Στενεύουν... τα περιθώρια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-20, 14:25:06
Στενεύουν... τα περιθώρια

Σήμερα αναμένεται η συζήτηση ή η αναβολή της υπόθεσης του Ολυμπιακού Βόλου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ...

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με  τα  περιθώρια  να  στενεύουν, την  αγωνία να κορυφώνεται  και την  αισιοδοξία  να  παραμένει ο  κόσμος  του Ολυμπιακού περιμένει  θετικά  μηνύματα από  τη  σημερινή  μέρα που  από  καιρό  περιμένει... για  την   εκδίκαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Από σήμερα η υπόθεση δικαίωσης του Ολυμπιακού θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει με την υπόθεση στο Δ.Δ. της ΕΠΟ που έχει ήδη 4 αναβολές να ενδέχεται να πάρει κι άλλη ολίγων ημερών και έτσι να παραμένει ανοιχτή και η αγωνία στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Όλα παραμένουν ρευστά με τα μηνύματα να είναι θετικά τις επαφές τις τελευταίες μέρες να έχουν ενταθεί και το ζητούμενο να είναι όλες οι επαφές και οι συζητήσεις με πολιτικούς και αθλητικούς φορείς τόσο του προέδρου της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη αλλά και άλλων παραγόντων εν όψει της συζήτησης της υπόθεσης του Βόλου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ... να έχουν αποτέλεσμα...

Επίσης υπήρξαν και πιέσεις και άλλων φορέων, αφού εστάλησαν προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΠΟ επιστολές του πρόεδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα αλλά και του Δημάρχου Βόλου όπου και τονίζεται η αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό αυτό θέμα και να υπάρξει άρση της αδικίας και αποκατάσταση της νομιμότητας με την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτό είναι το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου, δηλαδή να εφαρμόσει η ΕΠΟ την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου και να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα θα πρέπει να παρθεί και απόφαση για την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18.

Ένα δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την εν μέρει δικαίωση της ομάδας. Να δεχθεί δηλαδή η ΕΠΟ την επιστροφή του Ολυμπιακού στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση να επανεξεταστεί ο φάκελος και η ομάδα να ζητήσει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με την ΟΥΕΦΑ που μπορεί να αποφανθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κακώς δεν αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που είχε την αδειοδότηση της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει και το απευκταίο τέταρτο σενάριο να αποδεχθεί η ΕΠΟ την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό Βόλου...

Ακόμη ο Ολυμπιακός θέλει όλοι να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, αφού βλέπει ότι παρά το γεγονός πως όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι άδικα είναι εκτός επαγγελματικού πρωταθλήματος, εν τούτοις υπάρχει ένα κύκλωμα κατά του Βόλου που φροντίζει σε συγκεκριμένες στιγμές να διαβάλλει και να δημιουργεί πλαστά ερωτηματικά κατά της βολιώτικης ΠΑΕ... ενώ δεν υπάρχει και απόφαση για δικαίωση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις της ΠΑΕ, αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως αρχή του είναι το ότι η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συμμάχους...

“Και την ΕΠΟ θέλουμε μαζί μας... και από την ΕΠΟ περιμένουμε απόφαση... και στη FIFA αν πάμε μόνοι μας θα κερδίζουμε ό,τι κερδίσαμε κι από το CAS” φέρεται να τονίζει χαρακτηριστικά ο Π. Μποτσιβάλης, ενώ και οι φίλαθλοι με τον τρόπο τους αναζητούν… περισσότερη πίεση...

Ο Σ.Φ Red Eagles Αγριάς μετά από Γ.Σ. τη προηγούμενη βδομάδα αποφάσισε να μη στηθεί στην Αγριά κάλπη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως ο κόσμος του Βόλου έστειλε το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο για αυτούς τους τελευταίους 2.000 γέροντες, που δώσανε το παρών στις εκλογές του. Εξάλλου σε πρόσφατη ανακοίνωση των φιλάθλων αναφέρονται τα εξής:

“Η υπόθεση της πορείας για την δικαίωση της ομάδας μας μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο μεγάλο αγώνα που δίνουμε, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Οργανωμένοι και απλοί φίλαθλοι και οπαδοί, θα βάλουμε και τους πολιτικούς και τους φορείς της πόλης μας.

Η ώρα της ευθύνης και κρίσης για τους πολιτικούς έφτασε. Όλα τα πολιτικά πρόσωπα με δηλώσεις τους, και με επερωτήσεις στην Βουλή, έχουν παραδεχτεί τη μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε το καλοκαίρι εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Όποιοι πιστεύουνε το αντίθετο να μας το πούνε να ξέρουμε.

Οι πολιτικοί που θα κληθούν να υπογράψουν το κείμενο επιστολή είναι: Ροδούλα Ζήση, βουλευτής

Κ. Καρτάλης, βουλευτής, Νάκος Αθανάσιος, βουλευτής Μαρκάκης Παύλος, βουλευτής Νάνος Απ., βουλευτής Παν. Σκοτινιώτης, Δήμαρχος Βόλου, Κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης, Ζέττα Μακρή, πρώην βουλευτής, Σούρλας Γιώργος, πρώην βουλευτής, Παπατόλιας Απ., πρώην νομάρχης, Γ. Φώτης, γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο - επιστολή που θα σταλεί στους Προέδρους των Κομμάτων και στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο θα αναφέρεται μόνο και μόνο στην κοινή απαίτηση όλων να δικαιωθεί η ομάδα μας και να επιστρέψει στην Super League”.

Στον Ολυμπιακό πάντως αισιοδοξούν και από το γεγονός ότι όλοι βγαίνουν - εκ των υστέρων - και αποδέχονται αυτό που τόνιζε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, ότι με πολιτική απόφαση η ομάδα δεν παίζει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, μόνο τυχαίο δεν είναι...

Το ζητούμενο πάντα για τον Ολυμπιακό είναι η άρση της αδικίας και η αποκατάσταση της νομιμότητας που θα επαναφέρουν τη βολιώτικη ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=