ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κίνηση για το μέλλον με τον καλύτερο ξένο που πέρασε από τον Ολυμπιακό Βόλου

κίνηση-για-το-μέλλον-με-τον-καλύτερο-ξέ-360603

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2, περιμένουν να δικαιωθούν μαθαίνοντας σε ποιους παίκτες θα μπορεί να στηριχθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά βλέποντας και το μέλλον έκαναν ακόμη μια κίνηση που θα βοηθήσει στην εξέλιξη των νέων παικτών.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί η διοργανώτρια να μην έχει κάνει ακόμη προκήρυξη για το πρωτάθλημα Κ-19, που λέγεται πως θα είναι Κ-20 και σε ομίλους, αλλά στον Ολυμπιακό Βόλου ανακοίνωσαν χθες πως ο παλαίμαχος Ούγγρος γκολτζής Ίμρε Μπόντα ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Κ19, ενώ θα συνεχίσει να έχει και γενικότερα ρόλο στην ακαδημία των ερυθρόλευκων.

Ο Ίμρε Μπόντα έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Βόλο, καθώς ήταν ο πρώτος και ο καλύτερος… από τους ξένους που ήρθαν στην πόλη και φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού…

Αγωνιζόμενος με τα ερυθρόλευκα κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης που βγήκε πρώτος σκόρερ από επαρχιακή ομάδα Α’ Εθνικής και ήταν αυτός που ξεχώρισε από τους άλλους αλλοδαπούς παίκτες που είχαν επίσης προσφορά.

Ο Ούγγρος επιθετικός ήρθε στον Βόλο το 1988 από την ΜΤΚ και την πρώτη του χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 γκολ. Ο Μπόντα τον Δεκέμβρη του 1990 μεταγράφηκε στον ΟΦΗ, αλλά ξαναγύρισε στον Ολυμπιακό, φεύγοντας το ’93 και έχοντας πετύχει συνολικά 60 γκολ. Το ‘98 ξαναήρθε στον Βόλο ως προπονητής και τώρα θα έχει νέο πόστο στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς θα είναι και τεχνικός διευθυντής στην ομάδα Κ19 του συλλόγου. Η ανακοίνωση: «Μία εμβληματική προσωπικότητα, η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Βόλου και ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου, ο Ίμρε Μπόντα, αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την προπονητική, λειτουργώντας και Ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ουγγαρία, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στον Βόλο και πέρα από την ενεργή ασχολία του με την Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, θα ασχοληθεί ενεργά και με την ομάδα Κ19, προσφέροντας με τις γνώσεις του και την εμπειρία του πολύτιμες υπηρεσίες στον Ολυμπιακό.

Ο Ίμρε Μπόντα φιλοδοξεί με την προσωπικότητά του να δώσει όραμα στα νέα παιδιά του Ολυμπιακού, που αποτελούν τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας, προκειμένου να δουλέψουν σωστά και να εξελιχθούν, ως αθλητές και ως άνθρωποι.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και μια σειρά από φιλικά παιχνίδια με ξένες ομάδες, τόσο στον Βόλο, όσο και στο εξωτερικό, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Ίμρε Μπόντα».

Στην αναμονή

Χωρίς κάτι συγκεκριμένο που να βοηθά την έναρξη του πρωταθλήματος έγινε χθες η συνάντηση που αιτήθηκε η Super League 2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη… Για περισσότερες από δύο ώρες και σε κλίμα συνεργασίας έγινε συζήτηση χωρίς αποτελέσματα και με την …ευχή να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν.

Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια της προετοιμασίας για τη διοργάνωση της αναβαθμισμένης Super League 2 και αναζητήθηκαν συντονισμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτάθλημα σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει, όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση του Υφυπουργείου. Προφανώς ο στόχος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν.

Εκτός από τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, οι εκπρόσωποι της επιτροπής της ΣΛ 2 έχουν σήμερα καθοριστικό ραντεβού με τα διευθύνοντα στελέχη της ΕΡΤ.

Με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο ως αδύνατο να ικανοποιηθούν όλες οι ομάδες οικονομικά, για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Super League 2, αφού οι 32 ομάδες δεν μπορούν να εισπράξουν από τα τηλεοπτικά το ποσό των 250.000 ευρώ που έδινε πέρσι η ΕΡΤ αλλά σε 12 ομάδες!

Φιλικό στην Καρδίτσα

Φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα έχει για αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου το πρόγραμμα στον Ολυμπιακό Βόλου, που περιμένει τη σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 στις 24 ή στις 31 του Οκτώβρη.

Το τελευταίο ίσως φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2, θα γίνει αύριο στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας και θα αρχίσει στις 19.00.

Ρεπό και φιλικό στο μπάσκετ

Αρχίζει την Κυριακή το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής ανδρών, αλλά στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει το ρεπό του. Στον 3ο όμιλο που μετέχει η βολιώτικη ομάδα οι ομάδες είναι 13 μετά την «αποχώρηση» της Χαλκίδας και μετά τη μερική διαμόρφωση του προγράμματος για τον Ολυμπιακό άλλαξαν η 1η (ήταν να αντιμετωπίσει τον ΑΓΣ Ιωαννίνων) και η 12η αγωνιστική!

Ο Ολυμπιακός Βόλου εκμεταλλευόμενος το ρεπό που έχει στην 1η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής Μπάσκετ θα παίξει αύριο Σάββατο 16/10 στις 16:00 φιλικό στα Τρίκαλα απέναντι στον ΑΟΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου