ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με «οδηγό» το τελευταίο ματς ο Ολυμπιακός αύριο στις Σέρρες

με-οδηγό-το-τελευταίο-ματς-ο-ολυμπια-325396

Στις Σέρρες κάνει πρεμιέρα αύριο ο Ολυμπιακός Βόλου, παίζοντας πρώτη φορά με τον Πανσερραϊκό σε πρωτάθλημα που έχει την ονομασία Super League 2, αν και σε κατηγορία που ήταν η δεύτερη τη τάξει, οι συναντήσεις τους ήταν πολλές…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς θα έχει για «οδηγό» το τελευταίο του ματς εκεί για την περσινή σεζόν, στο οποίο κέρδισε πρώτη φορά εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, ενώ στις Σέρρες έχει κάνει άλλη μια φορά πρεμιέρα πρωταθλήματος και ήταν για την Α’ Εθνική το 1969, όταν είχε πάρει ισοπαλία 1-1.

Τα περσινά ματς με τη σερραϊκή ομάδα ήταν διαφορετικά από τη μέχρι τότε προϊστορία, καθώς μεταξύ των δύο ομάδων πάντα έπαιζε ρόλο η έδρα και ο Ολυμπιακός κέρδισε μόλις πέρσι (0-1 στις 6/6/21 με γκολ του Τσαγκαλίδη στο 36’) και το μόνο που είχε καταφέρει ως τον περασμένο Ιούνιο στις Σέρρες ήταν 6 ισοπαλίες, 2 στην Α’ και 4 στη Β’ Εθνική. Επίσης και ο Πανσερραϊκός, που έφυγε νικητής πέρσι από τη Νεάπολη (0-1 στις 18/4/21 με γκολ του Πράντο στο 54’), είχε κερδίσει σ’ αυτό τον αγώνα στον Βόλο μετά από 51 χρόνια.

Η πρώτη ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού στις Σέρρες ήταν στην Α’ Εθνική το 1969, με το βολιώτικο γκολ να το πετυχαίνει ο Δημήτρης Δημόπουλος. Αυτή ήταν και η μοναδική συνάντηση ως σήμερα σε πρεμιέρα μεταξύ των δύο ομάδων!

Σε εκείνη την αναμέτρηση με προπονητή τον Ν. Μπαϊρακτάρη ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Σαρρής, Ρηγούλιας, Καϊμάκης, Ζάμπας, Παππάς, Τσουκνίδας, Δ. Δημόπουλος (80’ Μακρής), Ν. Μαλάκος, Διακουμής (46’ Καραηλιού), Πασχαλίδης, Τζίνης.

Άλλα θετικά αποτελέσματα ήρθαν το 1987 (0-0), το 2004 (0-0) και μετά το 2008 (1-1) με γκολ του Αλέκου Γεωργιάδη για τη Β’ Εθνική.

Βαθμό στις Σέρρες ξαναπήρε ο Ολυμπιακός (2-2) για την Α’ Εθνική το 2010 με την υπογραφή των Αργεντίνων Μαρτίν και Ούμπιντες, ενώ η τελευταία ισοπαλία (2-2) ήταν το 2012 για τη Β’ Εθνική με τα γκολ των Στουρνάρα, Ογιαρμπίντε.

Στο πρώτο του παιχνίδι στις Σέρρες το 1967 ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 3-0 και την πιο βαριά ήττα από τον Πανσερραϊκό την υπέστη το 1993 στη Β’ Εθνική, καθώς έχασε 4-1 στις Σέρρες με 4 γκολ του Βούλγαρου Ιβάιλο Πάντσεφ.

Το 1990 η σερραϊκή νίκη στην Α’ Εθνική είχε βολιώτικη υπογραφή, αφού ήρθε με γκολ του Βαγγέλη Τσουκάλη, ενώ σε δύο περιόδους στη Β’ Εθνική ο Ροντρίγκεζ Αντεμάρ, που έχει παίξει και στον Ολυμπιακό και στις Σέρρες, είχε «καθαρίσει» με δικά του γκολ για τον Ολυμπιακό στον Βόλο.

Πάντως αύριο θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες, που μόλις πριν από 11 χρόνια έπαιξαν στη Super League, αλλά και πριν τρία χρόνια ήταν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Επίσης, οι δύο αυριανοί αντίπαλοι έπαιξαν 6 φορές για το Κύπελλο με 5 βολιώτικες νίκες, ενώ έχουν παίξει και Λιγκ Καπ, αλλά και μπαράζ. Ακόμη υπήρχε και παιχνίδι στις 07/02/16 που ο Πανσερραϊκός το πήρε στα χαρτιά με 0-3 α.α., αφού ο Ολυμπιακός είχε «εγκαταλείψει»!

Οι πρώτες συναντήσεις στην Α’ Εθνική αρχίζουν την περίοδο 1967-68 και η πρώτη βολιώτικη νίκη (1-0) ήρθε σε ματς που ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο λόγω αποβολής του Νίκου Μαλάκου λίγα λεπτά μετά το γκολ του Γιάννη Τσουκνίδα.

Στο αυριανό ματς με τον Πανσερραϊκό για τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν, λόγω του τραυματισμού τους στο τελευταίο φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, δύο ποδοσφαιριστές, ο αμυντικός Δημήτρης Στάμου που θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε δύο εβδομάδες, αλλά και ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Ξύδας που επίσης θα λείψει από τις Σέρρες και το δεύτερο ματς με τον Ηρακλή στον Βόλο.

Έτσι σε σχέση με την 11άδα που φαινόταν πως αρχικά θα επέλεγε ο Γιώργος Βαζάκας, στις θέσεις των δυο άτυχων παικτών, θα είναι πιθανότατα ο Μαρκοπουλιώτης και ο Σιαφά. Επίσης απών από την πρεμιέρα θα είναι και ο ανέτοιμος Ρίτσι Κιτόκο αλλά και ο Ασλανίδης.

Τσοπουλίδης στις Σέρρες

Τον αγώνα Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, που είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 3μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, θα διευθύνει ο 30χρονος Παναγιώτης Τσοπουλίδης από την Ξάνθη.

Ο νεαρός διαιτητής μπήκε πέρσι στους πίνακες της SL2, διευθύνοντας ένα ματς (10/2/21) ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και την Παναχαϊκή που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Για το αυριανό ματς στις Σέρρες Α’ βοηθός ορίστηκε ο Κώστας Βρούζος από την Πιερία και Β’ ο Δημήτρης Παραφέστας από τη Λάρισα. 4ος διαιτητής θα είναι ο Παναγιώτης Τσιάρας από την Καβάλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου