοφ, για να μείνει το 0-1 και να καταγράφεται η 5η φετινή ήττα σε 8 αγώνες για τον Ολυμπιακό.

Πάντως με όσα έδειξε και χθες η ομάδα έχει μεγάλες αδυναμίες και χρειάζεται αλλαγές στο ρόστερ της!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 0-1

Γήπεδο Νεάπολης

8η Αγωνιστική-Super League 2

Σκόρερ: (32’ Ραμίρες)

Διαιτητής: Παναγιώτης Τσοπουλίδης (ΕΠΣ Ξάνθης)

Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Ζίρδας (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: 34’ Νταλέσιο, 81’ Ξενοδόχοφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Κόκας (53’ Νάα), Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα (62’ Κατσούκης), Κιτόκο, Σκοπελίτης (80’ Χατζηπιρπιρίδης), Μπάτροβιτς (53’ Βερνάρδος), Κουντουριώτης (62’ Σουλειμάν), Σιαφά.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Νταλέσιο, Βαλέντε, Γώγος, Γκάντσιερ, Κωνσταντίνου, Ζιώγας, Πούφλης (46’ Ρομέρο), Ραμίρες (82’ Βαταμίδης), Στεργίου (62’ Λύγκας), Σαραντίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου