ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την ελπίδα νέας δικαίωσης ζουν στον Ολυμπιακό Βόλου

με-την-ελπίδα-νέας-δικαίωσης-ζουν-στον-355276

Με προπόνηση αντί για φιλικό, εφόσον ακυρώθηκε αυτό με την Αναγέννηση Καρδίτσας λόγω των καιρικών συνθηκών στη γειτονική πόλη, κύλησε η χθεσινή μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους παίκτες να παίρνουν σήμερα Δευτέρα ρεπό.

Στις προπονήσεις μετέχει κανονικά και ο Οσκαρ Σιαφά, έχοντας επιστρέψει στον Βόλο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ισημερινής Γουϊνέας, με την οποία πρόσθεσε δύο συμμετοχές ως βασικός.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν στο μυαλό τους το κλείσιμο κάποιου νέου φιλικού, εφόσον δεν υπάρξει έναρξη του πρωταθλήματος και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στο νομικό και τηλεοπτικό μέτωπο. Στη διοίκηση εκτιμούν πως τη βδομάδα που άρχισε σήμερα, θα εκδοθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο προσέφυγε η βολιώτικη ΠΑΕ κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, ζητώντας να μην υπάρξει ανάκληση δελτίων και να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, με την οποία οι ομάδες που ανέβηκαν στη Super League 2 από τη Football League, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, μπορούν να κάνουν μεταγραφές δίχως ηλικιακό περιορισμό.

Αυτή η απόφαση θα καθορίσει πώς θα πορευτεί η ομάδα το επόμενο διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και θα μπορέσει και πάλι να ενισχυθεί στο πλαίσιο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Αν δεν αλλάξει κάτι, ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να επιλέξει τρεις παίκτες είτε Ελληνες άνω των 25 ή είτε ξένους άνω των 23 εκ των Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτη, Φιλίποβιτς, Στάμου, Γραικού, Κόλα, Κιτόκο, Μπάτροβιτς, Χάσεκ, Σιαφά, εκτός κι αν το Διαιτητικό βγάλει κάποια απόφαση συμβιβαστική.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται προς το παρόν είναι ότι τα φαβορί για την παραμονή αποτελούν ο αρχηγός Φίλιππος Σκοπελίτης, που μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ και ως κεντρικός χαφ, ο τερματοφύλακας Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, που δείχνει πως έχει βρει τον πολύ καλό του εαυτό, με την απόδοσή του να είναι εξαιρετική στα φιλικά και στο μοναδικό επίσημο ματς του Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου, και ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Στάμου, που είναι λύση πρώτης γραμμής, χωρίς βεβαίως να είναι κάτι απόλυτα σίγουρο. Οπως δήλωσε και ο Σκοπελίτης πρόσφατα «δεν μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία να σκεφτούμε ποιοι τρεις θα μείνουν. Αλλωστε πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε και ότι όλοι οι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα. Ολα τα παιδιά είναι ακριβώς το ίδιο αυτή τη στιγμή».

Ελπίδα για νέα δικαίωση

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν πίστη επομένως πως θα δικαιωθούν, από την άλλη είναι έτοιμοι, αν δε συμβεί αυτό, να διαχειριστούν τη λειψανδρία που θα προκύψει κυρίως στον μεσοαμυντικό τομέα, καθώς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι υπάρχουν οι λύσεις, ανεξάρτητα από τις απώλειες που τυχόν θα προκύψουν.

Εκεί, φαίνεται ότι λειτουργεί εξαιρετικά η τριάδα των Κουντουριώτη, Ξύδα και Βερνάρδου, που δεν εμπίπτουν στους ηλικιακούς περιορισμούς και έχουν αποδείξει ότι είναι ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου για τη δημιουργία φάσεων και το σκοράρισμα.

Από κει και πέρα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ακόμη κι αν «κοπεί» και δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Χάσεκ, πίσω από τον φορ ο Γιώργος Βαζάκας έχει τις λύσεις των Σουλεϊμάν, Κατσούκη και Χατζή, ενώ υπάρχει και ο Χατζηπιρπιρίδης για τα άκρα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους ανασταλτικούς μέσους οι επιλογές είναι περιορισμένες, καθώς φαίνεται πως μόνο οι Ντουάρτε, Ντιαμπί μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτόν τον ρόλο, αν δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ως τον Ιανουάριο οι Κόλα και Κιτόκο.

Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ένα ρόστερ 34 παικτών, με τη διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει, έχοντας στο μυαλό της και το καλό και το κακό σενάριο και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει το μέγεθος του προβλήματος που θα έχουν άλλες ομάδες, οι οποίες διαθέτουν λίγα δελτία ποδοσφαιριστών κάτω των 25.

Από τις 9 Αυγούστου στην πρώτη της ομάδας έως σήμερα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, καθώς από τους παίκτες που είχαν δώσει τότε το παρών στην «πρώτη» της Νεάπολης, οι 16 απ’ αυτούς συνεχίζουν στην ομάδα και είναι οι: Σουλεϊμάν, Φιλίποβιτς, Χάσεκ, Νάα, Ξενοδόχοφ, Κωνσταντίνου, Βλάχος, Παπακώστας, Ντουάρτε, Ντιαμπί, Κατσούκης, Μπάτροβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Ενκόα, Βερνάρδος, Ξύδας, ενώ αποχώρησαν οι Μεσσήνης, Μπέικος, Πατρώνης, Μπονανέμπα, Αρναούτογλου, Αντωνόπουλος, Κυριακίδης, Ζντρακόφσκι, Μπουλάτοβιτς, Χολέβας. Στη συνέχεια, ενώ είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία με κάποιους παίκτες, όπως οι Λαζαρίδης, Πολίτης, Βενέτης για διαφόρους λόγους δεν αποτέλεσαν μέλη του ρόστερ. Οι αλλαγές δε σταμάτησαν μόνο στο έμψυχο δυναμικό, αφού από το προηγούμενο Σάββατο η ομάδα έχει αποκτήσει νέο τεχνικό διευθυντή, μετά τη λύση συνεργασίας με τον Θωμά Μακρή και την αναβάθμιση του Στάθη Ρόκα, που έχει αναλάβει πλέον αυτό το πόστο.

Εμαθε να ζει με τα προβλήματα

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός Βόλου όλο αυτό το διάστημα έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα και τις διαρκείς ανατροπές, για τις οποίες δεν ευθύνεται αυτός, κάτι όμως που έχει φέρει μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Μέσα σ’ όλα τα άλλα, πρόσφατα δημιουργήθηκε πρόβλημα και με το γήπεδο της Νεάπολης, που θα αποτελέσει και φέτος την πρώτη έδρα της ομάδας, και γι’ αυτό από την περασμένη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει εργασίες στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν σε κακή κατάσταση στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας, αναγκάζοντας τον Γιώργο Βαζάκα να τον χαρακτηρίσει «χωράφι».

Η βελτίωση του γηπέδου, με σκοπό να είναι έτοιμο για το πρώτο εντός έδρας ματς, που είναι το ντέρμπι με τη Νίκη, όπως και η πιθανότητα να ισχύσουν τελικά οι ηλικιακές απαγορεύσεις κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, με την έννοια ότι μπορεί να έχει και τα θετικά του το γεγονός ότι καθυστερεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Κι αυτό γιατί η ομάδα θα μπορέσει να δουλέψει περισσότερο με το οριστικά διαμορφωμένο ρόστερ της, καθώς τώρα δουλεύει, έχοντας δύο διαφορετικά πλάνα, ενώ θα μειωθεί και ο αριθμός των αγωνιστικών μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και θα υπάρχει και πάλι η δυνατότητα διορθωτικών μεταγραφικών κινήσεων, για να καλυφθούν τα κενά, που θα αφήσουν ενδεχομένως οι ηλικιακές απαγορεύσεις.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δώσει φιλικά δύο φορές με Καλαμάτα (ήττες με 0-4 και 3-1), αλλά και με την ΑΕΛ (νίκη με 1-3), τη Δήμητρα Ευξεινούπολης (νίκη με 1-2), τη Ρόδο (ισοπαλία με 2-2), την Κηφισιά (νίκη με 2-1) και τον Απόλλωνα Λάρισας (νίκη με 3-0 στο μοναδικό ματς που δεν παραβιάστηκε η ερυθρόλευκη εστία). Ακόμη, έχει παίξει και ένα επίσημο ματς για το Κύπελλο (ήττα στην παράταση με 2-1 από τον Αχέροντα Καναλακίου).

Νέο Δ.Σ. της Λίγκας σήμερα

Σήμερα Δευτέρα και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Ενημέρωση για τη συνάντηση με την ΕΡΤ
2. Αγωνιστικά θέματα
3. Διάφορα θέματα.

Το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος.

«Οκτάρα» για την Κ19

Φιλικό στο Στεφανοβίκειο με τον τοπικό Διαγόρα, που είχε ρεπό στην Α’ ΕΠΣΘ, έδωσε η Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη επιβλήθηκε με το ευρύ 8-2, χρησιμοποιώντας και νεαρούς παίκτες της πρώτης ομάδας (με την οποία ασφαλώς υπάρχει συνεργασία), όπως τους Κατσούκη, Χατζή, Κόμνο, Βλάχο, Ρηγόπουλο. Και οι πέντε πήραν χρόνο συμμετοχής καθ’ υπόδειξη του Γιώργου Βαζάκα, ο οποίος θέλει άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τρία γκολ σημείωσαν οι Χατζής και Σταμπουλής (ο γιος του προπονητή Σταύρου Σταμπουλή, που είναι γεννημένος το 2004 και παίζει ως φορ), ένα ο Μπατζιάκας και ένα ο Κατσούκης.

Κ19 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ (Π. Βαρβέκης): Καθηνιώτης, Βλάχος (75’ Παπούλιας), Σιούρας (75’ Σακατζής), Σιουμουρέκης (75’ Κριτσίνης), Κόμνος, Χατζής, Ρηγόπουλος (70’ Μπατζιάκας), Χόντος (46’ Πλακιάς), Σταμπουλής (70’ Τσιτσικλής), Κατσούκης, Χοψονίδης (46’ Μακάκας).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου