ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιτακτικό το 3Χ3 έως το τέλος του 2021 για τον Ολυμπιακό Βόλου

επιτακτικό-το-3χ3-έως-το-τέλος-του-2021-για-τ-265244

Αναγκάστηκε σε ήττα με 2-0 ο Ολυμπιακός Βόλου το Σάββατο στην Ξάνθη, με τη διαιτησία να παίρνει από το χέρι για μία ακόμη φορά τη μέτρια γηπεδούχο ομάδα και να την οδηγεί στην επιτυχία, όπως συνέβη κι άλλες φορές στο φετινό πρωτάθλημα και όπως φαίνεται ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τον άδικο υποβιβασμό της Ξάνθης από τη Σούπερ Λιγκ 1, προσπαθούν με διαιτητικά δεκανίκια να τη σπρώξουν στην άνοδο με όλο και περισσότερη εύνοια διαρκώς, προκειμένου να την εξευμενίσουν.

Θύμα αυτής της κατάστασης μετά τη Νίκη έπεσε και ο Ολυμπιακός Βόλου και μάλιστα οι ερυθρόλευκοι με ακόμη πιο κραυγαλέο τρόπο, αφού δέχθηκαν το καθοριστικό πρώτο γκολ με τον πρώην παίκτη τους Δημήτρη Διαμαντόπουλο να ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, αναγκαζόμενος μάλιστα να κάνει ένα βήμα πίσω, για να πάρει την μπάλα σε διαγώνια πάσα που δέχθηκε.

Το τέρμα αυτό που μπήκε στο 22’ και έδωσε το κρίσιμο προβάδισμα που αναζητούσε η Ξάνθη, η οποία δεν ήταν επικίνδυνη. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 4’, αλλά ο Κουντουριώτης που βγήκε στο τετ-α-τετ, έδειξε να του λείπει το καθαρό μυαλό, καθώς αντί να πλασάρει, πήγε να περάσει τον τερματοφύλακα Ίτσο και έπεσε σκόπιμα, για να κερδίσει πέναλτι, με συνέπεια να κιτρινιστεί για θέατρο.

Σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι χάθηκε εκεί, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ξαναβρήκε τέτοιες ευκαιρίες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 84’, για να κάνει ο Ίτσο μία δύσκολη απόκρουση σε σέντρα-σουτ του Κόκα, ο οποίος αντικατέστησε τον Νάα και ήταν αρκετά καλός, ενώ επιτυχημένη ήταν και η αλλαγή του Οκάν, που απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε ήταν κινητικός και ορεξάτος και έδωσε κάτι παραπάνω από τον Βερνάρδο που αντικατέστησε.

Μείωσε κατά πολύ τα λάθη

Αν μπορεί να κρατήσει κάτι θετικό η βολιώτικη ομάδα από το προχθεσινό παιχνίδι είναι ότι παρά την ήττα στάθηκε καλά, έκανε πολύ λιγότερα λάθη και περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους για την εστία του, αλλά ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και ένα αυτογκόλ του Κόλα στο 76’ σε μία άτυχη στιγμή άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τον Μανού Καγιέχα έκανε επιτυχημένες αλλαγές, ενώ πήγε με την είσοδο του Ξύδα και τη μετατροπή του συστήματος σε 4-4-2 να διεκδικήσει τουλάχιστον την ισοπαλία, αλλά ο Χιώτης ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, ωστόσο ήδη τα πάντα είχαν κριθεί τρία λεπτά πριν με το αυτογκόλ του Κόλα.

Πρώτη φορά ανακοίνωση στο ημίχρονο

Πάντως, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε στο ημίχρονο της σαββατιάτικης αναμέτρησης εναντίον του διαιτητή Βουρνέλη και του βοηθού του Νταβέλα, ο οποίος δεν σήκωσε τη σημαία του, για να υποδείξει σε αντικανονική θέση τον εκτεθειμένο Διαμαντόπουλο στη φάση του 1-0.

Πρώτη φορά οι ερυθρόλευκοι προβαίνουν σε μία τέτοια κίνηση και σίγουρα η απόφασή τους έχει σχέση με το μέγεθος της αδικίας που βίωσαν. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο αυτή η φάση που εξόργισε τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά τους ενόχλησαν πολλά άλλα μικρότερης σημασίας σφυρίγματα και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει την πρόθεση του Βουρνέλη να παίξει έδρα και να στείλει το μήνυμα στους φιλοξενούμενους πώς ό,τι και να έκαναν δεν θα τους άφηνε να διεκδικήσουν αυτό που μπορούσαν και ήθελαν, αν και με τη μεγάλη φάση του Κουντουριώτη στο ξεκίνημα ευθύνονται κι αυτοί από τη μεριά τους για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Επιβεβλημένο το τρίποντο στα τρία επόμενα ματς

Από δω και πέρα παρά την κακή ψυχολογία που υπάρχει από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και τις τρεις συνεχόμενες ήττες και μάλιστα χωρίς γκολ, μένοντας στους πέντε βαθμούς και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όλοι οφείλουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να πάνε για το απόλυτο στην επόμενη τριάδα αγώνων, κάτι που είναι εφικτό.

Η αρχή πρέπει να γίνει μεθαύριο Τετάρτη στην εμβόλιμη 8η αγωνιστική στο γήπεδο της Νεάπολης με αντίπαλο τον Θεσπρωτό, που έχει ηττηθεί και στα τρία του παιχνίδια μακριά από την Ηγουμενίτσα, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει έως το τέλος του 2021 το εύκολο ματς με την Καβάλα εκτός έδρας την επόμενη Κυριακή και την αναμέτρηση με τον Αλμωπό στον Βόλο για την 10η αγωνιστική την Τετάρτη 29/12. Η ομάδα της Αριδαίας έχει μία νίκη με την αδύναμη Καβάλα εκτός έδρας προχθές, ενώ έχει χάσει τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια του, παρουσιάζοντας αδυναμίες μακριά από το «σπίτι» της.

Κεχαγιάς: «Δεν ήρθε να κλειστεί ο Ολυμπιακός Β.»

Συνέντευξη Τύπου δεν έγινε μετά το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός και σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη σελίδα της Ξάνθης ο προπονητής της, Νίκος Κεχαγιάς, επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβηκε, για να παίξει ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που πέτυχαν την 5η σερί νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθούμε γκολ. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να είμαστε αυτοί που πρέπει και νομίζω πως είμαστε σ’ ένα καλό δρόμο, χωρίς να είμαστε στο επίπεδο που εμείς θέλουμε, αλλά βήμα-βήμα βάζουμε πράγματα, χτίζοντας μία υγιή ομάδα, ώστε να φτάσουμε στον στόχο. Στο πρώτο μέρος είχαμε την πλήρη κατοχή της μπάλας, πετύχαμε ένα όμορφο τέρμα και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλο ένα.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν, όπως το θάλαμε και όπως το είχαμε σχεδιάσει, αλλά δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο, ο οποίος ρίσκαρε και ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι να κλειστεί. Κάναμε διαχείριση του παιχνιδιού κι έτσι ήρθε μία δίκαιη νίκη. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους τους και ιδιαίτερα τους φανατικούς, που από το 1ο λεπτό έως το 95ο μας στήριζαν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου