ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπήκε φουριόζος ο Ολυμπιακός, αλλά έμεινε στο 1-1 με Ηρακλή

μπήκε-φουριόζος-ο-ολυμπιακός-αλλά-έμε-311865

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, πέτυχε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κουντουριώτη, αλλά δεν κατάφερε να ξανασκοράρει, απέναντι στους Θεσσαλονικείς, που ισοφάρισαν στο 52’ με τον Μ. Παπαστεριανό και βάσει εικόνας θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι παραπάνω.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα για τη 2η αγωνιστική της Super League 2, συνέχισαν με νέα ισοπαλία μετά την πρεμιέρα στις Σέρρες, και μπορεί το 1-1 να μην ήταν το ιδανικότερο αποτέλεσμα, κέρδισαν ωστόσο το χειροκρότημα της κερκίδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Ξενοδόχοφ να χρησιμοποιείται κάτω από τα δοκάρια ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-5-2, έχοντας στην τριάδα της άμυνας τους Παπακώστα, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτη. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σκοπελίτης-Κόλα.

Στα δεξιά κινούνταν ο Γραικός, στα αριστερά ο Ναά, επιτελικός μέσος ήταν ο Μπάτροβιτς και μπροστά του ως επιθετικοί οι Βερνάρδος και Κουντουριώτης.

Για τον Ηρακλή ο Κώστας Γεωργιάδης παρέταξε τον Παλαβράκη κάτω από τα δοκάρια, και επίσης σε τριάδα στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Κωστούλας, Αγγελος και Μανώλης Παπαστεριανός. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Πήλιος και Μανωλάκης, ο Πανάγου κάλυπτε τη δεξιά πλευρά, ο Τότσκα την αριστερή και ρόλο επιτελικού μέσου είχε ο Ματίας, με τους Κάκκο και Μπαστάκο να κινούνται στην επίθεση.

Το πρώτο μέρος

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-0 όταν ο Κουντουριώτης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και είδε εκτός εστίας τον Παλαβράκη για να τον «κρεμάσει» και να γνωρίσει την αποθέωση από συμπαίκτες, πάγκο και κόσμο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναμέτρηση, με τον Ηρακλή να ψάχνει πλέον πως θα πετύχει την ισοφάριση και να πιέζει γι’ αυτή, έχοντας αρχικά στο 9’ τακουνάκι του Μανώλη Παπαστεριανού, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά που πέρασε πάνω από την εστία του Ξενοδόχοφ, κι ένα λεπτό μετά, σουτ εκτός περιοχής του Κάκκο, που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Εκτέλεση φάουλ του Ματίας στο 15ο λεπτό είχε ως στόχο την περιοχή του Ολυμπιακού, όπου τρεις ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων προσπάθησαν να πάρουν την κεφαλιά, χωρίς να τα καταφέρουν, με την μπάλα να περνά τελικά δίπλα από το δοκάρι του Ξενοδόχοφ, που έδειξε να ελέγχει την πορεία της.

Ο Ολυμπιακός μετά από αντεπίθεση είχε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 2-0, με τον Κουντουριώτη να κλέβει την μπάλα και να κάνει την κούρσα στην αντίπαλη περιοχή, όπου έστρωσε την μπάλα στον Βερνάρδο, με τον τελευταίο να σουτάρει από τα δεξιά με το δεξί, αλλά ο Παλαβράκης απέκρουσε, διατηρώντας το 1-0 στο 22’.

Στο 38ο λεπτό και μετά από παύση… 16 λεπτών, καταγράφηκε το επόμενο σουτ, όταν ο Ματίας σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στην προβολή του Σκοπελίτη, για να περάσει κόρνερ, που εκτελέστηκε από τα αριστερά χωρίς να ανησυχήσει τους γηπεδούχους και τον Ξενοδόχοφ, που μπλόκαρε. Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να το κρατά ως «κόρη οφθαλμού».

Το δεύτερο μέρος

Λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους και στο 51’, ο Βιτίνιο, που είχε περάσει ως αλλαγή απείλησε την εστία του Ξενοδόχοφ, με σουτ εντός περιοχής, όμως ο Γεωργιανός τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο κι ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μανώλης Παπαστεριανός βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, κάνοντας το 1-1, που έψαχναν από το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός επιθετικά, πάλεψε να διατηρήσει το 1-1 και διαμαρτυρήθηκε έντονα στο 56’ για φάουλ που έγινε στον Σκοπελίτη στα όρια της περιοχής, αλλά ο διαιτητής Βάτσιος δεν έδειξε να συγκινείται… με τον Μπάτροβιτς δύο λεπτά αργότερα να επιχειρεί να μπει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά προ του Παλαβράκη δεν κατάφερε να τελειώσει την προσπάθεια του.

Από σέντρα του Ναά στο 67’ ο Βερνάρδος πήρε την κεφαλιά στην περιοχή του Ηρακλή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Ολυμπιακό να θέλει το γκολ, αλλά να μην βρίσκει τις ευκαιρίες να διασπάσει την άμυνα του Ηρακλή.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν σουτ εκτός περιοχής με τον Καρτσαμπά στο 80’, που μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ, και το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος να μην έχει τον ρυθμό του πρώτου, τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται επιθετικά και τον Ηρακλή παρά την ισοφάριση να μην έχει νέα μεγάλη τελική φάση πέραν του γκολ.

Περνώντας πλέον στο τελευταίο δεκάλεπτο, και από ατομική ενέργεια του Βιτίνιο, που μπήκε στην περιοχή και ανακόπηκε στο 81’, η μπάλα στρώθηκε στον Μ. Παπαστεριανό που απειλητικά σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις πλέον και στο 92’ ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή του Ξενοδόχοφ, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι σε άουτ σε μία τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Μάλιστα ένα λεπτό μετά με τον Ξενοδόχοφ μακριά από την εστία ο Βιτίνιο σούταρε επίσης άουτ προ κενής εστίας, όταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε προωθηθεί στην επίθεση.

Ετσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με μία ακόμη ισοπαλία μετά την πρεμιέρα τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

Super League 2 – 2η Αγωνιστική

Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: 2’ Κουντουριώτης-52’ Μ. Παπαστεριανός

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Φίλος, Δελής (Βοιωτίας)

4ος: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Κίτρινες: 61’ Γραικός, 71’ Χρουσιέλ, 77’ Κωστούλας, 86’ Κόλα, 88’ Ξενοδόχοφ, Αγγ. Παπαστεριανός, 90’ Παπακώστας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Βαζάκας) Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ναά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης (87’ Κατσούκης), Κόλα (87’ Ντουάρτε), Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς (63’ Σουλεϊμάν), Βερνάρδος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Γεωργιάδης) Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Κωστούλας, Μαν. Παπαστεριανός, Πήλιος (70’ Χρουσιέλ), Αγγ. Παπαστεριανός, Ματίας (46’ Μασούρας), Τότσκα (76’ Καρτσαμπάς), Κάκκο (46’ Βιτίνιο), Μπαστακός.

Το τρίο των διαιτητών με τους αρχηγούς Ηρακλή και Ολυμπιακού, Μ. Παπαστεριανό και Σκοπελίτη

Ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια των ερυθρόλευκων

Εναέρια μονομαχία ανάμεσα σε Ναά και Ματίας

Ο Βερνάρδος πιέζεται από την άμυνα των φιλοξενούμενων

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Βαϊνάς, βραβεύθηκε για την προσφορά του στους ερυθρόλευκους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου