ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για να πάρει κάτι θετικό στην Ξάνθη

για-να-πάρει-κάτι-θετικό-στην-ξάνθη-269855

Να πάρει κάτι θετικό, όπως στην πρεμιέρα στις Σέρρες, θα αγωνιστεί αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:45 στο Xanthi FC Arena ο Ολυμπιακός Βόλου με την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που επιθυμούσαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, ούτε και οι φίλαθλοι, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μετά από έξι παιχνίδια βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και συγκεκριμένα στην 14η θέση, έχοντας στον Βόλο τη μια και μοναδική νίκη (3-2 την Καλαμαριά), μια ισοπαλία με τον Ηρακλή (1-1) και την ήττα (0-1) του περασμένου Σαββάτου από τον Πιερικό, ενώ εκτός έδρας έχουν πάρει ένα βαθμό με την ισοπαλία (2-2) στις Σέρρες, έχουν δυο ήττες σε Βέροια (3-0) και Καρδίτσα (4-0) και έχουν μπροστά του αύριο Σαββάτο μια δύσκολη έξοδο στην Ξάνθη με την ομάδα από τη Θράκη να μην έχει δεχτεί γκολ εκεί.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια του, δεν έχει σκοράρει στα μισά και κυρίως δεν ήταν καλός στο να ολοκληρώσει με επιτυχία τις τελικές του προσπάθειες, παρότι είχε αρκετές.

Ο Ολυμπιακός μέσα στον Δεκέμβριο έχει να δώσει τέσσερις αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League 2 και μάλιστα συνεχόμενα, αφού εκτός από την 7η αγωνιστική (αύριο 11/12) που θα αγωνιστεί στην Ξάνθη, στην 8η (Τετάρτη 15/12) ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό, την Κυριακή 19/12 για την 9η έχει ματς στην Καβάλα, ενώ και πάλι Τετάρτη (29/12) θα υποδεχθεί στην Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας για την 10η αγωνιστική.

Ο νέος προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα προσπαθεί να αλλάξει την ομάδα προς το καλύτερο, αν και με τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει στο πρόγραμμα δεν υπάρχει πολύς χρόνος για δουλειά στις προπονήσεις. Πάντως ο Ολυμπιακός θέλει κάτι θετικό αύριο, για να ξεφύγει από από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του Δεκεμβρίου θα αποτελέσουν κριτήριο και για ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Για αύριο ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Εμανουέλ Καγιέχα δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Δημήτρη Στάμου και τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί που ήρθε από την Ισπανία, αλλά το επίσημο ντεμπούτο του έχει καθυστερήσει, γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του.

Νίκη και με αντίπαλο Καραμίχαλο!

Τέσσερεις φορές έχει φύγει νικητής ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, όπου έχει βρεθεί 13 φορές σε επίπεδο Β’ Εθνικής κατηγορίας και η τελευταία νίκη ήταν την περίοδο 1987-88 που με προπονητή τον Γκόμες Ντεφαρία και σκόρερ τον Μάνδαλο κέρδισε 0-1. Το χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα είναι ότι στην Ξάνθη εκείνη την περίοδο και στο συγκεκριμένο ματς αγωνιζόταν ο Γιώργος Καραμίχαλος.

Ο Καραμίχαλος δεν είναι άλλωστε ο μόνος που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων και ανάμεσα στους παίκτες που το έχουν καταφέρει, υπάρχουν και κάποιοι που έγραψαν ιστορία… Σ’ αυτούς ανήκουν ο Ξανθιώτης γκολκίπερ Μπάμπης Χατζημεστής, που σκόραρε για τον Ολυμπιακό Βόλου το 1979 στο 1-1 με τη Νίκη, ο Πασχάλης Σερέτης που ήρθε στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη, έφυγε από τον Βόλο και έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα (με τη Φράϊμπουργκ), αλλά και ο Θανάσης Κωστούλας που πέρασε τις 100 συμμετοχές με τη Σκόντα και επέστρεψε μετά στον Ολυμπιακό Βόλου, έπειτα από 18,5 χρόνια!

Στην Ξάνθη του σήμερα εκτός από τον προπονητή Νίκο Κεχαγιά, που έχει γεννηθεί στον Βόλο, στο ρόστερ της είναι παίκτες που πέρασαν και από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως οι Μαν. Φαζός, Δ. Διαμαντόπουλος, Αστ. Γιακουμής, ενώ στη βολιώτικη ομάδα ανήκει ο Οκάν Σουλεϊμάν που έπαιζε στην Ξάνθη.

Άλλοι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα και των δύο ομάδων είναι οι Ρίκκα, Λιαπάκης, Τσιάρας, Σαϊτιώτης Νάκας, Παπαδημητρίου και Σουάνης.

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Ξάνθη ήταν στις 11/6/14 στο Χαριλάου στον αγώνα κατάταξης που κράτησε τους Ξανθιώτες (1-2) στην Α’ Εθνική και οι ερυθρόλευκοι έμειναν στη Β’.

Στην Ξάνθη πάντως ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί μόνο 6 φορές (2 στην Α’, 3 στη Β’ και 1 στη Γ’ εθνική), ενώ στον Βόλο έχει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Συνολικά ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη μετράει 17 νίκες,7 ισοπαλίες και 8 ήττες…

Παπάζογλου: «Μπορεί να κάνει ζημιά ο Ολυμπιακός»

Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Τάσος Παπάζογλου μίλησε στο SDNA, για το φετινό πρωτάθλημα της SL2, ενώ ρωτήθηκε και για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε μια νέα ομάδα. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έχουν αλλάξει σχεδόν όλα. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες. Πέρυσι φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω φέτος τα πράγματα να πάνε καλύτερα, έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Α’ Εθνική, γιατί μια ομάδα, όπως η Ξάνθη, είναι κρίμα να βρίσκεται σε τέτοιες κατηγορίες… Σίγουρα υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν πιο δυνατά παιχνίδια θα έλεγα στον δικό μας όμιλο για μια θέση. Οπότε σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και ο καλύτερος ας ανέβει», τόνισε και αναφέρθηκε και στο ματς του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε ένα ντέρμπι, τα υπόλοιπα είναι όλα εύκολα. Για εμένα αυτό το παιχνίδι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είναι ένας αντίπαλος, ο οποίος μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Γι’ αυτό κι εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου