ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά από 30 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε από τον Πιερικό

μετά-από-30-χρόνια-ο-ολυμπιακός-βόλου-έχ-281639

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ηττηθεί για τελευταία φορά στις 13/2/91 με 0-1 με γκολ του Γκαμπέτα στο 52’ από τον Πιερικό στον Βόλο, έχοντας για τρεις δεκαετίες μία πολύ ευνοϊκή παράδοση απέναντι στους Κατερινιώτες. Η παράδοση έσπασε σήμερα, αφού ο Πιερικός νίκησε με 0-1 τους ερυθρόλευκους σε επεισοδιακό παιχνίδι στη Νεάπολη με γκολ του Ζαφειράκη στο 15’.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Μανού Καγιέχα δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, με τον Κιτόκο να κάνει το ντεμπούτο του και να παίρνει θέση βασικού, συνθέτοντας το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Σκοπελίτη. Μπροστά απ’ αυτούς ήταν οι Βερνάρδος στ’ αριστερά, Κουντουριώτης στα δεξιά, Μπάτροβιτς στον άξονα και φορ ο Σιαφά. Στην άμυνα, τοποθετήθηκαν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Γραικός, Παπακώστας, Φιλίποβιτς και Νάα, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοφ.

Ο Πιερικός κατέβηκε με τον Γαλάνη στο τέρμα, τον Τοπαλίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χαρτσιά στο αριστερό, ενώ ρόλο στόπερ είχαν οι Παντελιάδης και Εμπουσί. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Καρανάτσιος, Σουντάρ, στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Ζαφειράκης (αριστερά) και Χαντζάρας (δεξιά), ενώ πίσω από τον φορ Μπουόλι βρισκόταν ο Μηλιώτης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 8’ η κεφαλιά του Σιαφά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Νάα από τα αριστερά πέρασε λίγο έξω στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Ο Πιερικός, που είδε να του ακυρώνεται γκολ του Σουντουρά για οφσάιντ στο 3’, φάνηκε απειλητικός στο 8’, με τον Ζαφειράκη να κάνει την ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, να συγκλίνει στον άξονα και με το δεξί σημάδεψε την απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, κοντά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 13’ ο Ολυμπιακός πήγε να χτυπήσει για μία ακόμη φορά στον αέρα, με τον Παπακώστα να πιάνει την κεφαλιά μετά από φάουλ του Μπάτροβιτς, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, για να φτάσουμε στο 15’, όταν ο Πιερικός προηγήθηκε. Από πλάγιο άουτ που εκτελέστηκε από την αριστερή πλευρά και τον Παντελιάδη, ο Εμπουσί πήρε την κεφαλιά και βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Ζαφειράκη, που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής παραβίασε την εστία των γηπεδούχων, παρά την προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν πάνω στη γραμμή. Ετσι έγινε το 0-1.

Στο 18’ ο σκόρερ Ζαφειράκης έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια από τ’ αριστερά και σχεδόν πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ, αλλά, όταν πάτησε περιοχή, έκανε ένα κακό τελείωμα και αστόχησε απελπιστικά.

Στο 24’ ο Σιαφά περίπου από το ύψος του πέναλτι σούταρε συρτά στη δεξιά γωνία του Γαλάνη, αλλά αυτός έπεσε και απέκρουσε.

Από κει και πέρα έως τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία ανούσια υπεροχή, πιέζοντας μεν, χωρίς να φτάνει σε ευκαιρίες δε. Στο 45’ ο Βερνάρδος έγινε κάτοχος της μπάλας στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, μαρκαρίστηκε, έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Μελτζανίδης διέταξε «παίζετε».

Να σημειώσουμε ότι σύρραξη σημειώθηκε στο 31’, με τον Σκοπελίτη να θέλει να απομακρύνει τον Μπουόλι από την μπάλα, τη στιγμή που ο Βολιώτης μέσος ήταν έτοιμος να εκτελέσει ένα φάουλ μπροστά στον πάγκο της ομάδας του και πλάγια δεξιά, ο παίκτης του Πιερικού αντέδρασε άσχημα και όλοι μπήκαν στον καυγά.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 56’ ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού για οφσάιντ του παρ’ ολίγον σκόρερ Βερνάρδου, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού Κουντουριώτη-Μπάτροβιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, ωστόσο, ο δεύτερος βοηθός Δημόπουλος θεώρησε ότι ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δε μέτρησε.

Στο 61’ ο Βερνάρδος, έχοντας περάσει στα δεξιά, με … χορευτικές κινήσεις πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, δίνοντας την ευκαιρία στον Γαλάνη να μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

Στο 64’ σε σώμα κόντραρε η κεφαλιά του Παντελιάδη από καλή θέση και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 71’ ο Φιλίποβιτς ξεκίνησε μία προσπάθεια από το κέντρο, έφυγε προς τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Σιαφά, που δεν έπιασε καλά το πλασέ που επιχείρησε και αστόχησε, ενώ ο ίδιος στο 74’ μετά από παράλληλη πάσα του Μπάτροβιτς ίσα που ακούμπησε την μπάλα, που έφυγε παράλληλα προς την εστία.

Το σουτ του Νάα εκτός περιοχής στο 78’ πέρασε άουτ, ένα μέτρο μακριά από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 80’ ο Σιαφά ξέφυγε από τα αριστερά, σέρβιρε στον Μπάτροβιτς, αλλά ο Μαυροβούνιος καθυστέρησε και το πλασέ του κόντραρε σε πόδια αμυνόμενου και έχασε τη δύναμή του, με συνέπεια να μπλοκάρει, χωρίς να δυσκολευτεί ο Γαλάνης.

Στο 84’ κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου εξαγριωμένοι πήγαν στα κάγκελα πίσω από τον πάγκο του Πιερικού και το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά. Όσοι ήταν στον πάγκο του Πιερικού κλήθηκαν από τον προπονητή κ. Θεοδοσιάδη να απομακρυνθούν, ο Μελτζανίδης κάλεσε τους βοηθούς του στο κέντρο και κάποιοι άντρες των ΜΑΤ εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο να επιβάλουν την τάξη.

Όταν μετά έξι λεπτά άρχισε το ματς και πάλι, ο ρυθμός είχε χαθεί και ο Πιερικός ήταν αυτός που απείλησε με τον Κριμιτζά στις καθυστερήσεις, αλλά νικήθηκε σε τετ-α-τετ στην αντεπίθεση από τον Ξενοδόχοφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καγιέχα): Ξενοδόχοφ, Γραικός (81’ Κατσούκης), Νάα, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Κιτόκο, Κουντουριώτης (72’ Χατζηπιρπιρίδης), Βερνάρδος (76’ Ξύδας), Μπάτροβιτς, Σιαφά

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Χαρτσιάς, Εμπουσί, Καρανάτσιος (76’ Καρβούνης), Μπουόλι (76’ Κριμιτζάς), Σουντάρ, Ζαφειράκης (92’ Παπουτζίδης), Χαντζάρας (30’ λ. τρ. Ιτσιος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου