ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε τον βαθμό ο Ολυμπιακός Βόλου στις Σέρρες με σκορ 2-2

πήρε-τον-βαθμό-ο-ολυμπιακός-βόλου-στις-323600

Με πολύτιμη ισοπαλία 2-2 στις Σέρρες ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 για τον Ολυμπιακό Βόλου, με την ερυθρόλευκη ομάδα να ξεπερνά απουσίες, αλλά και το ότι βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ και να παίρνει τον πρώτο βαθμό απέναντι σε έναν καλό Πανσερραϊκό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία έχοντας ουσία στο πρώτο 45λεπτο και καλές τοποθετήσεις, αλλά και καθαρό μυαλό στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν και πιέστηκε, αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες.

Στο 24’ ο Πανσερραϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Βερνάρδου, στο 31’ ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε στο 1-1 με τον Κουντουριώτη και στο 44’ στο 1-2 με σκόρερ τον Μπάτροβιτς, όμως στο δεύτερο μέρος και στο 56’ πάλι ο Κανίς ήταν αυτός που πέτυχε γκολ για το τελικό 2-2.

Ο Γιώργος Βαζάκας που έκανε χθες για 4η φορά πρεμιέρα σε πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, στο Νο 670 ματς ως τεχνικός στις εθνικές κατηγορίες και Νο 74 ως προπονητής των ερυθρολεύκων, είχε αρκετές απουσίες και μάλιστα από παίκτες που πριν μια εβδομάδα προόριζε για τη βασική ενδεκάδα.

Κυρίως μην έχοντας στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τους Δημήτρη Στάμου, Αλκη Μαρκοπουλιώτη, Γιώργο Ξύδα, αλλά και τους Ρίτσι Κιτόκο, Σαλίμ Ντιαμπί, Οκάν Σουλεϊμάν και Κυριάκο Ασλανίδη, παρέταξε μια σχετικά δυνατή 11άδα αν αναλογιστεί κανείς πως στον πάγκο ήταν ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε, ο Τσέχος Φιλίπ Χάσεκ και οι Καμερουνέζοι Ονανά Ετόγκα, Σιντίκι Αμπουμπακάρι.

Ετσι ο Ολυμπιακός με μαύρες εμφανίσεις ξεκίνησε το ματς με γκολκίπερ τον Γκενάντι Ξενοδόχοβ, στα άκρα της άμυνας ήταν δεξιά ο Θωμάς Γραικός και αριστερά ο Ζοσέφ Αντουάν Ναά και στόπερ οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς και Γιώργος Παπακώστας. Ανασταλτικά χαφ ήταν ο Κλεβί Κόλα και ο Φίλιππος Σκοπελίτης μεσοεπιθετικά και πλάγια δεξιά ο Χρήστος Κουντουριώτης, αριστερά ο Θοδωρής Βερνάρδος, σε ρόλο οργανωτή ήταν ο Βέλικο Μπάτροβιτς και προωθημένος σε θέση φόρο Όσκαρ Σιαφά.

1-2 ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να έχει ουσία, να ισοφαρίσει, αλλά και να πάρει προβάδισμα και να πάει στο ημίχρονο με το 1-2 υπέρ του. Ο Πανσερραϊκός παρ’ ότι ήταν καλύτερος στο πρώτο 30λεπτο του αγώνα να απειλούσε με τον Ζέρη και τον Κανίς να πετυχαίνει ένα γκολ και να έχει και δοκάρι ο Ολυμπιακός έφθασε στην ισοφάριση με τον Κουντουριώτη για να κάνει την ανατροπή με γκολ του Μπάτροβιτς στο 44’.

Στο 7’ ήταν η 1η καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν σε σέντρα-σουτ του Ζέρη ο Ξενοδόχοβ έδιωξε πάνω απο την εστία του σε κόρνερ και στην εξέλιξη νέο σουτ του Βολιώτη άσου του Πανσερραϊκού κατέληξε άουτ.

Στο 12’ απο σέντρα του Ζέρη η μπάλα πέρασε από Παπακώστα και Ξενοδόχοβ αλλά και τον Κόντσι που βρήκε αέρα στην προβολή που έκανε, ενώ στο 14’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Σιαφά όμως από καλή θέση κάνει το αδύναμο πλασέ και τον Καβουσάκη να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 21’ από σέντρα του Μπάτροβιτς ο Βερνάρδος πήρε την κεφαλιά επίσης σε καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Καβουσάκη, ενώ στο 24’ ο Πανσερραϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαροκινός Χακίμ Κανίς έκανε σέντρα-σουτ, ο Βερνάρδος δεν έδιωξε μπροστά στον Ξενοδόχοβ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού και να γίνεται το 1-0 με αυτογκόλ.

Στο 27’ ο Πανσερραϊκός είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μαρκιόνι, ενώ στο 31’ ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε στο 1-1.

Ο Μπάτροβιτς «έβγαλε» τετ-α-τετ τον Κουντουριώτη, που με ψύχραιμο και ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία πλέον έφτασε στο 44’ και στο 1-2 με σκόρερ ο Μπάτροβιτς. Ο Κουντουριώτης παίρνοντας την μπάλα από τον Σιαφά, έστρωσε στον Μπάτροβιτς, ο οποίος στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έστειλε με ωραίο αριστερό σουτ την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καβουσάκη για το 1-2 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Τελικό 2-2

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε (52’) με μια ευκαιρία όταν ο Σιαφά με τακουνάκι έστρωσε στον Μπάτροβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου κατέληξε άουτ, όμως στο 56’ ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που πέτυχε γκολ για να φτάσει στο 2-2.

Ο Κανίς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ξενοδόχοβ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τους γηπεδούχους.

Στο 58’ ο Ξενοδόχοβ έδωσε λύση στην κοντινή προβολή του Θεοδωρίδη, όταν από λάθος του Γραικού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ενώ στο 63’ δυνατό φάουλ του Μπάτροβιτς εξουδετέρωσε σε πρώτο χρόνο ο Καβουσάκης και στη συνέχεια οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ.

Το 2-2 έμεινε ώς το τέλος με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται ιδιαίτερα και να παίρνει τον πρώτο του βαθμό …με νεύρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

Κίτρινες: 25’ Ναά, 26’ Κόλα,29’ Κουκόλης, 45+ Γιανναράκης, 47’ Ζέρης, 87’ Ξενοδόχοβ, 96’ Ντουάρτε

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Σαραγόσα): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κουκόλης (40’ λ. τρ. Δημητρίου), Πίντο, Κρητικός (68’ Τσιμίκας), Μαρκιόνι, Ανάκογλου, Κανίς, Κόντσι (68’ Μέσι), Φουάσης (46’ Θεοδωρίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βαζάκας): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Νάα, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα, Σκοπελίτης (90’ Ντουάρτε), Μπάτροβιτς (90’ Αμπουμπακάρι), Κουντουριώτης (60’ Χατζηπιρπιρίδης), Βερνάρδος, Σιαφά (80’ Ετογκά)

Απρέπεια της ΕΡΤ

Εντονη ήταν η διαμαρτυρία από τη διοργανώτρια για το «μαύρο» στην ενημέρωση που αποφάσισε η διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας στα σαββατιάτικα ματς της πρεμιέρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Δημόσια Ραδιοφωνία, η ΕΡΑ όλων των Ελλήνων, παρότι διαθέτει ειδική συχνότητα μετάδοσης και ενημέρωσης για τα αθλητικά δρώμενα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, σήμερα (σ.σ. χθες) προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση: Δεν μετέδωσε -ούτε καν ενημέρωνε για- την εξέλιξη των τριών αγώνων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μας, της Super League 2!

Η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ, που προφανώς έδωσε τέτοια «χουντική» εντολή αποσιώπησης των όσων συνέβαιναν στις μεσημεριανές αναμετρήσεις Ολυμπιακός Β’ – ΠΑΟΚ Β’, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου και Ρόδος – Εργοτέλης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το να ηγείται της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί τιμή, αλλά και βαριά ευθύνη απέναντι σε κάθε πολίτη αυτού του κράτους.

Οι κύριοι Κωνσταντίνος Ζούλας (πρόεδρος), Γιώργος Γαμπρίτσος (Διευθύνων Σύμβουλος) και Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (Γενικός Διευθυντής Προγράμματος), οι ίδιοι που στις άκαρπες έως τώρα συζητήσεις μας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αποκάλεσαν τις 34 ΠΑΕ της SL2 «χωριά», υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

Η ραδιοφωνική ενημέρωση των Ελλήνων σ’ όλη την επικράτεια και στο εξωτερικό, η οποία δεν έχει και το παραμικρό κόστος δικαιωμάτων, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αντ’ αυτής, οι προαναφερόμενοι κύριοι, σήμερα (σ.σ. χθες) εξαφάνισαν από το χάρτη της χώρας (ακόμα και) τα «χωριά».

Ο λόγος περνάει πλέον στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, στον αρμόδιο Υφυπουργό, Γιάννη Οικονόμου και στον Πρωθυπουργό.

Ο πλουραλισμός και το δικαίωμα στην ενημέρωση δεν είναι διαπραγματεύσιμα, ούτε ιδιοκτησία των εκάστοτε επικεφαλής στην ΕΡΤ ΑΕ. Από τους «τσιφλικάδες» και τους «χωριάτες» (κολλήγους) πέρασαν ανεπιστρεπτί 111 χρόνια…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου