Αποκατάσταση της αδικίας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-16, 13:52:37
Αποκατάσταση  της  αδικίας

ΕΝΩ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ζητάει από την ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αποκατάσταση της  αδικίας είναι  το ζητούμενο  για  τον Ολυμπιακό  Βόλου και  όλο  και  πληθαίνουν τον  τελευταίο  καιρό οι επαφές  και  οι  συζητήσεις   με  πολιτικούς  και  αθλητικούς  φορείς  του προέδρου της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη  και εν  όψει της συζήτησης  της  ερχόμενη Τρίτη  της  υπόθεσης  του Βόλου  στο  Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ...

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις της ΠΑΕ αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως αρχή του είναι το ότι η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, διαλύοντας φήμες πως ο Ολυμπιακός διαπραγματευόταν το να αγωνισθεί σε άλλη Κατηγορία... ενώ τόνισε ότι χρειάζεται συμμάχους...

“Και την ΕΠΟ θέλουμε μαζί μας και από την ΕΠΟ περιμένουμε απόφαση... και στη FIFA αν πάμε μόνοι μας θα κερδίζουμε ό,τι κερδίσαμε κι από το CAS” φέρεται να τονίζει χαρακτηριστικά ο Π. Μποτσιβάλης.

Πάντως μετά την επιστολή του πρόεδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΠΟ και ο Δήμαρχος Βόλου κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο.

Την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου ζητεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, μετά από τη θεσμοθέτηση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο τονίζει την αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί άμεσα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό αυτό θέμα, ενόψει και της εκδίκασης την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με αίτημα να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που διατηρεί τον Ολυμπιακό στη Super League με αφαίρεση 10 βαθμών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σκοτινιώτης, «μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να μένει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι η πολλαπλώς διακηρυχθείσα -και προφανώς αναγκαία- κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί τελικά σε παρωδία, αφού ουσιαστικά περιορίστηκε στην επιβολή εξοντωτικών ποινών εις βάρος δύο ομάδων της περιφέρειας. Η μια από αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια στους αγωνιστικούς χώρους την πόλη μας στο πρωτάθλημα της Super League και άρχισε να διαγράφει σημαντική ευρωπαϊκή πορεία. Είναι αυτονόητο ότι η πορεία της ομάδας, η οποία έχει διαγράψει μια 75χρονη σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία, είναι ανεξάρτητη από πρόσωπα και Διοικήσεις, που έρχονται και παρέρχονται».

Μετά από τη θεσμοθέτηση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής τροπολογίας, η ευθύνη για την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση τον Ολυμπιακό Βόλου, ανήκει στην ΕΠΟ, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη διάταξη του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία, «σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που προβλέπουν τη μη χορήγηση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) εκδίδει πόρισμα ελέγχου, πλήρως αιτιολογημένο, που το διαβιβάζει στην Ομοσπονδία και αυτή το διαβιβάζει στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας Ένωσης».

Με βάση τη ρύθμιση αυτή και εν όψει της εκδίκασης την Τρίτη 20 Μαρτίου, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου μεταφέρει στον κ. Πιλάβιο την εύλογη αξίωση της τοπικής κοινωνίας να συζητηθεί ΑΜΕΣΑ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση. «Να λάβετε υπόψη σας», τονίζει χαρακτηριστικά, «ότι η πόλη μας έχει υποστεί επανειλημμένα πλήγματα, όπως η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, με προφανείς παρενέργειες στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με την ανεργία να καλπάζει».

Τέλος, επισημαίνει και τη διάταξη της παρ.4 του άρθρου 19 του Ν.4049/2012, με την οποία τροποποιήθηκε το πρώτο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 και πλέον Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού Ε.Ε.Α.) διενεργεί μεν τακτικό έλεγχο τον Ιούνιο κάθε έτους, μπορεί ωστόσο να διενεργεί και έκτακτο ύστερα από παραγγελία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ή αυτεπάγγελτα ή μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης κατά περίπτωση Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας (ΑΑΕ), δηλαδή εν προκειμένω της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Η επιστολή προς τον κ. Πιλάβιο κοινοποιείται σε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Κοινή ανακοίνωση

Σε κοινή ανακοίνωση των ΣΦΟΒ, Lady’s Club, Κόκκινη Ν. Ιωνία αναφέρονται τα εξής:

“Η υπόθεση της πορείας για την δικαίωση της ομάδας μας μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο μεγάλο αγώνα που δίνουμε, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, Οργανωμένοι και απλοί φίλαθλοι και οπαδοί, θα βάλουμε και τους πολιτικούς και τους φορείς της πόλης μας.

Η ώρα της ευθύνης και κρίσης για τους πολιτικούς έφτασε. Όλα τα πολιτικά πρόσωπα με δηλώσεις τους, και με επερωτήσεις στην Βουλή, έχουν παραδεχτεί τη μεγάλη αδικία που διαπράχθηκε το καλοκαίρι εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Όποιοι πιστεύουνε το αντίθετο να μας το πούνε να ξέρουμε.

Οι πολιτικοί που θα κληθούν να υπογράψουν το κείμενο επιστολή είναι:

1.κ. Ροδούλα Ζήση, βουλευτής

2.κ Κ. Καρτάλης, βουλευτής

3.κ. Νάκος Αθανάσιος, Βουλευτής

4.κ. Μαρκάκης Παύλος, βουλευτής

5.κ. Νάνος Απ., βουλευτής

6.κ. Παν. Σκοτινιώτης, Δήμαρχος Βόλου

7.κ. Κ. Αγοραστός, περιφερειάρχης

8.κ. Ζέττα Μακρή, πρώην βουλευτής

9. κ. Σούρλας Γιώργος, πρώην βουλευτής

10. κ. Παπατώλιας Απ, πρώην νομάρχης

11.κ. Φώτης, γραμματέας την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Το κείμενο- επιστολή που θα σταλεί στους Προέδρους των Κομμάτων και στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο θα αναφέρεται μόνο και μόνο στην κοινή απαίτηση όλων να δικαιωθεί η ομάδα μας και να επιστρέψει στην Super League”.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=