ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νέα αγωνιστική φιλοσοφία

με-νέα-αγωνιστική-φιλοσοφία-286212

«Αλλαγμένος» προς το καλύτερο θέλει να παρουσιαστεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League 2 ο Ολυμπιακός Βόλου και για να αλλάξει την «εικόνα» της ομάδας ήδη εργάζεται ο νέος προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», είδε για πρώτη φορά την ομάδα να αγωνίζεται στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Καρδίτσα (4-0), είδε πως δεν άξιζε μια τέτοια ήττα, είδε τραγικά ατομικά λάθη που στοίχισαν, έκανε προπόνηση τη Δευτέρα με όσους δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με την Αναγέννηση και χθες έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, έριξε το βάρος στην ανάταση της ψυχολογίας, στην αλλαγή νοοτροπίας κι ενώ καλείται να διορθώσει αρκετά πράγματα στην αγωνιστική λειτουργία, θέλει να «περάσει» και την δική του φιλοσοφία…

Η ομάδα του Ολυμπιακού που ως τώρα έχει μία νίκη, μια ισοπαλία στην έδρα της και μια ισοπαλία και δυο ήττες εκτός έδρας, ενώ έχει δεχτεί γκολ (12) και στα πέντε παιχνίδια, πρέπει να διορθώσει κυρίως την ανασταλτική της λειτουργία και να είναι και πιο δημιουργική και παραγωγική.

Ο Ολυμπιακός μέσα στον Δεκέμβριο και μέχρι να τελειώσει το 2021 έχει να δώσει πέντε αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League 2, αρχίζοντας το Σάββατο 4/12 που για την 6η αγωνιστική αντίπαλος είναι ο Πιερικός.

Στην 7η αγωνιστική (Σάββατο 11/12) θα αγωνιστεί στην Ξάνθη, στην 8η (Τετάρτη 15/12) ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον Θεσπρωτό και συνεχόμενα Κυριακή (19/12) έχει ματς στην Καβάλα και πάλι Τετάρτη 29/12 θα υποδεχθεί στην Νεάπολη τον Αλμωπό Αριδαίας για την 10η αγωνιστική.

Ο Ιανουάριος της νέας χρονιάς θα είναι διαφορετικός αφού ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει «έξοδο» έκτος Θεσσαλίας, έχοντας τρία ματς στον Βόλο κι από ένα σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Διαχείριση και εκτίμηση

Ο νέος προπονητής Εμανουέλ Καγιέχα εκτός του ότι από τα επόμενα ματς θέλει να «περάσει» τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία θα πρέπει να κάνει και διαχείριση αλλά και εκτίμηση του ρόστερ, αφού μέχρι τώρα τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές που όπως φαίνονταν, αποκτήθηκαν για το βασικό σχήμα, για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν ακόμη συμμετοχή.

Ο γεννημένος στο Ζαΐρ Βέλγος μέσος Ρίτσι Κιτόκο, έχοντας μείνει πίσω σε προετοιμασία και μετά από τραυματισμό που είχε σε ένα φιλικό στη Ρόδο, φαίνεται πλέον να είναι έτοιμος να βοηθήσει με την εμπειρία του την Βολιώτικη ομάδα, ενώ για τον 20χρονο Ιβοριανό Σαλίμ Ντιαμπί, που ήρθε από την Ισπανία, το επίσημο ντεμπούτο του έχει καθυστερήσει γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του κάτι που θα γίνει άμεσα σε αντίθεση με το «μπλέξιμο» που υπήρξε με αυτό του Κυριάκου Ασλανίδη, που ήταν δανεικός και ήδη επέστρεψε στον Άρη.

Όσον αφορά τους «άτυχους» πριν το ξεκίνημα της Super League 2, Δημήτρη Στάμου και Γιώργο Ξύδα, που ήρθαν με εμπειρίες και από τη μεγάλη κατηγορία, αλλά τραυματίστηκαν πριν ένα μήνα στο τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επίσης όλοι περιμένουν την αναμενόμενη βοήθειά τους.

Μάλιστα ο Ξύδας ενδέχεται να είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και για το Σαββατιάτικο παιχνίδι στη Νεάπολη με τον Πιερικό.

Επίσης στα έως τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού, μικρή θεωρείται η συμμετοχή του Πορτογάλου μέσου Ντουάρτε Βαλέντε, που έπαιξε συνολικά 38 λεπτά σε 4 ματς κι ακόμη μικρότερη του Τσέχου χαφ Φίλιπ Χάσεκ που αγωνίστηκε μόλις 9 λεπτά σε 2 παιχνίδια!

Παρουσίαση

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παρουσιάσει σήμερα και επίσημα τον νέο Ισπανό προπονητή της ομάδας Εμανουέλ Καγιέχα (Emanuel Calleja) ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας, αλλά και σε Καμερούν και Ομάν.

Στην Ισπανία στην πιο γνωστή ομάδα που εργάστηκε στην Secunda Division ήταν η Καστεγιόν και ακόμη πέρασε από τις Νόγια, Σαντόνα, Λογκρονιές, Πορτουγαλέτε, Γιούγκο Μπαλμασέντα, Ουνιόν Μπαλομπεντίκα, Σοκουεγιάμος, Τολέδο αλλά και πέρσι από την Ντεπορτίβο Λαρέδο, όπου είχε ως ποδοσφαιριστή τον διεθνή με την Ισημερινή Γουινέα και τώρα παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, Όσκαρ Σιαφά.

Εκτός Ισπανίας το 2010 ήταν στο Καμερούν και συγκεκριμένα στον πάγκο της Ντουάλα, ομάδα Α’ κατηγορίας, ενώ την περίοδο 2015-16 εργάστηκε στην Αλ Νασέρ, ομάδα Α’ κατηγορίας του Ομάν.

Ο 46χρονος Καγιέχα, με καταγωγή από την Μπεράνγκα της βόρειας Ισπανίας, γεννήθηκε 24/5/1975, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, μιλά τρεις γλώσσες, ισπανικά, αγγλικά και πορτογαλικά, ενώ από τις πρώτες μέρες που είναι στον Βόλο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν να λένε για τις γνώσεις του πάνω στην ιστορία της ομάδας και γενικότερα της Ελληνικής ιστορίας!

Στο προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου παραμένει ο Γιάννης Λάλας, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Μούρας, ενώ σήμερα (13:00) στα γραφεία της ΠΑΕ (Λαχανά 38) θα γίνει εκτός από την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας και αυτή του επίσης Ισπανού assistant coach και αναλυτή Τζον Μάθα, καθώς και του νέου προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργου Ράλλη.

Με θετική προϊστορία

Στον Ολυμπιακό για το Σαββατιάτικο ματς με τον Πιερικό ποντάρουν αφενός μεν στην παρουσία του κόσμου αφετέρου και στην καλή προϊστορία που έχουν οι ερυθρόλευκοι παίζοντας αντίπαλοι με την ομάδα της Κατερίνης από την οποία δεν έχουν ήττα μέσα έξω μετά το 1998!

Ενώ πριν 23 χρόνια είναι η τελευταία ήττα κι αυτή στην Κατερίνη 2-0 (7’ Παπαβασιλείου, 16’ Ραγγέλοβιτς) στο Βόλο η τελευταία ήταν πριν 30 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Πιερικό στον Βόλο μία φορά για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το 1969 (0-2: 29’ Μυτιληναίος, 85’ Πανταζής), και δύο φορές για τη Β’, μια (2-3) την περίοδο 1982-83 και μια 0-1 (52’ Γκαμπέτας) το 1991.

Η 6η αγωνιστική

Με την 6η αγωνιστική θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο (4-5/12) το πρωτάθλημα της Super League 2 και το πλήρες πρόγραμμα έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης (30/11).

Σάββατο εκτός από το ματς του Ολυμπιακού με τον Πιερικό θα γίνει και το παιχνίδι Απόλλων Λάρισας – Τρίγλια/Ηρακλής που θα καλύψει και τηλεοπτικά η ΕΡΤ3.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική στον α’ όμιλο του Βορρά:

Σάββατο (4/12-14.45)

Γήπεδο Φιλιππούπολης:

Απόλλων Λάρισας-Τρίγλια (ΕΡΤ 3)

Δημοτικό Νεάπολης Βόλου:

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός

Κυριακή (5/12-14.45)

Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας:

Αλμωπός Αριδαίας-Θεσπρωτός

Δημοτικό Νεάπολης Βόλου:

Νίκη-Ξάνθη

Μακεδονικού:

ΠΑΟΚ Β’-Αναγέννηση Καρδ. (ERTFLIX)

Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων:

Τρίκαλα-Απόλλων Πόντου

Γήπεδο Αλκαζάρ: ΑΕΛ-Βέροια

Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»:

ΟΣΦΠ Β’-Πανσερραϊκός (ΕΡΤ3)

Ρεπό: Καβάλα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου