ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κακός ο Ολυμπιακός Βόλου, έχασε με 3-0 στη Βέροια

κακός-ο-ολυμπιακός-βόλου-έχασε-με-3-0-στη-301888

Πέμπτη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου από τη Βέροια, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν με 3-0 στη μακεδονική πόλη, χωρίς να προβάλουν σοβαρή αντίσταση, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν «αναιμικοί» μεσοεπιθετικά, ενώ δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη αμυντικά και δέχθηκαν τρία γκολ πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού.

Ο Πασάς άνοιξε το σκορ στο 28’ με κεφαλιά, ο ίδιος έκανε το 2-0 με πέναλτι στο 52’ και στο 55’ με νέα κεφαλιά ο Σκόνδρας σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας της Ημαθίας, που στη συνέχεια του παιχνιδιού και ενόψει της εμβόλιμης αγωνιστικής μεθαύριο Τετάρτη έκανε συντήρηση δυνάμεων, έχοντας πετύχει τον σκοπό της νωρίς.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Για τη Βέροια ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα και στα άκρα της άμυνας οι Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, με τους Σκόνδρα και Μαραγκό να αποτελούν τους δύο στόπερ. Οι Οικονόμου και Γαβριηλίδης τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Πόζογλου και Μούργος ήταν οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ενώ οι Γιακουμάκης και Πασάς συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Δερμιτζάκη.

Ο Γιώργος Βαζάκας επέλεξε τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Γραικό, Νάα, Φιλίποβιτς και Παπακώστα στην άμυνα. Ο Κόλα, που έπαιζε κοντά στα στόπερ, και ο Σκοπελίτης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ Βερνάρδος (στ’ αριστερά), Κουντουριώτης (στα δεξιά) και Κατσούκης στον άξονα βοηθούσαν τον φορ Μπάτροβιτς.

Από την αρχή τον έλεγχο η Βέροια

Στο πρώτο μέρος η Βέροια είχε εμφανώς το πάνω χέρι στο παιχνίδι και στο 17’ έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία. Ο Πόζογλου εκτέλεσε το κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Σκόνδρας δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να πάρει την κεφαλιά και ο Πασάς στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 22’ καταγράφηκε η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό Βόλου, με το σουτ εκτός περιοχής του Νάα να περνά άουτ, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον Βελλίδη.

Εξι λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες πήραν το προβάδισμα. Στο 28’ λοιπόν, η σέντρα του Μπουκουβάλα από τα δεξιά είχε ως αποδέκτη τον Πασά, που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Ξενοδόχοφ, γράφοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου, καθώς οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ ως το ημίχρονο, αλλά δεν ξανασκόραραν ως την ανάπαυλα.

Στο 32’ σε μία φάση που έμοιαζε πολύ μ’ αυτή του 1-0, ο Πασάς ξανάπιασε την κεφαλιά, που ήταν όμως αδύναμη και δεν απείλησε την ερυθρόλευκη εστία.

Ακολούθως, στο 34’ υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, Στέλιου Πόζογλου, για ανατροπή του, με τον διαιτητή να λέει «παίζετε», ενώ στο 35’ ο Ξενοδόχοφ αναγκάστηκε σε δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Πασά εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου να επεμβαίνει και στο 43’ σε σουτ του Πεταυράκη, που αρχικά κόντραρε σε αμυνόμενο, αλλά και στο 45’ μπλοκάροντας το σουτ του Πασά.

Ολα τελείωσαν έως το 55’

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, η Βέροια πέτυχε άλλα δύο γκολ και εξασφάλισε από νωρίς το τρίποντο. Στο 51’ ο Γραικός υπέπεσε σε πέναλτι στον Πεταυράκη, με τους φιλοξενούμενους να μην εκφράζουν καμία διαμαρτυρία στον … Ημαθιώτη ρέφερι Βρέσκα, που ανήκει όμως στη ΕΠΣ Πιερίας. Ο Πασάς ευστόχησε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το τέταρτο συνολικά στη Σούπερ Λιγκ 2, αφού έχει βρει δίχτυα και με τον Αλμωπό Αριδαίας και με τη Νίκη Βόλου.

Στο 55’ σε αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου ο στόπερ Σκόνδρας έκανε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μούργου και παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Ξενοδόχοφ (3-0).

Από κει και πέρα, η Βέροια μετά από λίγα λεπτά έριξε συνειδητά ρυθμό και ο Βαζάκας μπροστά στο ενδεχόμενο βαρύτερης ήττας γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 από το 64’ και μετά με την είσοδο του Μαρκοπουλιώτη, που έπαιξε δίπλα σε Φιλίποβιτς και Παπακώστα στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ήταν οι Βερνάρδος και Μπάτροβιτς.

Μέχρι το τέλος ακολούθησε παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις, με το 3-0 να μην αλλάζει, με την εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου, έστω και απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, να προκαλεί προβληματισμό και να φέρνει με κάτω σχεδόν τα χέρια την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

ΒΕΡΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Γήπεδο Βέροιας

Super League 2 – 3η αγωνιστική

Σκόρερ: (28’, 52’ πέν. Πασάς, 55’ Σκόνδρας)

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Κορωνάς (Πειραιώς), Δίπλαρης (Καρδίτσας)

Τέταρτη: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (58’ Ράμος), Γαβριηλίδης (70’ Περδίκης), Πόζογλου (70’ Ντίνας), Μούργος (58’ Φοφανά), Πασσάς, Γιακουμάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βαζάκας): Ξενοδόχοφ, Γραικός (86’ Χάσεκ), Νάα, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Κόλα (86’ Χατζής), Βερνάρδος, Κουντουριώτης (66’ Σουλεϊμάν), Κατσούκης (62’ Μαρκοπουλιώτης), Μπάτροβιτς (86’ Βαλέντε)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου