ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να είναι ανταγωνιστικός στη δύσκολη «έξοδο» θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου

να-είναι-ανταγωνιστικός-στη-δύσκολη-267671

Να είναι ανταγωνιστικός θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου στην Ξάνθη, όπου αγωνίζεται στις 14:45 για την 7η αγωνιστική της Super League 2 στην τέταρτη φετινή του «έξοδο», κυνηγώντας κάτι θετικό μετά από δύο ήττες σε Βέροια και Καρδίτσα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φετινή εκτός έδρας «δοκιμασία» είχε πάρει ισοπαλία στις Σέρρες, αλλά η σημερινή είναι πιο δύσκολη, τη στιγμή που η Ξάνθη βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και παραμένει αήττητη στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει (έχει κάνει το ρεπό της), ενώ στο γήπεδό της δεν έχει δεχθεί και γκολ.

Στον Ολυμπιακό Βόλου αισιοδοξούν πως μπορούν σήμερα να πάρουν κάτι καλό και ο Ισπανός τεχνικός Εμανουέλ Καγιέχα, ο οποίος είδε από κοντά την περασμένη Κυριακή την ομάδα της Θράκης, εντόπισε αδυναμίες, που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί, αν και τίποτα δεν είναι εύκολο, αν δεν υπάρξει η απαραίτητη βελτίωση στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός γενικότερα δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που επιθυμούσαν ούτε οι άνθρωποι της ΠΑΕ, ούτε και οι φίλαθλοι.

Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» μετά από έξι παιχνίδια βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και συγκεκριμένα στην 14η θέση, έχοντας στον Βόλο τη μια και μοναδική νίκη (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου), μια ισοπαλία με τον Ηρακλή (1-1) και την ήττα (0-1) του περασμένου Σαββάτου από τον Πιερικό.

Εκτός έδρας πέρα από τον έναν βαθμό με την ισοπαλία (2-2) στις Σέρρες, έχουν δύο ήττες σε Βέροια (3-0) και Καρδίτσα (4-0) και το χειρότερο είναι ότι η βολιώτικη ομάδα «είδε» την εστία της να παραβιάζεται σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια, έχοντας τη χειρότερη άμυνα μετά την «αδύναμη» Καβάλα, ενώ επιθετικά δεν έχει σκοράρει στα μισά, μην αξιοποιώντας κάποιες τελικές του προσπάθειες που είχε.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στην Ξάνθη, όπου βρέχει και όπου στο μακρινό παρελθόν είχε 4 νίκες. Για το σημερινό παιχνίδι στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2 ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Εμανουέλ Καγιέχα δεν θα έχει πάλι στη διάθεσή του τον τραυματία Δημήτρη Στάμου και τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί, που δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του.

Επίσης η απουσία του Τσέχου Χάσεκ και του Πορτογάλου Ντουάρτε είναι ένα σημάδι πως η ομάδα θα κινηθεί προς την αντικατάστασή τους.

Στην Ξάνθη ο Καγιέχα έχει μαζί του 20 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ναά, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κιτόκο, Σκοπελίτης, Ξύδας, Μπάτροβιτς, Σιαφά, Κουντουριώτης, Κόλα, Βερνάρδος, Χατζής, Κατσούκης, Κόκας, Παπακώστας, Σουλεϊμάν, Χατζηπιρπιρίδης και Βούγιοβιτς.

Μάλιστα χθες η 20άδα προπονήθηκε για λίγο στο προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια.

Ο Ολυμπιακός θέλει από σήμερα να αλλάξει την εικόνα του στην ανασταλτική και επιθετική του λειτουργία προς το καλύτερο, αφού μέσα στον Δεκέμβριο έχει συνεχόμενους αγώνες. Συγκεκριμένα εκτός από τη σημερινή 7η αγωνιστική, στην 8η (Τετάρτη 15/12) θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό, την Κυριακή 19/12 έχει ματς στην Καβάλα για την 9η, ενώ και πάλι Τετάρτη 29/12 θα υποδεχθεί στην Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας για την 10η αγωνιστική.

Ο Βουρνέλης διαιτητής

Στην αναμενόμενη αλλαγή μετά την «γκάφα» να ορίσει Βολιώτη διαιτητή (σ.σ. τον Στέφανο Καλατζή) στον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου, προχώρησε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Έτσι σήμερα στο Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου διαιτητής ορίστηκε τελικά ο Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας), που στο περσινό πρωτάθλημα της Football League (27/6/21) ήταν στο ματς Ολυμπιακός-Πιερικός 3-3, ενώ έχει σφυρίξει και πιο παλιά παιχνίδια των ερυθρόλευκων στη Γ’ Εθνική, μεταξύ των οποίων και ένα τοπικό ντέρμπι στις 23/4/17, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε την Νίκη 4-0. Σήμερα στην Ξάνθη βοηθοί του είναι οι Αχ. Αναστασιάδης (Σερρών), Αργ. Νταβέλας (Μακεδονίας) και 4ος ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου