ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματς ζωής ή θανάτου για τον Ολυμπιακό Βόλου

ματς-ζωής-ή-θανάτου-για-τον-ολυμπιακό-β-261476

Τα χαρακτηριστικά ενός ματς χωρίς αύριο έχει το σημερινό κόντρα στον Θεσπρωτό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Το παιχνίδι αρχίζει στις 15.00 και οι ερυθρόλευκοι δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη, γνωρίζοντας ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους φέρει σε δύσκολη θέση.

Η ομάδα του Μανού Καγιέχα έχει μόλις πέντε βαθμούς έπειτα από επτά αγωνιστικές στον 1ο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2 και βρίσκεται στις θέσεις του υποβιβασμού, έχοντας μάλιστα και τρεις συνεχόμενες ήττες και χωρίς να σκοράρει πριν τη σημερινή αναμέτρηση. Η πίεση για νίκη είναι μεγάλη, όπως φυσικά και για τρίποντα στους δύο επόμενους αγώνες με Καβάλα εκτός και Αλμωπό Αριδαίας εντός έδρας, για να επιτευχθεί η βαθμολογική ανάκαμψη και να φύγει το άγχος, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να δει με άλλο μάτι τη συνέχεια και φυσικά με άλλη ψυχολογία.

Σίγουρα, θα είναι αποτυχία σήμερα, αν οι ερυθρόλευκοι δεν κερδίσουν τον Θεσπρωτό, και οφείλουν να μπουν στο γήπεδο της Νεάπολης με το … μαχαίρι στα δόντια, σαν να παίζουν τον τελικό … των τελικών, παρόλο που δεν έχει συμπληρωθεί ούτε το 1/4 του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια της εκτός έδρας μέχρι στιγμής με το ίδιο σκορ (1-0), δείχνοντας πάντως ανταγωνιστική, και ψάχνει σήμερα τον πρώτο της βαθμό και το πρώτο της γκολ μακριά από το «σπίτι» της, ενώ οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν φέρει και τα τρία αποτελέσματα στη Νεάπολη.

Τρία ματς σε διαφορετικά γήπεδα

Τις τρεις φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο σημερινοί αντίπαλοι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Βόλου τα ματς έχουν γίνει σε διαφορετικά γήπεδα.

Συγκεκριμένα για τη σεζόν 2016-17 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (25/1/17) ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει τον Θεσπρωτό με 3-0 με χατ-τρικ του Φλίγκου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ακολούθησε το 1-1 (18’ Πόζογλου/90’+ Γώγος) της σεζόν 2019-20 για την 4η αγωνιστική της Football League στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού (19/10/19) και το τελευταίο παιχνίδι ήταν για την περσινή περίοδο στη Νεάπολη το Ολυμπιακός Βόλου-Θεσπρωτός 4-2 (31’, 45’ Τσαγκαλίδης, 48’ Βασιλούδης, 94′ Φιλίποβιτς/16’ Μπίκας, 92’ Πέντσας) για την 16η αγωνιστική και πάλι της F.L. (12/06/21).

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου στην προϊστορία του με τον Θεσπρωτό ανεξαρτήτως έδρας καταγράφει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Η αποστολή

Είκοσι ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα με τον Θεσπρωτό. Αυτοί είναι οι: Μπάτροβιτς, Φιλίποβιτς, Κιτόκο, Ναά, Ετόγκα, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γραικός, Κατσούκης, Κόκας, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοφ, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Σουλεϊμάν, Χατζηπιρπιρίδης και Χατζής. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Στάμου και Ξύδας (είχε γίνει αλλαγή στην αλλαγή στην Ξάνθη λόγω νέου τραυματισμού) και οι Ντιαμπί, Χάσεκ, Ντουάρτε, Αμπουμπακάρι και Κωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι ο Μαυροβούνιος Μπάτροβιτς επιστρέφει υγιής, καθώς στην τελευταία προπόνηση στα Πηγάδια πριν το ματς της Ξάνθης είχε αισθανθεί ενοχλήσεις και δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί, διακόπτοντας το απόλυτο των συμμετοχών ως βασικός στη Σούπερ Λιγκ 2.

Χωρίς Πατσέκο ο Θεσπρωτός

Δίχως τον 25χρονο Αργεντινό επιθετικό Ροντρίγκο Πατσέκο, που είναι τραυματίας, έχει έρθει στον Βόλο ο Θεσπρωτός, κυνηγώντας το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, ενώ λείπουν και οι μακροχρόνια τραυματίες Μπίκας και Κολιτσίδας.

Πιο συγκεκριμένα στην αποστολή βρίσκονται οι εξής 23 ποδοσφαιριστές: Κίναλης, Ψωμιάδης, Βαταμίδης, Γώγος, Κωνσταντίνου, Λύγκας, Παππάς Ευάγ., Πούφλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης, Στεργίου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Σουμά Αλ Χασάν, Βασιλάκης, Ντ’ Αλέσιο, Γκανσιέρ, Ρομέρο, Βαλέντε, Διγκόζης, Ζβι, Ρούσης και Μπαλός.

Δεύτερο ματς με Τσοπουλίδη

Ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης από την ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι ο άρχων της σημερινής αναμέτρησης με βοηθούς τους Διπλάρη (Καρδίτσας) και Ζίρδα (Δράμας). Τέταρτος ορίστηκε ο Μελτζανίδης (Ημαθίας). Ο Τσοπουλίδης είχε διευθύνει και το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες (2-2) στη φετινή πρεμιέρα.

Πριν 16 χρόνια χειρότερο ξεκίνημα

Στην περίοδο 2005-06 πρέπει να ανατρέξει κάποιος, για να βρει ένα ανάλογο κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως το φετινό.

Συγκεκριμένα, εκείνη τη σεζόν, στο τέλος της οποίας ήρθε ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική, οι ερυθρόλευκοι στις επτά πρώτες αγωνιστικές (σ.σ. όσες έχουμε διανύσει και τώρα) είχαν καταγράψει μόλις τέσσερις βαθμούς.

Είχαν ξεκινήσει με ήττες από Χαϊδάρι (3-1), Κέρκυρα (0-2) και Εργοτέλη (2-0), στη συνέχεια ήρθαν ισόπαλοι στον Βόλο 2-2 με την Προοδευτική, έχασαν από τη Νίκη ως φιλοξενούμενοι με 2-0 στο Πανθεσσαλικό, κέρδισαν στην 6η αγωνιστική εντός έδρας τον Πανηλειακό με 2-0 και ηττήθηκαν από τον Θρασύβουλο με 2-0 για την 7η.

Είσοδος και εισιτήρια

Κατά την είσοδο σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης και κάθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο προσκομίζοντας το Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον Cocid-19. Οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα προσκομίζουν PCR Test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών, προ της διεξαγωγής του αγώνα.

Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους, που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από εμβολιασμένους ενήλικες ή νοσήσαντες.

Η είσοδος στο γήπεδο θα επιτραπεί από τις 12:30 για την αποφυγή συνωστισμού. Κατά την είσοδο στο γήπεδο, θα γίνει έλεγχος με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του φιλάθλου στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Τα παραπάνω πρωτόκολλα ισχύουν για όλους τους τύπους εισιτηρίων του αγώνα, μεμονωμένων και διαρκείας.

Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας θα πρέπει να παραλάβουν στο εκδοτήριο του γηπέδου και να συμπληρώσουν απαραίτητο έντυπο για την είσοδο τους στις κερκίδες.

Σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά το εκδοτήριο στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης για την προμήθεια εισιτηρίων, από τις 10:00-12:00. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 10 ευρώ γενική είσοδος.

Με την αγορά των εισιτηρίων θα συμπληρώνεται από τους φιλάθλους το έντυπο ιχνηλάτησης εισερχομένων. Λόγω των αυξημένων ελέγχων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συστήνει στους φιλάθλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.

Δεν ανησυχούν για Γουόρντεν

Την επόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 17.30 θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η αίτηση επιβολής ποινών του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΕΡΙΚ ΓΟΥΑΝΤΟΜ ΓΟΥΟΡΝΤΕΝ κατά της ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937. Ο Γκανέζος επιθετικός ήταν στο ρόστερ τη σεζόν 2015-16, καταγράφοντας 12 συμμετοχές στο πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο εκείνης της περιόδου πήγε στον ΟΦΗ (Γ’ Εθνική). Τώρα, αγωνίζεται στον Αρη Σκάλας στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πάντως από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ εκφράζουν τη θέση ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για χρήματα που του οφείλει η παλιά ΠΑΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή στη μετοχική της σύνθεση και στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου