ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Στάμου

γλίτωσε-τα-χειρότερα-ο-στάμου-329656

Το φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή, που ήταν το τελευταίο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος (εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν προκάλεσε τόσο ανησυχία στον Ολυμπιακό Βόλου και την τεχνική του ηγεσία για το τελικό αποτέλεσμα, που ήταν το 1-0 εις βάρος του, αλλά για τους τρεις τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, που έγιναν αναγκαστική αλλαγή.

Τουλάχιστον, χθες ευχάριστα ήταν νέα για τον Δημήτρη Στάμου, για τον οποίον υπήρχαν φόβοι μήπως έχει υποστεί κάποια μεγάλη ζημιά στο γόνατο, όπως ρήξη χιαστών ή μηνίσκου, αλλά ευτυχώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν, έδειξαν ότι τελικά ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου έχει κάκωση, με το πρόβλημα να αφορά στον τένοντα. Έτσι θα μπορέσει έπειτα από περίπου δύο βδομάδες να επανέλθει στις προπονήσεις.

Η μικρή τελικά ζημιά έγινε σε φάση που ο Στάμου έκανε άλμα για κεφαλιά, σπρώχτηκε στον αέρα από αντίπαλο και πάτησε στο έδαφος κάπως άτσαλα, με αποτέλεσμα να νιώσει έναν πόνο στο γόνατο και να αντικατασταθεί αμέσως από τον Αλκη Μαρκοπουλιώτη, ο οποίος έφυγε κι αυτός στο 80’. Ωστόσο, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής δεν είχε κάτι σοβαρό, παρά μόνο ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν προπονήθηκε χθες Τρίτη πρωί, που ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, στον Αγ. Γεώργιο Φερών, κάνοντας θεραπεία, αλλά σήμερα αναμένεται να μπει κανονικά στο πρόγραμμα. Ετσι, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2.

Από κει και πέρα, μία θλάση στον δικέφαλο έχει αποκομίσει στο φιλικό με την Καρδίτσα ο Γιώργος Ξύδας, που θα του κοστίσει μία απουσία περίπου τριών βδομάδων μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ξύδας μαζί με τον Στάμου δεν υπολογίζονται από τον Γιώργο Βαζάκα για την πρεμιέρα, όπως και ο Κιτόκο, που κάνει ατομικό ακόμη πρόγραμμα και μπαίνει μόνο σε κάποια κομμάτια της προπόνησης όλης της ομάδας.

Βάσει όλων των παραπάνω, είναι αρκετά πιθανό, παρ’ όλο που ακόμη είναι νωρίς, το βασικό σχήμα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες να αποτελείται από τους Ξενοδόχοφ στο τέρμα, Σκοπελίτη, Νάα, Μαρκοπουλιώτη, Φιλίποβιτς στην άμυνα, Κόλα, Ντιαμπί στο κέντρο σε ρόλο αμυντικών μέσων, ενώ από κει και πέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Σιαφά στην κορυφή και από πίσω του οι Κουντουριώτης, Βερνάρδος στα άκρα και ο Μπάτροβιτς στον άξονα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να υπάρχουν 1-2 το πολύ αλλαγές στο παραπάνω σχήμα, όπως ο Σουλεϊμάν Οκάν.

Είχε ζητήσει να παίξει

εκτός στην πρεμιέρα

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση, που φέρνει ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου αντιμέτωπο με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ είχαν στείλει έγγραφο αίτημα στα αρμόδια όργανα, για να παίξουν το πρώτο ματς εκτός έδρας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα έργα στη Νεάπολη, κι αυτό έγινε αποδεκτό. Αυτή τη στιγμή ο αγωνιστικός χώρος είναι στο 70% έτοιμος, μετά τα έργα βελτίωσης που άρχισαν μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 10 Οκτωβρίου, όταν και διαπιστώθηκε η κακή κατάστασή του, με τον Γιώργο Βαζάκα τότε να χαρακτηρίζει το γήπεδο «χωράφι».

Πάντως, στο πρώτο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή-Τρίγλια, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα είναι αυτό που πρέπει, προκειμένου να αγωνιστεί η ομάδα και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι παίκτες σε έναν αγωνιστικό χώρο-χαλί, όπως ελπίζεται ότι θα είναι σε περίπου δέκα μέρες.

Ασφαλώς, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κλήρωση της Σούπερ Λιγκ 2 βγήκε ο ίδιος αντίπαλος, καθώς η τεχνική ηγεσία είχε ήδη σκιαγραφήσει τον αντίπαλο.

Παίζει Σάββατο στις Σέρρες

Η Σούπερ Λίγκα 2 ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα της πρεμιέρας και βάσει αυτού ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει το προσεχές Σάββατο (6/11) με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας στις 15.00. Επομένως, αύριο οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν την τελευταία δυνατή προπόνηση και μεθαύριο θα αναχωρήσουν για τη μακεδονική πόλη.

Στον εισαγγελέα το ματς

με τον Απόλλωνα Πόντου

Εν τω μεταξύ, η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar διέγνωσε υπέρογκο και παράλογο στοιχηματισμό, όπως αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Open», σε τέσσερα ματς της Football League στην περσινή σεζόν.

Τα παιχνίδια απέστειλε η Sportradar στην ΕΠΟ και βρίσκονται στα χέρια του νέου αθλητικού και ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου. Ένα απ’ αυτά είναι το Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου, που έγινε στις 16 Ιουνίου φέτος και είχε λήξει με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Δεινόπαππα να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα. Οι σχετικές εκθέσεις έχουν συνταχθεί και την τύχη τους θα κρίνει η ποινική και η ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη.

Εκτός του παιχνιδιού του Ολυμπιακού Βόλου, ύποπτα θεωρούνται ακόμη τα ματς:

Καλαμάτα-Καλλιθέα 1-0 (13-6-2021), Απόλλων Πόντου-Τρίγλια 1-1 (23-6-2021) και Αιγάλεω-Καλλιθέα 0-0 (26-6-2021).

Φιλικό για την Κ19

Φιλικό παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, που έχει ρεπό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, η οποία θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, έκλεισε η Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή στις 16.00 στο Στάδιο Βελεστίνου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου