ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προβληματισμός, συγγνώμη και «διορθώσεις»

προβληματισμός-συγγνώμη-και-διορθώ-289271

Προβληματισμό έφερε η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου με 4-0 από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα προχθές για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, με τη βολιώτικη ομάδα αρκετά νωρίς στο πρωτάθλημα να έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 12 γκολ παθητικό πίσω από την αδύναμη Καβάλα (20).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό παρ’ ότι υπάρχει πίστη ότι η εικόνα της ομάδας δεν είναι για μια τέτοια ήττα εν τούτοις τα λάθη που έγιναν στο κυριακάτικο ματς είναι αδικαιολόγητα και το σίγουρο είναι πως πρέπει να διορθωθούν άμεσα!

Η βολιώτικη ΠΑΕ ζήτησε συγγνώμη για την ήττα σε ένα παιχνίδι που μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήταν μοιρασμένο και ο Ολυμπιακός να είχε ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε αλλά στο δεύτερο 45λεπτο οι κακές στιγμές …έδωσαν «δώρο» στην Καρδίτσα τη μεγάλη νίκη και στη βολιώτικη ομάδα από χθες δουλεύουν για να αντιστρέψουν το κλίμα.

Η συγγνώμη της ΠΑΕ

Σε ανακοίνωση μετά το τέλος του αγώνα με την Αναγέννηση η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ζήτησε τη δική της συγγνώμη για τη βαριά ήττα στην Καρδίτσα. Αναλυτικά: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, για το σημερινό αποτέλεσμα στο θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ατομικά λάθη οδήγησαν στην βαριά ήττα, παρ’ ότι μέχρι το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ.

Σηκώνουμε το κεφάλι, ύστερα από μια κακή εμφάνιση και με το νέο προπονητή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως θα συμβάλει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας, θα φροντίσουμε με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, να κάνουμε όλοι μαζί τον Ολυμπιακό και πάλι πρωταγωνιστή.

Συνεχίζουμε δυνατά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε την 5η αγωνιστική. Ξεχνάμε το παιχνίδι με την Αναγέννηση και θα προετοιμαστούμε με ηρεμία για το επόμενο ματς με τον Πιερικό στη Νεάπολη».

Λάλας: «Είμαστε αδικαιολόγητοι»

Προβληματισμένος και πικραμένος εμφανίστηκε μετά την ήττα στην Καρδίτσα ο συνεργάτης του τεχνικού επιτελείου Γιάννης Λάλας που ζήτησε συγγνώμη για την αδικαιολόγητη εμφάνιση που έφερε μια μαύρη μέρα για τον Ολυμπιακό: «Να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι μία μαύρη μέρα για την ιστορία του συλλόγου. Είμαστε αδικαιολόγητοι. Κατεβάζουμε τα κεφάλια και θα δουλέψουμε με τον καινούργιο κόουτς και νομίζω ότι θα έρθουν οι μέρες που αξίζουν στον Ολυμπιακό Βόλου» ήταν τα λόγια του Ι. Λάλα που παραμένει στην ομάδα ως συνεργάτης και του νέου Ισπανού τεχνικού Μανουέλ Καγιέχα ο οποίος ήταν στον πάγκο και στην Καρδίτσα αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Πάντως ο Ισπανός τεχνικός που ήρθε στον Βόλο γνωρίζοντας την ιστορία της ομάδας αλλά και την ελληνική ιστορία ήδη άρχισε να «δουλεύει» επί χάρτου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα που είδε …και από σήμερα αρχίζει και δουλειά στο γήπεδο…

Ο Ισπανός Μανουέλ Καγιέχα θα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα τόσο στην επιθετική, αλλά κυρίως στην αμυντική λειτουργία των ερυθρολεύκων…

«Είχαμε την τύχη»

Ο προπονητής της Αναγέννησης Περικλής Αμανατίδης εμφανίστηκε σαφώς ικανοποιημένος. «Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμάς. Στα πρώτα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου πατούσε καλύτερα και αιφνιδιαστήκαμε. Κινδυνεύσαμε και σε μία φάση αλλά χρόνο με τον χρόνο χτίσαμε μία καλή απόδοση, όπως με την απόδοση που είχαμε και μέσα στην εβδομάδα με τη Νίκη Βόλου. Απλά τώρα είχαμε την τύχη και μπήκαν κάποια γκολ, άνοιξε το παιχνίδι και έδειξε η ομάδα τις δυνατότητες που έχει» σημείωσε ο έμπειρος τεχνικός για να συμπληρώσει: «Προτιμώ να κρατήσουμε τους τρεις πόντους. Το σκορ και στα δύο παιχνίδια (σ.σ. και σ’ αυτό με τη Νίκη Βόλου) δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Πρέπει να μείνουμε στην ουσία που είναι οι τρεις πόντοι. Έχουμε κάνει το καλό ξεκίνημα που θέλαμε. Αυτό θα μας δώσει μία δύναμη για να πατήσουμε καλά και αν μπορούμε να κάνουμε τη χρονιά που έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας, μία χρονιά διάκρισης».

Η πιο βαριά ήττα

Το προχθεσινό 4-0 στην Καρδίτσα είναι η πιο βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Αναγέννηση. Η προηγούμενη πιο βαριά ήττα από την Αναγέννηση ήταν στον Βόλο 24/1/16 (0-3: 7’ Τζέκος, 11’ Μούτσα, 29’ Σκαθαρούδης) στο αμέσως προηγούμενο ματς για τη Β΄ Εθνική το οποίο όμως ήταν “ιδιαίτερο” με τον Ολυμπιακό να παρατάσσεται με μόλις 9 παίκτες και να μην συνεχίζει μετά στο πρωτάθλημα!

Τρία γκολ στην Καρδίτσα είχε δεχτεί στο 3-2 (7’ Τόσιτς, 50’ Αδαμόπουλος, 91’ Μπαλογιάννης- 45’, 57’ Βαϊνάς) του Γενάρη του 1994.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ολυμπιακός στο παρελθόν πέτυχε τα μεγαλύτερα σκορ επί της Αναγέννησης. Μάλιστα την περίοδο 1966-67 ο Ολυμπιακός στον Βόλο κέρδισε 9-0 με χατ-τρικ του Δημόπουλου, 2 γκολ του Μαλάκου και από ένα των Πασχαλίδη, Τσαμπαλού, Συνετόπουλου και Ρηγούλια…ενώ και το 1999 επιβλήθηκε της Αναγέννησης με 6-0 (28’,78’ Βλαχούδης, 31’, 36’, 44’ Νόλης ,77’ Καρκαλέτσης).

Η προηγούμενη πιο βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό ήταν στην Football League τον Φεβρουάριο του 2020 στη Ρόδο 4-0 από τον Ιάλυσο όπου εκεί τα τρία γκολ τα δέχτηκε στο πρώτο 45λεπτο.

Πριν τη Ρόδο ο Ολυμπιακός είχε να δεχτεί 4 γκολ χωρίς να πετύχει κανένα (4-0) από το 2014 σε αγώνα κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό …και σε πρωτάθλημα ήττα με 4 γκολ διαφορά από το 2011 στα πλέι οφ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (5-1) και σε Β΄ Εθνική από το 2008 στα Γιάννινα (4-0 από ΠΑΣ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου