ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να σηκώσει κεφάλι θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου

να-σηκώσει-κεφάλι-θέλει-ο-ολυμπιακός-β-287815

Να σηκώσει κεφάλι και να «σβήσει» τη βαριά ήττα από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα στο επόμενο ματς με τον Πιερικό είναι ο στόχος όλων στον Ολυμπιακό Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν χθες το ρεπό τους και να μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το παιχνίδι με τους «μελανόλευκους».

Ο νέος τεχνικός, Μανού Καγιέχα, προσπαθεί να μάθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη νέα του ομάδα και να δουλέψει στις αδυναμίες της, αφού οι υποχρεώσεις πιέζουν. Ασφαλώς, ένας προπονητής με καλό βιογραφικό από μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, που όμως δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, χρειάζεται χρόνο, για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νέου του περιβάλλοντος, αλλά υπάρχουν γύρω του άνθρωποι, όπως ο Γιάννης Λάλας και ο Στάθης Ρόκας, που είναι σε συνεχή επαφή μαζί του και τον βοηθούν στο οτιδήποτε.

Από την άλλη, όπως άλλωστε συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου έχουν το κίνητρο να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά, αφήνοντας πίσω το 4-0 της περασμένης Κυριακής, ώστε να κερδίσουν την εκτίμηση της νέας τεχνικής ηγεσίας, η οποία στον λίγο χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα καλό υλικό.

Επιστροφή Ξύδα

Σίγουρη για το ματς της 6ης αγωνιστικής φαίνεται η επιστροφή του Ξύδα, ο οποίος τη Δευτέρα προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και θα θέσει εαυτόν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, βοηθώντας στην προσπάθεια να υποχρεώσουν οι ερυθρόλευκοι στην 3η του ήττα σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας τον Πιερικό έπειτα απ’ αυτές με Θεσπρωτό και Αλμωπό Πιερίας.

Από κει και πέρα από μία ακόμη επίσημη αναμέτρηση θα λείπει ο τραυματίας Στάμου, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Ντιαμπί και Κιτόκο. Το δελτίο του πρώτου δεν έχει εκδοθεί λόγω καθυστέρησης αποστολής ενός εγγράφου της ισπανικής ομοσπονδίας προς την ΕΠΟ, ενώ ο δεύτερος είναι πλέον πιο έτοιμος αγωνιστικά και σίγουρα ο Μανού Καγιέχα θα ήθελε έναν παίκτη της ποιότητάς του στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σημειωτέον ότι αρκετές πιθανότητες υπάρχουν το παιχνίδι με τον Πιερικό να γίνει το προσεχές Σάββατο στη Νεάπολη, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Παρουσιάζεται ο Καγιέχα,

στο team ο Νίκος Ράλλης

Αύριο Πέμπτη παρουσιάζει τον νέο της προπονητή, Μανού Καγιέχα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που ανακοίνωσε τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει πως την προσεχή Πέμπτη 2/12/2021 και ώρα 13.00 στα γραφεία της ΠΑΕ (Λαχανά 38) θα γίνει η παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Μανού Kαγιέχα, του assistant coach και αναλυτή Τζον Μάθα, καθώς και του νέου προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Γιώργου Ράλλη.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προπονητή Μανού Καγιέχα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ».

Δύο το απόλυτο των λεπτών και των συμμετοχών

Στην πρώτη πεντάδα των αγώνων του πρωταθλήματος, δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου έχουν συμμετάσχει ως βασικοί και στα πέντε ματς, χωρίς να έχουν γίνει καθόλου αλλαγή, οι Ξενοδόχοφ και Φιλίποβιτς, ενώ το απόλυτο των συμμετοχών, ξεκινώντας στην ενδεκάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν παίξει όλα τα λεπτά έχουν οι Κόλα, Σκοπελίτης, Μπάτροβιτς, Γραικός και Βερνάρδος.

Στο κενό η προσπάθεια του Πιερικού

Εν τω μεταξύ στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια του επόμενου αντιπάλου του Ολυμπιακού Βόλου, Πιερικού, να εμφανιστεί ως αδικημένος από τη διαιτησία στον αγώνα με τη Νίκη, αφού η αποβολή του Γιαλαμίδη είναι απόλυτα σωστή και έτσι οι τοποθετήσεις τόσο του προπονητή των «μελανόλευκων», κ. Θεοδοσιάδη, όσο και της διοίκησης μέσω ανακοίνωσης ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Οδηγός το παρελθόν

Από την τελευταία φορά που ηττήθηκε στον Βόλο από τον Πιερικό ο Ολυμπιακός, δηλαδή στις 13/2/91 με 0-1 με γκολ του Γκαμπέτα στο 52’, έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό 13 ματς με 11 νίκες και 2 ισοπαλίες, κάτι που σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν οδηγό τους και την προϊστορία για την επόμενη αναμέτρησή τους.

Στις 27/6/21 στο παιχνίδι Ολυμπιακός Β.-Πιερικός 3-3, που είναι ο πιο πρόσφατος αγώνας εντός έδρας, διακόπηκε ένα σερί πέντε νικηφόρων αγώνων για τους Βολιώτες, που θέλουν να το ξαναρχίσουν τώρα, αποδεικνύοντας ότι φέτος έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από τον Πιερικό, ο οποίος είναι από τις λιγότερo δυνατές ομάδες της κατηγορίας.

Επέστρεψε ο Ασλανίδης στον Αρη

Ο Ολυμπιακός Βόλου ενημέρωσε επίσημα πως ο Κυριάκος Ασλανίδης, που δεν μπορεί να αγωνιστεί έως τον Ιανουάριο στην ομάδα, επέστρεψε στον Αρη και η περίπτωση του εκ νέου δανεισμού του σε ένα μήνα θα συζητηθεί μεταξύ των δύο ΠΑΕ. Η ανακοίνωση: «Μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την έκδοση του δελτίου του Κυριάκου Ασλανίδη στον Ολυμπιακό Βόλου, ο νεαρός αμυντικός επέστρεψε στον Άρη, όπου και θα προπονείται με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι διοικήσεις του Άρη και του Ολυμπιακού Βόλου θα συζητήσουν εκ νέου τον Ιανουάριο, για το αν ο Κυριάκος Ασλανίδης θα παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό Βόλου με τη μορφή δανεισμού».

Θυμίζουμε ότι ένα λάθος της ΠΑΕ Αρης δεν επέτρεψε την έκδοση του δελτίου του νεαρού στόπερ. Έτσι, ο παίκτης ήταν σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Άρη το τελευταίο διάστημα και μετά το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο βρέθηκε στο γήπεδο, πάρθηκε η απόφαση να φύγει από τον Βόλο και να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ενσωματωθεί στις προπονήσεις των «κίτρινων» από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως, ο Ασλανίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε και με την Κ19 του Αρη και γι’ αυτό θα προπονείται στο Ρύσιο σίγουρα μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Άκης Μάντζιος πιστεύει στον νεαρό κεντρικό αμυντικό και δεν αποκλείεται να τον κρατήσει και μετά την είσοδο του νέου ημερολογιακού έτους.

Κλήση σε απολογία

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για μεθαύριο Παρασκευή και ώρα 12:30 την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 5, 6, 11, 12 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με αυτές του άρθρου 14 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, 28.11.2021).

Επίσης, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου την ίδια μέρα και ώρα κλήθηκε σε απολογία και η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 15 παρ. 2α του Πειθαρχικού Κώδικα και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου