ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να αλλάξει την «εικόνα» του θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου

να-αλλάξει-την-εικόνα-του-θέλει-ο-ολυ-276285

Να αλλάξει άμεσα την αγωνιστική του εικόνα καλείται ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήδη μετά από 6 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 έχει μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, με διπλό προβληματισμό τόσο για την αποτελεσματικότητά του, όσο και για την αμυντική του λειτουργία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

«Το ποδόσφαιρο είναι γκολ. Αν δεν σκοράρεις, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι θα πρέπει να πετύχεις γκολ. Η ομάδα μας χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι» εκτίμησε το περασμένο Σάββατο μετά την πρώτη ήττα στον Βόλο ο προπονητής του Ολυμπιακού Εμανουέλ Καγιέχα, βλέποντας παράλληλα και το πρόβλημα των γκολ που δέχεται η ομάδα: «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις στατικές φάσεις, καθώς δεν γίνεται να χάνουμε το ματς από γκολ που ήρθε μετά από πλάγιο άουτ. Το γκολ που δεχθήκαμε είναι… παιδικό», είπε ο νέος Ισπανός τεχνικός που στην παρουσίασή του την περασμένη εβδομάδα ζήτησε χρόνο και επανέλαβε πως όλοι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να εμφανιστούν οι ερυθρόλευκοι καλύτεροι από τον επόμενο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στην 14η θέση, έχοντας στον Βόλο τη μια και μοναδική νίκη (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου), μια ισοπαλία με τον Ηρακλή (1-1) και την ήττα (0-1) του περασμένου Σαββάτου από τον Πιερικό, ενώ εκτός έδρας έχει πάρει έναν βαθμό με την ισοπαλία (2-2) στις Σέρρες, έχει δυο ήττες σε Βέροια (3-0) και Καρδίτσα (4-0) και έχει μπροστά του το ερχόμενο Σάββατο δύσκολη «έξοδο» στην Ξάνθη με την ομάδα από τη Θράκη να μην έχει δεχτεί γκολ εκεί.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει μια καλή προϊστορία στην Ξάνθη, αλλά είναι «μακρινή» και φέτος δεν συνεχίζει τα θετικά του παρελθόντος, ενώ για το επόμενο ματς ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και από το γεγονός ότι η θρακιώτικη ομάδα, την οποία «είδε» ο Καγιέχα προχθές στη Νεάπολη να κερδίζει τη Νίκη, είναι αήττητη, έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ εκτός έδρας και έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός «είδε» την εστία του να παραβιάζεται σε όλα τα ώς τώρα παιχνίδια, δεν έχει σκοράρει στα μισά και κυρίως δεν ήταν καλός να ολοκληρώνει με επιτυχία τις τελικές του προσπάθειες, παρ’ ότι είχε αρκετές.

Ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβριο έχει να δώσει τέσσερις αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League 2 και μάλιστα συνεχόμενους, αφού εκτός από την επόμενη 7η αγωνιστική (Σάββατο 11/12) που θα αγωνιστεί στην Ξάνθη, στην 8η (Τετάρτη 15/12) ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό, την Κυριακή (19/12) έχει ματς στην Καβάλα, ενώ και πάλι Τετάρτη 29/12 θα υποδεχθεί στη Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας για τη 10η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός στην «επιχείρηση» να αλλάξει την εικόνα του προς το καλύτερο, εκτός από την ανασταλτική του λειτουργία και τα καλύτερα τελειώματα θα πρέπει να βρίσκει αντίδραση με περισσότερο καθαρό μυαλό και λιγότερη νευρικότητα.

23 παίκτες

Στα έξι μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν συμμετοχή 23 παίκτες εκ των οποίων οι 8 σε όλα κάτι που δείχνει ότι υπάρχει βασικός κορμός κι ενώ οι μισοί από αυτούς ήταν και πέρσι στην ομάδα.

Οι παίκτες που είναι και από πέρσι και έπαιξαν και στα 6 ματς είναι οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ (540 λεπτά), Ιγκόρ Φιλίποβιτς (540’), Θωμάς Γραικός (536’) και ο Φίλιππος Σκοπελίτης (511’) έχοντας πετύχει κι ένα γκολ, ενώ επίσης 6 συμμετοχές έχουν οι Ζοζέφ Ναά (533’), Θοδωρής Βερνάρδος (521’), με ένα γκολ ο Βέλικο Μπάτροβιτς (464’) και με δύο γκολ ο Χρήστος Κουντουριώτης (447’).

Ο Κλεβί Κόλα που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς με τον Πιερικό «σταμάτησε» σερί 30 συνερχόμενων συμμετοχών που είχε, παίζοντας συνεχόμενα με τη φανέλα του Ολυμπιακού από τις 26 Ιανουαρίου του 2020 και σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Ο Κόλα που στα 5 προηγούμενα ματς ξεκινούσε στο βασικό σχήμα έπαιξε 413 λεπτά, ενώ 5 συμμετοχές (117 λεπτά) έχει και ο Χρήστος Κατσούκης που σε 4 ματς πέρασε ως αλλαγή.

Τέσσερις συμμετοχές έχουν, ξεκινώντας και στο βασικό σχήμα, ο νεαρός Βολιώτης Γιώργος Παπακώστας (360’) και ο διεθνής με την Ισημερινή Γουϊνέα Οσκαρ Σιαφά (321’), που έχει πετύχει και 2 γκολ, σε 4 ματς (ένα ως αλλαγή) έπαιξε ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης (298’), ενώ ως αλλαγή και στα 4 ματς έπαιξαν ο Οκάν Σουλεϊμάν (109’) και ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε (38’).

Σε 2 παιγνίδια αγωνίστηκαν ως αλλαγή οι Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (40’), Νίκος Χατζής (21’) και μόλις 9 λεπτά συνολικά ο Τσέχος Φίλιπ Χάσεκ.

Από τους ποδοσφαιριστές που έχουν μια συμμετοχή μόνον ο Ρίτσι Κιτόκο (90’) έπαιξε στη βασική 11άδα στο τελευταίο ματς το περασμένο Σάββατο, ενώ έκανε πρώτη συμμετοχή και ο Γιώργος Ξύδας για 14 λεπτά, ο Ανδρέας Κόκας έπαιξε 7 λεπτά με την Καλαμαριά, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν για λίγο στις Σέρρες και οι δυο Καμερουνέζοι, ο Σιρίλ Ετονγκά (10’) και για 2 λεπτά ο Σιντικί Αμπουμπακάρι.

Ο «άτυχος» πριν το ξεκίνημα της Super League 2 Δημήτρης Στάμου έπαιξε στο ματς του κυπέλλου, ενώ για τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί, που ήρθε από την Ισπανία, το επίσημο ντεμπούτο του έχει καθυστερήσει γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του.

Χωρίς συμμετοχή είναι οι Βούγιοβτις, Κωνσταντίνου, Κόμνος, Ιβαντζίκης, Βλάχος, Ρηγόπουλος, Φραντζέσκος και Ενκοά.

4 νίκες στην Ξάνθη

Τέσσερις φορές έχει φύγει νικητής ο Ολυμπιακός από την Ξάνθη, όπου έχει βρεθεί 13 φορές σε επίπεδο Β’ εθνικής κατηγορίας (έχει επίσης 4 ισοπαλίες και 5 ήττες). Ο Ολυμπιακός, που δεν κέρδισε στην Ξάνθη σε δυο ματς Α’ Εθνικής και σε ένα της Γ’ Εθνικής, έχει πάρει «διπλά» στην πρώτη του και στην τελευταία του φορά στη Θράκη. Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 1968-69 που με γκολ των Δημόπουλου και Συνετόπουλου και προπονητή τον Μίμη Κοκκινάκη κέρδισε 0-2 και η τελευταία την περίοδο 1987-88 που με προπονητή τον Γκόμες Ντεφαρία και σκόρερ τον Μάνδαλο κέρδισε 0-1.

Μεγάλη νίκη στην Ξάνθη πέτυχε ο Ολυμπιακός την περίοδο 1975-76 όταν κέρδισε 0-5 (από 2 γκολ οι Ρακιντζόγλου και Παναγής και ένα ο Καϊμάκης), με τον Δημήτρη Παναγή να πετυχαίνει τρία γκολ και στο 2-4 της περιόδου 1978-79.

Αύριο το Τρίκαλα-Ολυμπιακός Β’

Αύριο Τετάρτη (8/12) θα διεξαχθεί η εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Super League 2 ανάμεσα σε Τρίκαλα και Ολυμπιακό Β’ στον 1ο (Βόρειο) όμιλο, που είχε αναβληθεί λόγω των εθνικών ομάδων. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3. Στο αυριανό ματς των Τρικάλων διαιτητής ορίστηκε ο Ματσούκας (Αιτ/νιας) και 4ος θα είναι ο Βολιώτης Στέφανος Καλατζής (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου