ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η σκέψη στην πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου

η-σκέψη-στην-πρώτη-νίκη-για-τον-ολυμπια-306641

Μετά από δύο ισοπαλίες, μία στις Σέρρες και μία στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός Βόλου βλέπει το κάτι καλύτερο στο κυριακάτικο ματς της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Betsson Super League 2, παίζοντας σε μία έδρα που δεν είχε τύχη τα τελευταία χρόνια.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα αγωνιστεί στη Βέροια, όπου η προηγούμενη νίκη του είναι πριν 31 χρόνια, αλλά δεν λείπει η αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσει στο πρώτο φετινό τρίποντο και το πρώτο του διπλό, αφού η αντίπαλος, παρ’ ότι επίσης αήττητη και μόνη στην κορυφή, δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο στη νίκη της επί του Αλμωπού Αριδαίας και στην ισοπαλία το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, όταν και «σπρώχτηκε» από τη διαιτησία, για να αποφύγει την ήττα.

O Γιώργος Βαζάκας είδε τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες της Βέροιας και ετοιμάζει τα πλάνα του για την αναμέτρηση της Κυριακής, έχοντας μάθει να ζει με τα προβλήματα αλλά έχοντας και τις λύσεις.

Στη βολιώτικη ομάδα βέβαια γνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα στη Βέροια, όπου θα υπάρχουν και πάλι οι απουσίες του Στάμου και του Ξύδα, ενώ αναμένεται η επιστροφή του Σιαφά, που θα τεθεί από σήμερα και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ολυμπιακού, Όσκαρ Σιαφά, αγωνίστηκε και προχθές στο ματς της Ισημερινής Γουινέας με τη Μαυριτανία (1-1) για 45 λεπτά στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ.

«Τριάδα»… και ξεχωριστά

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρία παιχνίδια σε 8 ημέρες, βλέπει το καθένα ξεχωριστά, ενώ είναι και… ξεχωριστά βάσει προϊστορίας.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 21/11 από τη Βέροια, όπου ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 4 νίκες, αλλά η τελευταία ήταν πριν 31 χρόνια (το 1990). Ακολουθεί το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου την Τετάρτη (24/11) στον Βόλο, όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν με τους «Πόντιους» 12 νίκες (εκ των οποίων οι 9 χωρίς να δεχτούν γκολ), 6 ισοπαλίες και 1 ήττα, που ήταν για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής τον Δεκέμβρη του 1989.

Η «τριάδα» κλείνει την Κυριακή 28/11 στην Καρδίτσα, όπου τις τελευταίες φορές δεν υπήρξε αγώνας, καθώς το 2016 για τη Β’ Εθνική η Αναγέννηση πήρε το ματς 3-0 α.α. και το 2019 το ίδιο συνέβη με τον Ολυμπιακό (0-3 α.α.) λόγω αποχωρήσεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι μέχρι φέτος είχαν παίξει με την ΑΣΑ το πρώτο τους αλλά και το τελευταίο τους ματς σε δεύτερη κατηγορία.

Ο Βαζάκας με Βέροια

Πέντε νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες μετράει ως προπονητής απέναντι στη Βέροια ο Γιώργος Βαζάκας. Ως προπονητής του Ολυμπιακού (1999-2000) έχει δει την ομάδα του να κερδίζει στον Βόλο με 1-0 με γκολ του Νόλη και να χάνει στη Βέροια με 5-1. Νίκη στη Βέροια έχει ως προπονητής της Χαλκηδόνας (0-2), όταν είχε σκοράρει και ο Βολιώτης Δημήτρης Κόφφας. Ο Γρεβενιώτης τεχνικός έχει κερδίσει τη Βέροια και ως προπονητής των Τρικάλων (1-0) και της Ηλιούπολης (1-0) αλλά και της Αναγέννησης Καρδίτσας (3-0 α.α.). Ακόμη, έχει χάσει με την ΑΣΑ (1-0) και με τα Τρίκαλα (1-0) και έχει ισοπαλίες κοουτσάροντας τα Τρίκαλα (2-2), τη Χαλκηδόνα (0-0) και τον Ασπρόπυργο (1-1 και 2-2 το 2019-20).

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες

Τέσσερις συνεχόμενες ήττες έχει ο Ολυμπιακός στους αγώνες του με τη Βέροια στις τελευταίες του συναντήσεις, που ήταν για το πρωτάθλημα της Football League και μάλιστα στα 4 ματς είχε και 4 διαφορετικούς προπονητές.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Ολυμπιακός, έχοντας στον πάγκο τον Θωμά Γράφα, έχασε ως γηπεδούχος στη Φιλιππούπολη Λάρισας 0-2 με δύο γκολ του Πασσά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ τον Γενάρη του 2020 στη Βέροια ηττήθηκε με 1-0, έχοντας προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Στο πρωτάθλημα της περασμένης περιόδου με προπονητή τον Στέφανο Ξηροφώτο οι ερυθρόλευκοι έχασαν στη Νεάπολη 0-1 με γκολ του Λουκίνα, ενώ στη Βέροια με τον Βασίλη Βούζα ηττήθηκαν 3-0 και πάλι δυο φορές είχε σκοράρει ο Γιάννης Λουκίνας.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας πως από την 1η Δεκεμβρίου 2021 θα αρχίσει η λειτουργία του e-shop της ΠΑΕ, στο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται είδη της ομάδας, όπως εμφανίσεις, φόρμες, μπουφάν, κασκόλ, διάφορα αξεσουάρ καθώς και μπρελόκ, κούπες, αναπτήρες, λάβαρα της ομάδας, σημαίες κ.α.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα ενημερωθούν τις προσεχείς μέρες για τους τρόπους παραγγελίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου