ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το χειροκρότημα …για καλύτερη συνέχεια

το-χειροκρότημα-για-καλύτερη-συνέχε-309838

Το χειροκρότημα του φίλαθλου κόσμου και η παρουσία του την περασμένη Κυριακή στη Νεάπολη ήταν από τα θετικά του πρώτου αγώνα έδρας του Ολυμπιακού Βόλου σε πρωτάθλημα δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας μετά από 6 χρόνια, παρά το γεγονός ότι η βολιώτικη ομάδα έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον Ηρακλή.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα Betsson Super League 2, είχε τη δεύτερη ισοπαλία του μετά από αυτή της πρεμιέρας (2-2) στις Σέρρες, αλλά σε ένα ακόμη ματς με απουσίες (Στάμου, Ξύδας, Σιαφά) έδειξε όχι απλά ανταγωνιστικός, αλλά πάλεψε για τη νίκη και παρά την πίκρα για το πώς χάθηκε το ματς, χειροκροτήθηκε στο τέλος από τους φιλάθλους που αναγνώρισαν τις δυνατότητες της νέας ομάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Βαζάκας μετά το πρώτο ματς έδρας αφού είπε «ενα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που παρά τα προβλήματα ήταν δίπλα και στήριξε» δήλωσε ικανοποιημένος από τη διάθεση και την προσπάθεια των παικτών του: «Μετά τη θετική μας παρουσία στις Σέρρες, όλοι στην ομάδα θέλαμε να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι παίζαμε με μία δύσκολη ομάδα, όμως είχαμε «διαβάσει» το παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αυτό το δείξαμε.

Πετύχαμε ένα καταπληκτικό γκολ και δεν κινδυνεύσαμε σε κανένα χρονικό σημείο από τον αντίπαλο. Γνωρίζοντας τα αδύνατα σημεία του Ηρακλή, δώσαμε χώρο και προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Μάλιστα είχαμε μία φάση με τον Βερνάρδο που θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0. Θεωρώ πως ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο το πλάνο μας ήταν να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Να περιμένουμε στο κέντρο και να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του Βερνάρδου και του Κουντουριώτη. Όμως δεχθήκαμε ένα «παιδικό» και αδικαιολόγητο γκολ, γιατί βρισκόμασταν σε οργανωμένη άμυνα από στημένη φάση. Από ‘κει και πέρα ο Ηρακλής πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν πιο επικίνδυνος δεν έκανε όμως την ουσιαστική φάση για να μπορεί να ισχυριστεί ότι δικαιούταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά εμείς αντιδράσαμε και το παλέψαμε και δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, οι οποίοι μέχρι το 95’ προσπάθησαν. Σας θυμίζω πως στα τελευταία πέντε λεπτά κερδίσαμε δύο κόρνερ που δείχνει την επιθετική διάθεσή μας» σχολίασε για το παιχνίδι τονίζοντας πώς: «Είμαστε στεναχωρημένοι από τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα, όμως έτσι είναι η Β’ Εθνική. Όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να δουλέψουμε να μη δεχόμαστε τέτοια γκολ. Πρέπει ο Ολυμπιακός Βόλου να κρατάει το 1-0 γιατί στο γκολ θα κρίνονται όλα τα παιχνίδια. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έδειξαν διάθεση και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Πλέον κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, διορθώνοντας κάποια λάθη που κάναμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρει τον δρόμο του και στο τέλος θα κατακτήσει τον στόχο που έχει θέσει» κατέληξε ο πολύπειρος προπονητής της βολιώτικης ομάδας που προχθές έδωσε και πάλι χρόνο και σε νεαρούς παίκτες.

Τη δική του αξία στην ομάδα του Ολυμπιακού έδωσε και ο προπονητής του Ηρακλή Κώστας Γεωργιάδης μετά το τέλος του προχθεσινού ματς στη Νεάπολη για τη 2η αγωνιστική της Super League 2, λέγοντας πως η ομάδα του αντιμετώπισε έναν σπουδαίο αντίπαλο με ένα πολύ έμπειρο προπονητή, που προερχόταν από σημαντικό βαθμό στις Σέρρες.

Στον Ολυμπιακό πάντως άρχισαν ήδη να σκέπτονται τα επόμενα ματς καθώς την Κυριακή (21/11) οι ερυθρόλευκοι για την 3η αγωνιστική θα αγωνιστούν (15:00) στη Βέροια, ενώ την Τετάρτη (24/11) για την 4η θα υποδεχθούν στη Νεάπολη την Καλαμαριά.

Για τη βολιώτικη ομάδα βέβαια προέχει η δύσκολη έξοδος στη Βέροια, όπου ο Ολυμπιακός έχει πάρει 4 νίκες, αλλά η τελευταία είναι το 1990 και από το κυριακάτικο παιχνίδι θα υπάρχουν και πάλι οι απουσίες του Στάμου και του Ξύδα.

Επιστρέφει ο Σιαφά

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η επιστροφή του Σιαφά στο Βόλο και θα τεθεί και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ολυμπιακού Όσκαρ Σιαφά, ήταν στο βασικό σχήμα της Ισημερινής Γουινέας, παίζοντας για 80 λεπτά στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ με αντίπαλο την Τυνησία, την οποία κέρδισε με σκορ 1-0!

Ο 24χρονος υψηλόσωμος επιθετικός έχει και σήμερα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουϊνέας που θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Μαυριτανία.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τίμησε τον Δημήτρη Βαϊνά

Στο ημίχρονο του κυριακάτικου αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ηρακλή, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου βράβευσε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Δημήτρη Βαϊνά, ο οποίος τίμησε όσο λίγοι τον σύλλογο. Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κυριάκος Κυριακόπουλος, απένειμε μαζί με τον γεν. αρχηγό της ΠΑΕ Λευτέρη Τασιόπουλο στον Βαϊνά μία φανέλα του συλλόγου με το Νο 6, που φορούσε ως ποδοσφαιριστής, στην οποία αναγραφόταν στο πίσω μέρος το όνομά του.

Ο Δημήτρης Βαϊνάς, γέννημα-θρέμμα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και με προπονητή τον Νταν Γεωργιάδη το 1979 στο ματς με τον Μακεδονικό (3-0) και ο Βολιώτης αμυντικός δεν άλλαξε ποτέ ομάδα φθάνοντας τις 442 συμμετοχές και σκοράροντας 28 φορές.

Ενώ ο Αντώνης Μάνδαλος είναι ο αρχιπιστός όλων των εποχών του Ολυμπιακού Βόλου έχοντας τις περισσότερες συμμετοχές σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική (458), ο Δημήτρης Βαϊνάς είναι αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές στη Β’ εθνική.

Μετά τους Μάνδαλο (458) και Βαϊνά (442) ακολουθούν σε συμμετοχές οι Γιώργος Καραμίχαλος 339, Τάκης Συνετόπουλος 314, Απόστολος Καϊμάκης 311, Θανάσης Βήτας 305, Γιάννης Τσουκνίδας 299, απο τους συγχρόνους πιστούς με πάνω από 100 συμμετοχές (είναι 48 και μεταξύ αυτών πατέρας και γιός Βαλιανάτος) έγινε πρόπερσι ο Ρόκας ενώ φέτος στο κλαμπ των «100» θα μπει και το όνομα του Σκοπελίτη!

Ο Δημήτρης Βαϊνάς που είχε και 12 συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες, εξακολουθεί να είναι κοντά στην ομάδα, την οποία αγάπησε και υπηρέτησε πιστά, αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά των τμημάτων υποδομής και είναι από τους, πλέον, αγαπητούς παλαίμαχους, για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση της ΠΑΕ, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στα παιχνίδια έδρας, θα τιμήσει κι άλλους σημαντικούς ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα, με την προσωπικότητά τους και παραμένουν πιστοί στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου.

Ηλεκτρονικό κατάστημα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας, πως από την 1η Δεκεμβρίου 2021 θα αρχίσει η λειτουργία του e-shop της ΠΑΕ, στο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται είδη της ομάδας, όπως: εμφανίσεις, φόρμες, μπουφάν, κασκόλ, διάφορα αξεσουάρ, καθώς και μπρελόκ, κούπες, αναπτήρες, λάβαρα της ομάδας, σημαίες κ.α. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα ενημερωθούν τις προσεχείς μέρες για τους τρόπους παραγγελίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου