ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βερνάρδος: Δώσαμε την ψυχή μας και είμαστε ικανοποιημένοι με το 2-2

βερνάρδος-δώσαμε-την-ψυχή-μας-και-είμα-321854

Θετική ήταν η πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ 2 για τον Ολυμπιακό Βόλου, που επέστρεψε με τον βαθμό από τις Σέρρες, φέρνοντας 2-2 με τον Πανσερραϊκό, σκορ που έχει έρθει στο γήπεδο της μακεδονικής πόλης ανάμεσα στις δύο ομάδες άλλες δύο φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 15/11/10 για την Α’ Εθνική και στις 21/10/12 για τη Φούτμπολ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Βαζάκα στάθηκαν όρθιοι παρά τις απουσίες τους σε μία δύσκολη έδρα. Μάλιστα, έδειξαν πως είναι ικανοί ακόμη και για το διπλό, ανατρέποντας γρήγορα το εις βάρος τους 1-0 από το 24’ και πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-2 με τέρματα των Κουντουριώτη και Μπάτροβιτς με άψογες εκτελέσεις, ωστόσο στο 56’ ισοφαρίστηκαν από τον Κανίς σε 2-2, που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Οι απουσίες έφεραν αλλαγές στην ενδεκάδα, είτε με νέα πρόσωπα είτε σε θέσεις βασικών παικτών, κάτι που ίσχυσε και για τον Θοδωρή Βερνάρδο, ο οποίος ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, έχοντας παίξει στα περισσότερα ματς προετοιμασίας ως φορ.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύκων, που χθες Κυριακή είχε τα γενέθλιά του,, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του έδειξε πως μπορεί να αντιδρά, ενώ για το δικό του αυτογκόλ τονίζει ότι τον στήριξαν οι συμπαίκτες του στο ημίχρονο και αναπτερώθηκε το ηθικό του. Επίσης, αναφέρει ότι το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ τους έδωσε το κίνητρο να βγουν μπροστά και να σκοράρουν δύο φορές. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ικανός επιθετικός…

Για τον σαββατιάτικο αγώνα και τη δική άτυχη στιγμή στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων:

«Στη φάση του 1-0 ήταν μία δικιά μου ατυχία της στιγμής, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όμως χρειάζεται στη συνέχεια του ματς να το αφήνεις πίσω, όπως και κάναμε θεωρώ και οι συμπαίκτες μου και εγώ προσωπικά κι αυτό φάνηκε στη φάση του 1-1 που κλέβω την μπάλα, τη δίνω στον Μπάτροβιτς κι αυτός βγάζει τετ-α-τετ τον Κουντουριώτη που ισοφάρισε. Σε καμία περίπτωση δεν απογοητευτήκαμε κι αν θυμάστε στο προηγούμενο λεπτό έχασα την ευκαιρία με την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπάτροβιτς.

Το Σάββατο συνέβη σε μένα μία άτυχη στιγμή και μακάρι να μη συμβεί ποτέ σε άλλον. Στο ημίχρονο με στήριξαν όλοι οι συμπαίκτες μου και όλοι μου είπαν ότι δεν πειράζει και πως ήταν μία άτυχη στιγμή. Έτσι το ηθικό μου αναπτερώθηκε με τη μία και συνεχίσαμε όλοι για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Θεωρώ ότι το γκολ του Πανσερραϊκού ήταν και το έναυσμα, για να βγούμε μπροστά και να σκοράρουμε, καθώς μέχρι τότε στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε καθίσει πίσω λόγω ίσως και του ότι παίζαμε εκτός έδρας. Όταν όμως δεχτήκαμε το γκολ και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αντιδράσαμε με τη μία. Γενικώς πιστεύω ότι το ‘χουμε αυτό σαν ομάδα. Δείξαμε χαρακτήρα, βγάλαμε αντίδραση και προηγηθήκαμε.

Ήταν μία πρεμιέρα σε μία δύσκολη έδρα, ωστόσο παρουσιαστήκαμε, όπως έπρεπε, και όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν την ψυχή τους».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την προσωπική του εμφάνιση: «Φυσικά και είμαι, γιατί όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ξέρεις ότι τα έχεις δώσει όλα, αισθάνεσαι ικανοποίηση, όποια αναποδιά και να έχει συμβεί στο ματς, όπως στη φάση του 1-0, που δεν έβαλα σωστά το πόδι.

Είμαστε ικανοποιημένο με το αποτέλεσμα, γιατί παίξαμε σε μία δύσκολη έδρα, και πιστεύω ότι ήταν και πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ακολούθησε ο κόσμος (σ.σ. στο τέλος οι οπαδοί χειροκρότησαν τους παίκτες κι αυτοί ανταπέδωσαν πηγαίνοντας προς το μέρος τους). Εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και δίνουμε το 100%, καθώς είμαστε στρατιώτες μιας τεράστιας ομάδας. Είμαστε ευχαριστημένοι που αγωνιζόμαστε γι’ αυτή την ομάδα και το αποδεικνύουμε σε κάθε ματς».

Για το αν έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο: «Οταν παίζεις σε μία ομάδα με ιστορία και βαρύ όνομα, που ήταν και το δέλεαρ για να υπογράψω το καλοκαίρι, συμβαίνει αυτό. Και εμένα και όλους τους ποδοσφαιριστές τους είχε λείψει η παρουσία του κόσμου και γι’ αυτό στα γκολ που πέτυχα στα φιλικά πήγα να πανηγυρίσω με τους οργανωμένους, γιατί όπως έλειψε σ’ εμάς ο κόσμος, έτσι λείψαμε και εμείς αυτούς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου πάντα μπορεί να αποτελέσει τον 12ο παίκτη. Θέλουμε με την παρουσία μας σε κάθε ματς να αποδείξουμε ότι έχουμε ένα νεανικό σύνολο σε συνδυασμό με κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και ότι αξίζει ο κόσμος να έρθει να μας παρακολουθήσει, έχοντας μία αξιόλογη πορεία».

Για το γεγονός ότι με τον Πανσερραϊκό χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τη στιγμή που τα περισσότερα φιλικά έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης: «Με τους τραυματισμούς που είχαμε έπρεπε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές και χρησιμοποιήθηκα σ’ αυτή τη θέση που έχει και περισσότερα αμυντικά καθήκοντα. Κάνω ό,τι πει ο προπονητής πάντα και όποια θέση και να μου αναθέσει, εγώ θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν είναι πρόβλημα για μένα».

Για το τελικό 2-2 κι αν αυτό έδειξε ότι οι δύο ομάδες είχαν καλύτερη επιθετική από ανασταλτική λειτουργία: «Σε αυτή την κατηγορία που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε ευρέα και μεγάλα σκορ, αλλά να λήγουν τα περισσότερα ματς με 1-0 , έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και θεωρώ ότι ο κόσμος το απόλαυσε. Εμείς πιστεύω ότι έτσι, όπως κύλησε το παιχνίδι, θα μπορούσαμε κιόλας να το «κλέψουμε». Βέβαια στο τελευταίο εικοσάλεπτο οπισθοχωρήσαμε, αλλά δεν κινδυνεύσαμε».

Για το αν πιστεύει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του μπήκαν απελευθερωμένοι στο ματς το Σάββατο μετά τη δικαίωση της ομάδας στην υπόθεση των δελτίων: «Βεβαίως και ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι έμειναν τα παιδιά αυτά και όπως ήταν τα παιδιά αυτά σε «αναμμένα κάρβουνα» όλη την προηγούμενη περίοδο, έτσι ήμασταν και εμείς δίπλα τους. Και εμείς θέλαμε να μείνουν, γιατί ξέρουμε ότι με την παρουσία τους θα μας βοηθήσουν και λόγω εμπειρίας και ως μονάδες, γιατί ατομικά είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Μας βοήθησε αυτή η εξέλιξη και φαίνεται ότι είμαστε οικογένεια, αλλά έχει παίξει μεγάλο ρόλο και η διοίκηση. Όλοι είμαστε μαζί και η ομάδα κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα».

Για το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του: «Εμείς θα κριθούμε στο γήπεδο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και σε καθένα θα πεθαίνουμε στο γήπεδο. Άλλωστε αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί ο κύριος Βαζάκας πριν από κάθε παιχνίδι. Πρέπει να τιμούμε τη φανέλα, γιατί η ομάδα έχει τεράστια ιστορία, και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει, κοιτώντας σίγουρα ψηλά και πηγαίνοντας σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

Συνεχάρη διαιτησία και Αστυνομία

Σε συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τονίζεται: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει τους διαιτητές του παιχνιδιού με τον Πανσερραϊκό, για την άψογη τήρηση των κανονισμών. Τέτοιες διαιτησίες προάγουν το ποδόσφαιρο και τις έχει ανάγκη το πρωτάθλημα της Super League 2.

Επίσης, συγχαίρει την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, για τα μέτρα τήρησης της τάξης και την ασφαλή μετάβαση, παραμονή και αποχώρηση από το γήπεδο των Σερρών της αποστολής της ομάδας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου