ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Έπεσε» και στα Πηγάδια

έπεσε-και-στα-πηγάδια-265973

Αλλη μια ήττα, την τρίτη στην τέταρτη «έξοδο», γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, χάνοντας στα Πηγάδια της Ξάνθης με 2-0 για την 7η αγωνιστική της Super League 2, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να νιώθει αδικημένος και άτυχος αλλά στην ουσία μετά από 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2, έχει μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, με προβληματισμό δεχόμενος πάντα γκολ και να μη σκοράρει!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου που στο ημίχρονο «αντέδρασε» για τη διαιτησία, δεν είχε τη σωστή αγωνιστική αντίδραση στο λασπωμένο γήπεδο των Πηγαδίων αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στάθηκε καλά χθες απέναντι στην Ξάνθη…

Αφού σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία στην αρχή του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23’ με τον Διαμαντόπουλο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ, ενώ στην επανάληψη εκεί που «έψαχνε» την αντίδραση δέχτηκε το 2-0 από αυτογκόλ του Κόλα!

Ο Ολυμπιακός παραμένει έτσι σε δύσκολη βαθμολογική θέση, έχοντας τη μια και μοναδική νίκη του (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου), στον Βόλο, όπου έχει μια ισοπαλία με τον Ηρακλή (1-1) και μια ήττα (0-1) από τον Πιερικό, ενώ εκτός έδρας έχει πάρει μόλις ένα βαθμό με την ισοπαλία (2-2) στις Σέρρες και έχει πλέον τρεις ήττες σε Βέροια (3-0), Καρδίτσα (4-0) και Ξάνθη (2-0).

Με μια αλλαγή

Ο Ισπανός προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα είχε μία αλλαγή στην 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς του Ολυμπιακού με τον Πιερικό και ήταν αναγκαστική, καθώς για πρώτη φορά δεν ξεκίνησε ο Μαυροβούνιος Βέλικο Μπάτροβιτς, που στην τελευταία προπόνηση στην Ξάνθη ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Στο 4-2-3-1 του Καγιέχα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ, στην άμυνα στα άκρα της, δεξιά ο Θωμάς Γραικός, αριστερά ο Ζοζέφ Να’α και στο κέντρο της ως στόπερ ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς και ο Γιώργος Παπακώστας. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ρίτσι Κιτόκο και ο Φίλιππος Σκοπελίτης, μεσοεπιθετικά ήταν οι Χρήστος Κουντουριώτης, Θοδωρής Βερνάρδος, με τον Χρήστο Κατσούκη να ξεκινά δεύτερο ματς βασικός (μετά τη Βέροια) και τον Οσκαρ Σιαφά να είναι ο προωθημένος σε θέση σέντερ φορ.

Ευκαιρία και γκολ οφσάιντ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σχετικά καλά το παιχνίδι, έχασε μια κλασική ευκαιρία, περιόρισε την Ξάνθη που όμως πήρε προβάδισμα με γκολ από θέση οφσάιντ με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο να αντιδράσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι η Ξάνθη κατάφερε να σκοράρει πρώτη φορά στο πρώτο 45λεπτο έχοντας πετύχει γκολ σε όλα της τα παιχνίδια, ενώ για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε το αρνητικό σερί δεχόμενος γκολ σε όλα τα ματς.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κουντουριώτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιτσο, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέρασε και τον Αυστραλό γκολκίπερ της Ξάνθης, όμως στη συνέχεια αντί να πλασάρει, έπεσε, με τον διαιτητή μάλιστα να του δείχνει κίτρινη για “θέατρο”!

Στη συνέχεια ένα σουτ του Πλατέλλα, που πέρασε άουτ και το γκολ της Ξάνθης που αμφισβητήθηκε από τους Βολιώτες ήταν άλλωστε οι φάσεις σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Το γκολ για την Ξάνθη πέτυχε στο 23’ ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος που σε θέση οφσάιντ δέχτηκε την μπάλα από τον Θυμιάνη (ο βοηθός που ήλεγχε την περιοχή Αργ. Νταβέλας δεν σήκωσε σημαία) και ο 33χρονος επιθετικός που έχει περάσει από το Βόλο, δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γίνει το 1-0 που δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα…

Ανακοίνωση στο ημίχρονο

Το γκολ που πέτυχε η Ξάνθη από θέση οφσάιντ προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που στο ημίχρονο του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Σφαγή στην Ξάνθη. Η διαιτησία έκανε το θαύμα της. Ο δεύτερος βοηθός άφησε τον Διαμαντόπουλο από καθαρή θέση οφσάιντ να σκοράρει. Η διαιτησία στερεί από την ομάδα μας να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα. Τι άλλο θα δούμε σήμερα στην Ξάνθη».

Αυτογκόλ

Το δεύτερο ημίχρονο παρά την ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ, ξεκίνησε πάλι με λάθος σφυρίγματα από τον διαιτητή Βουρνέλη. Η Ξάνθη είχε μια καλή ευκαιρία στο 57’ όταν σουτ του Πλατέλλα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ, ενώ στη συνέχεια ο Καγιέχα έκανε τρεις αλλαγές για τον Ολυμπιακό για να γίνει πιο επιθετικός με ένα 4-4-2 και τον Ξύδα να παίζει κοντά με τον Σιαφά, αλλά όχι για πολύ καθώς λόγω τραυματισμού αποχώρησε!

Στο 72’ σουτ του Κουντουριώτη δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ Ιτσο που μπλόκαρε και στο 76’ η τύχη ήταν με το μέρος της Ξάνθης και η ατυχία για τον Ολυμπιακό αφού με αυτογκόλ έγινε το 2-0!

Σε μια παράλληλη σέντρα ο Κλεβί Κόλα με προβολή και στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 2-0.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε σουτ του Κουντουριώτη στο 82’ άουτ και στο 84’ μια ωραία ενέργεια με σέντρα σουτ του Κόκκα απέκρουσε ο Ιτσο. Στο 92’ φάουλ του Τζανακάκη για την Ξάνθη έφυγε άουτ …. για να μείνει το 2-0 ως το τέλος …με τους ερυθρόλευκους για 4ο παιχνίδι να μην σκοράρουν.

ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Super League 2-7η Αγωνιστική

Γήπεδο Πηγάδια

Σκόρερ: 23’ Διαμαντόπουλος, 76’ αυτ. Κόλα

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 4’ Κουντουριώτης, 20’ Γραικός, 43’ Να’ α, 54’ Δόρης

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης (73’ Πολίμος), Μπάτζιος, Φαζός, Πλατέλλας, Βιθέντε Γκόμεζ (77’ Μονροόουζ), Θυμιάνης, Γκινσάρι (46’ Δόρης), Τσέλιος, Διαμαντόπουλος (77’ Ιμπραΐμι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (68’ Ξύδας-79’ Μαρκοπουλιώτης), Να’α (68’ Κόκας), Παπακώστας, Φιλίποβιτς, Κιτόκο, Σκοπελίτης, Κουντουριώτης, Βερνάρδος (46’ Σουλεϊμάν), Κατσούκης (68’ Κόλα), Σιαφά.

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει τώρα μέσα στον Δεκέμβριο και μέσα σε 15 μέρες άλλους τρείς αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League 2 αφού την ερχόμενη Τετάρτη 15/12 στην 8η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό, την επόμενη Κυριακή (19/12) έχει ματς στην Καβάλα, ενώ και πάλι Τετάρτη 29/12 θα υποδεχθεί στην Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας για την 10η αγωνιστική. Με αυτά τα ματς θα κλείσει και αγωνιστικά το 2021, ενώ η νέα χρονιά ξεκινά Τετάρτη 5/1/2022 με το ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη και μετά στην 12η αγωνιστική υπάρχει το ρεπό!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου