ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμπανάκος: «Μεταβατική η φετινή χρονιά»

τσιμπανάκος-μεταβατική-η-φετινή-χρο-308430

Μπορεί να μην έχει πάρει στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League 2 το τρίποντο, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ικανοποιήσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του και ειδικά με την προσπάθεια και το πάθος των ποδοσφαιριστών.

Επομένως, άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο με τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Πανσερραϊκό και Ηρακλή, παρότι υπήρχε επιθυμία για μεγαλύτερη συγκομιδή, βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και αντιμετωπίζουν τη συνέχεια με θετικό πρίσμα, έχοντας και ως δεδομένο τις απουσίες που είχε η ομάδα.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι εκτός έδρας η Βέροια, την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου έχει να κερδίσει στην έδρα της 31 χρόνια (το είχε κάνει το 1990 με γκολ του Τσιρογιάννη με σκορ 0-1).

Ξύδας και Στάμου θα λείψουν και απ’ αυτό το ματς την προσεχή Κυριακή λόγω του τραυματισμού τους, αλλά δεν αργεί η επιστροφή τους, ενώ ο Κιτόκο αποκτά κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερη ετοιμότητα. Επίσης, αναμένεται να σταλεί ένα έγγραφο από την ισπανική πρεσβεία, για να εκδοθεί το δελτίο του Ντιαμπί, ενώ ο Σιαφά επιστρέφει αύριο από τις υποχρεώσεις με την Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας.

Εξωαγωνιστικά ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε πρόταση στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, κ. Κώστα Καραπαπά, να μεταφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ το ενδιαφέρον των ομάδων να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που αναφέρθηκε και ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ολα στο… κόκκινο» του Sport Fm 89.5. Σ’ αυτήν τόνισε ότι η ομάδα διανύει φέτος ένα μεταβατικό στάδιο κι αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να πει η διοίκηση στον κόσμο.

Αρχικά ο κ. Τσιμπανάκος έκανε μία αναδρομή για την παρουσία του στα διοικητικά των ερυθρολεύκων: «Από το 2016 ενδιαφέρθηκα και ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό Βόλου και μπήκα μπροστά στην προσπάθεια που άρχισε στη Γ’ Εθνική. Το 2019 φτάσαμε μία ανάσα από τη Super League 2 με την άνοδό μας από τη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό που μας στέρησαν τότε το πήραμε φέτος.

Και πέρσι και φέτος το καλοκαίρι είχα πει ότι όποιος έχει πρόταση για την ΠΑΕ μπορεί να την καταθέσει, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν βρέθηκε κάποιος. Εγώ δεν είχα ορίσει τιμή.

Το έχω ξαναδηλώσει ότι μία μέρα να παρακολουθήσει κάποιος την καθημερινότητα της ομάδας θα καταλάβει ότι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και η ψυχολογική φθορά.

Πρώτα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το οικονομικό. Αν έχει συμβεί αυτό τα άλλα προβλήματα λύνονται, αλλά και πάλι με δυσκολία. Δεν ισχύει ότι, αν είναι λυμένο το οικονομικό, είναι όλα λυμένα».

Για τη φετινή προσπάθεια και τις δυσκολίες: «Φέτος καταθέσαμε την εγγυητική πριν τη λήξη της προθεσμίας και ο φάκελος για το μετοχικό μας κεφάλαιο ήταν άρτιος. Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, για να μπουν τα χρήματα αυτά, που μπαίνουν και τα ξεχνάς.

Χρειάζεται όμως και άλλα χρήματα, για να τρέξει μία ομάδα, όπως προκαταβολές σε ποδοσφαιριστές ή τα χρήματα για το προπονητικό κέντρο. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς.

Όμως τα ξεπεράσαμε όλα, έγινε το αγωνιστικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και περιμένουμε και εμείς να λάβουμε κάποιους πόρους από τη Δημόσια Τηλεόραση και από το ποσοστό του στοιχήματος, ώστε η ομάδα να «ρολάρει». Είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουν πληρώσει τα χρήματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Κι αυτό δεν το λέμε για έπαινο, αλλά είναι μία πραγματικότητα.

Όλοι οι πρόεδροι είναι ήρωες και θα πρέπει ο υφυπουργός να κοιτάξει τις ομάδες. Βάζουν πάνω από όλα την ομάδα τους και πιο κάτω τον εαυτό τους. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι περνάει ένας άνθρωπος, όταν ηγείται μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για τα προβλήματα που έφεραν οι ηλικιακές απαγορεύσεις στις μεταγραφές έως την τελική δικαίωση: «Έπρεπε να επιλέξουμε νεαρά παιδιά που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Περάσαμε πάρα πολλά, μέχρι να σχηματιστεί το ρόστερ της ομάδας και είχαμε πολλές ανακατατάξεις. Όλα αυτά επηρέασαν και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, που και ως άνθρωποι ήταν δύσκολο να το διαχειριστούν όλο αυτό.

Μάθαμε και εμείς μέσα από κάποια λάθη μας και από κει και πέρα προχωράμε. Έχουμε κάνει μία καλή ομάδα μαζί με τους συνεργάτες μου και τον προπονητή».

Για τον στόχο της ομάδας: «Εμείς δεν μιλάμε ούτε για πρωτάθλημα αλλά ούτε και για παραμονή. Ο Ολυμπιακός με όλες τις δυσκολίες που χτίστηκε είναι εδώ, αγωνίζεται αξιοπρεπέστατα με λυμένα πάρα πολλά προβλήματα.

Θεωρώ ότι θα είναι φέτος ένας πάρα πολύ σκληρός αντίπαλος για όλες τις ομάδες. Δεν θα είναι εύκολη λεία για καμία ομάδα και δεν θα γίνει σάκος του μποξ ποτέ. Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ δυνατός σε όλους τους τομείς, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά.

Θα πρέπει όμως να λέμε και την αλήθεια στον κόσμο, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μία μεταβατική χρόνια. Είμαστε σε μία περίοδο που λέμε ότι πατάμε στα πόδια μας, φτιάχνουμε το προπονητικό μας κέντρο, βάζουμε τις βάσεις, γιατί αυτό είναι το μέλημα της διοίκησης και το δικό μου.

Αύριο-μεθαύριο μπορεί εγώ να έχω φύγει από την ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει ένα προπονητικό κέντρο και δεν θα είναι «τσιγγάνος». Αυτό το έργο μένει και για τους επόμενους που θα έρθουν να συνεχίσουν την ιστορία του Ολυμπιακού.

Για το προπονητικό κέντρο με βοήθησαν η κ. Κολυνδρίνη από την Περιφέρεια και ο κ. Νασίκας, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, και το ευχαριστώ είναι λίγο για αυτούς τους ανθρώπους.

Βάλαμε χρήματα δικά μας, από την τσέπη μας, στο αθλητικό κέντρο, το οποίο ο Ολυμπιακός ποτέ δεν είχε. Γιατί δεν αξιώθηκαν οι προηγούμενοι να το κάνουν; Εγώ και να φύγω από την ομάδα, πάλι θα είμαι δίπλα της και θα τη βοηθώ. Το «σπίτι» της ομάδας είναι το προπονητικό. Όταν πήραμε αυτό τον χώρο, ήταν, για να βόσκουν πρόβατα, και είχαμε απογοητευτεί. Αυτή τη στιγμή είναι ένα παλατάκι και θα το κάνουμε ακόμη καλύτερο. Και τα άλλα δύο γήπεδα που θα ολοκληρώσουμε σε λίγο καιρό θα είναι προς όφελος της ομάδας.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Γκλαβίνη από τον Σαρακηνό, που όταν δεν είχαμε πού να κάνουμε προπόνηση, μας άνοιξε την πόρτα και μας έβαλε στο γήπεδο του. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία με όλες τις ομάδες στον Βόλο και ειδικά με τις ομάδες του τοπικού».

Για το αν υπάρχουν νεότερα για το τηλεοπτικό: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιστεύω θα έχουμε κάποια νέα είτε αρνητικά είτε θετικά. Πάντως θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να βρεθεί μία λύση. Πιστεύω ότι κάτι καλό θα γίνει για όλες τις ομάδες, για να ξέρουμε και πού βρισκόμαστε, διότι τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Εμείς κάναμε μία πρόταση ως Ολυμπιακός Βόλου στον κ. Καραπαπά να τη μεταφέρει. Ίσως, αν δεν ευδοκιμήσει κάτι με την ΕΡΤ που περιμένουμε, μέχρι την Παρασκευή, να υπάρξει άλλος τηλεοπτικός πάροχος».

Για το χειροκρότημα του κόσμου προς την ομάδα, παρά το ότι δεν νίκησε την Κυριακή:

«Γι’ αυτό η ΠΑΕ έβγαλε και την ανακοίνωση που ευχαριστούσε τον κόσμο. Ήταν γενικώς πολύ ωραία η ατμόσφαιρα με τον Ηρακλή, έως και συγκινητική θα έλεγα, με τη βράβευση του Δημήτρη Bαϊνά. Τόσα χρόνια δεν είχε πάρει μία πλακέτα αυτός ο άνθρωπος που έφαγε το χώμα του γηπέδου, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές, τους οποίους εμείς ως ΠΑΕ έχω πει ότι θα τους βραβεύσουμε.

Κάποιοι άνθρωποι προσέφεραν στον Ολυμπιακό και δεν πήραν πίσω. Όπως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που πήραν και δεν πρόσφεραν κι αυτό είναι τεράστια αχαριστία.

Εμείς αυτούς τους ανθρώπους που πρόσφεραν και θα τους τιμούμε και θα τους σεβόμαστε, γιατί δεν σκεφτόμαστε μόνο το παρόν και το μέλλον αλλά και το παρελθόν.

Ο κόσμος την Κυριακή ήταν πολύς και έδωσε ώθηση στους ποδοσφαιριστές. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα και ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, είναι νόμος να προσπαθείς να μην το χάνεις.

Ο κόσμος είδε την προσπάθεια των παιδιών που πάλευαν έως το 93’ να βάλουν γκολ και είχαμε καθοριστικές ευκαιρίες, για να μπει και το δεύτερο. Καταφέραμε κόσμος και ομάδα να είμαστε μία οικογένεια κι αυτό φαίνεται. Μετά τη λήξη τα παιδιά πήγαν στον κόσμο κι αυτός τους χειροκρότησε. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν μία ικανοποίηση, όταν βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά του κόσμου.

Εχω ζήσει τον Ολυμπιακό και με πιο πολύ κόσμο και θεωρώ ότι αυτή ήταν η αρχή. Είναι και τα αποτελέσματα που κρατούν τον κόσμο στο γήπεδο και στα επόμενα παιχνίδια θα έρχεται όλο και περισσότερος.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε σ’ όλα τα παιχνίδια την αυτοκριτική μας, ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Ο κόσμος ήταν συγκινητικός, τον ευχαριστήσαμε και τον ευχαριστώ κι εγώ, γιατί πραγματικά το ζούσε. Εβλεπες ακόμη και μεγάλους ανθρώπους που το ζούσαν το παιχνίδι και αυτό είναι σημαντικό.

Θέλουμε να γίνεται η καλοπροαίρετη κριτική, όχι η κακοπροαίρετη. Αν θέλει να κάνει κάποιος κακοπροαίρετη κριτική, να την κάνει, αλλά να καθίσει σπίτι του. Είναι προτιμότερο να μην έρθει στο γήπεδο και να καθίσει στον καναπέ του. Το ευχαριστώ είναι λίγο για τον κόσμο».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου