ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καγιέχα: «Θα δώσουμε τη ζωή μας για τα χρώματα και το σήμα του Ολυμπιακού»

καγιέχα-θα-δώσουμε-τη-ζωή-μας-για-τα-χ-278389

Στην 14η θέση βρέθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό με 0-1 με γκολ του δαιμόνιου Ζαφειράκη στο 15’, το οποίο οι ερυθρόλευκοι δεν ανταπέδωσαν ποτέ, βλέποντας να τους ακυρώνεται και γκολ του Βερνάρδου για οφσάιντ στο δεύτερο μέρος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Μανού Καγιέχα, ο οποίος χθες ήταν στη Νεάπολη, για να κατασκοπεύσει Νίκη και Ξάνθη, με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της με τον ίδιο στον πάγκο έμεινε στους πέντε βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές.

O Μανού Καγιέχα είδε χθες Νίκη-Ξάνθη

Ετσι, εφόσον ο ΑΟ Τρικάλων κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου, πηγαίνοντας στους έξι πόντους και ο ΠΑΟΚ Β’ την Αναγέννηση Καρδίτσας, φτάνοντας στους οκτώ βαθμούς, ξεπέρασαν αμφότεροι τους Βολιώτες, οι οποίοι έχουν από κάτω μόνο τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Απόλλωνα Πόντου και την Καβάλα.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς φαίνεται ότι η κακή ψυχολογία, η απειρία κάποιων παικτών και η ατυχία είναι παράγοντες που έχουν διαμορφώσει μία αρνητική κατάσταση έως τώρα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προχθές στη Νεάπολη δεν είναι ότι δεν προσπάθησε ή ότι δεν είχε ευκαιρίες, όχι πάντως κραυγαλέες και κλασικές, αλλά ήταν αναποτελεσματικός, αγχώθηκε, όταν έμεινε πίσω στο σκορ και οι παίκτες του έδειχναν να μην πιστεύουν στους εαυτούς τους και να μην έχουν καθαρό μυαλό.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός, κ. Καγιέχα, ανέφερε ότι με τη δουλειά η ομάδα στο άμεσο μέλλον θα έχει μεγάλες χαρές και πως άπαντες θα δώσουν και τη ζωή τους για τα χρώματα και το σήμα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ενταση και … ΜΑΤ

Μέσα σ’ όλ’ αυτά ήρθαν και κάποια επεισόδια από εξοργισμένους οπαδούς των γηπεδούχων, που τα έβαλαν με τον πάγκο του Πιερικού, με συνέπεια να κάνει την εμφάνισή της μία διμοιρία ΜΑΤ εντός αγωνιστικού χώρου και το ματς να τελειώσει μέσα σε ένταση, ενώ ανακόπηκε σε ένα κρίσιμο σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού.

Η ένταση έφερε στο σαββατιάτικο ματς είσοδο των ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο

Μάλιστα, «λάδι στη φωτιά» έριξε και η υπερβολική πτώση στο έδαφος του φροντιστή του Πιερικού, που κατευθυνόταν πριν τελειώσει ο αγώνας στ’ αποδυτήρια, ο οποίος εξόργισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, που θεώρησαν ότι προσποιήθηκε τον τραυματία από ρίψη κάποιου πλαστικού μπουκαλιού προς το μέρος του, γι’ αυτό και οι κ.κ. Τσιμπανάκος και Ρόκας τον συνόδευσαν στ’ αποδυτήρια.

Μετά το τέλος οι παίκτες κατευθύνθηκαν στο μέρος που ήταν οι οργανωμένοι, ζήτησαν συγγνώμη για την ήττα και μαζί, οπαδοί και ποδοσφαιριστές, είπαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν μία καινούργια αρχή, φωνάζοντας την ιαχή «Ολυμπιακός».

Αν υπάρχει ένα κέρδος από την προχθεσινή αναμέτρηση, αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Κιτόκο, που στο ντεμπούτο αγωνίστηκε βασικός και έδειξε καλά στοιχεία, κρατώντας μπάλα, την οποία μπορούσε να προστατεύει με σωστές τοποθετήσεις του σώματός του, ενώ τη μοίραζε σωστά στους συμπαίκτες του.

Οι δηλώσεις Καγιέχα

Ο Μανού Καγιέχα, συνδυάζοντας ισπανικά και αγγλικά, σχολίασε την ήττα από τον Πιερικό, τονίζοντας ότι μία ομάδα επαγγελματική δεν μπορεί να δέχεται γκολ από πλάγιο άουτ. Αναλυτικά όσα είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι το σκορ. Είχαμε εφτά-οκτώ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε πριν το αντίπαλο, αλλά δεν το κάναμε. Όταν δεν το κάνεις, υπάρχει πρόβλημα.

Το κλειδί του παιχνιδιού ήταν ότι δεν σκοράραμε γκολ πρώτοι. Η ομάδα δεν έχει καλή νοοτροπία αυτή τη στιγμή. Ήμασταν χαλαροί πνευματικά. Δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε γκολ από ένα πλάγιο άουτ. Χρειαζόμασταν να έχουμε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στις στατικές φάσεις. Δεν μπορούμε να χάνουμε λόγω έλλειψης στρατηγικής.

Έχουμε νέους παίκτες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και δεν πρέπει να κάνουμε παιδικά λάθη. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς και όσους εργάζονται στην ομάδα. Είχαμε μία εβδομάδα να δουλέψουμε, θα έχουμε ακόμα μία, ώστε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να εμφανιστούμε καλύτεροι στον επόμενο αγώνα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και ελπίζω να εμφανιστώ αντάξιος των απαιτήσεών τους. Έχω δυνατό χαρακτήρα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θα δουλέψουμε, για να τις αναστρέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Πάμε να δουλέψουμε περισσότερο και να δώσουμε τη ζωή μας, γι’ αυτά τα χρώματα κι γι’ αυτό το σήμα. Είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που θα κάνουμε θα έχουμε μεγάλες χαρές. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Μόνο με προπόνηση θα αλλάξουμε την κατάσταση. Η ομάδα μου δίνει τις συνθήκες, για να δουλέψω».

Όσο για το τι είπε στους παίκτες του μετά τη λήξη του αγώνα, ο 46χρονος προπονητής ανέφερε: «Τους είπα ότι, αν είχαμε σκοράρει ένα γκολ στις ευκαιρίες που είχαμε, θα άλλαζε η ψυχολογία μας. Επειδή δεν σκοράραμε, παίζαμε με μεγαλύτερη νευρικότητα. Οι παίκτες χρειάζονται ηρεμία, για να έχουν καθαρή σκέψη. Δεν διαθέτουμε καλή ψυχολογία και πρέπει αυτό να το βελτιώσουμε. Πιστεύω ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά μέχρι σήμερα είναι κατώτεροι του επιπέδου που έχουν και το καλό επίπεδο θα επιστρέψει με τη δουλειά».

Θεοδοσιάδης:

«Οι παραδόσεις

είναι, για να σπάνε»

Από την πλευρά του ο προπονητής Νίκος Θεοδοσιάδης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μία μεγάλη σημαντική νίκη για μας και ταυτόχρονα δίκαιη. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Νομίζω ότι εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και παράλληλα εξουδετερώσουμε τα ατού του.

Ήμασταν πολύ καλά προσηλωμένοι στο πλάνο που είχαμε καταστρώσει για το παιχνίδι με εξαίρεση το διάστημα από το 50ο στο 70ο λεπτό που δεν κρατήσαμε την μπάλα, και ενώ είχαμε πει ότι πρέπει να το κάνουμε, γιατί ο αντίπαλος θα ρίσκαρε και εμείς θα βρίσκαμε χώρους.

Εκεί χάσαμε την ηρεμία μας, χωρίς ο αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει σε κάποιες φάσεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου πήγαινε με μεγάλες μπάλες κι αυτό ήταν εύκολη λεία για μας.

Δεν κινδυνεύαμε καθόλου, αντίθετα μετά το 75’ και με τις αλλαγές που κάναμε κρατήσαμε μπάλα, βρήκαμε χώρους και δημιουργήσαμε δύο ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, ώστε να έχουμε πιο άνετο τέλος. Τέλος καλό όμως όλα καλά. Τα εύσημα και τα συγχαρητήρια ανήκουν σ’ αυτά τα παιδιά.

Είμαστε μία νεανική ομάδα, η οποία τώρα χτίζεται για τα επόμενα χρόνια. Η σημερινή εμφάνιση απέδειξε τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι παίκτες».

Για το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τον πάγκο και κάλεσε άπαντες να κάνουν το ίδιο κατά τη διάρκεια της έντασης με οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου: «Μας πετούσαν μπουκάλια και κουτάκια από κόκα κόλα και μπύρες. Κινδυνεύαμε και κάποια παιδιά φοβήθηκαν. Θέλαμε να προστατευτούμε περισσότερο».

Για την παράδοση άνω των 30 ετών που έσπασε, αφού ο Πιερικός έχει ξαναπάρει το διπλό από τον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 1991: «Δεν το γνώριζα. Είναι μία πολύ σημαντική παράδοση που έσπασε. Οι παραδόσεις είναι, για να σπάνε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι εμείς μπήκαμε καθαρά για να πάρουμε τους τρεις πόντους και το θετικό για μας είναι ότι αντιδράσαμε, καθώς είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα με τον Αλμωπό Αριδαίας και με τη Νίκη Βόλου και τα παιδιά έδειξαν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου