ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ζωγράφιζε» σε γήπεδο-χωράφι ο Ολυμπιακός Βόλου (photos)

ζωγράφιζε-σε-γήπεδο-χωράφι-ο-ολυμπι-369474

Αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, με την τριάδα Κουντουριώτη, Ξύδα και Βερνάρδου να αναστατώνει πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε στη Νεάπολη του Απόλλωνα Λάρισας με 3-0, ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους του. Ο Βερνάρδος βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 42’ και το 62’, ενώ ενδιάμεσα, στο 45’, ο Κουντουριώτης είχε κάνει το 2-0, με τους Βολιώτες να αποζημιώνουν τον κόσμο τους και να δίνουν αισιόδοξα μηνύματα ενόψει πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πάντως, παρά τις εντυπωσιακές φάσεις που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι προϊόν δουλειάς στην προπόνηση, ο Γιώργος Βαζάκας ήταν πυρ και μανία με τον άσχημο αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης, χαρακτηρίζοντάς τον «χωράφι», μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Χαρακτηριστικά ο πολύπειρος προπονητής τόνισε: «Δεν είναι γήπεδο αυτό. Είναι χωράφι. Η μεγαλύτερη κατάντια είναι το γήπεδο. Είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, θα έχουμε τραυματισμούς», ενώ αναρωτήθηκε αν αυτό είναι γήπεδο, για να παίξει ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 και ειδικά ο Ολυμπιακός Βόλου, που είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της κατηγορίας. Ακόμη, διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση των αποδυτηρίων μετά το προχθεσινό φιλικό στο ίδιο γήπεδο της Κ19 του Βόλου με τον Θησέα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «μόνο ελέφαντες δεν είχε μέσα».

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ρόλο ακραίου είχαν οι Σκοπελίτης και Νάα και στόπερ οι Στάμου και Μαρκοπουλιώτης. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντουάρτε και Ντιαμπί, επιτελικός ο Χάσεκ, ενώ τον φορ Βερνάρδο βοηθούσαν από τα άκρα οι Κουντουριώτης και Ξύδας. Σ’ αυτήν την ενδεκάδα υπήρχαν τρεις Ελληνες άνω των 25 και ένας ξένος, ο Χάσεκ, άνω των 23.

Ο Απόλλων Λάρισας είχε τον Νόρμαν τερματοφύλακα και τετράδα στη άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Σκούπρα, Γιαννίτση, Καρρίκι και Καλούση. Λίταινας και Χατζής ήταν αμυντικοί μέσοι, ο Μπαλογιάννης επιτελικός, στα δεξιά τοποθετήθηκε ο Λεμάνγκρ, στα αριστερά ο Τιμπουέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κανούλας.

Οι φάσεις του πρώτου 45λεπτου

Στο 2’ ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, τη στιγμή που όλοι περίμεναν γέμισμα, αλλά ο Ξενοδόχοφ δεν αιφνιδιάστηκε και υψώνοντας το χέρι του έδιωξε σε κόρνερ. Στο 14’ ο Ξύδας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, για να ακολουθήσει η ασταθής απομάκρυνση του Νόρμαν. Ο Βερνάρδος πήρε το ριμπάουντ, αλλά από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σούταρε πολύ άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Βερνάρδος ξαναβρέθηκε κοντά στο γκολ, καθώς τον έβγαλε στο τετ-α-τετ με κάθετη ο Κουντουριώτης. Ωστόσο, ο φορ του Ολυμπιακού Βόλου νικήθηκε από τον Νόρμαν, που απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 25’ φάνηκε απειλητικός ο Απόλλων Λάρισας, με το δεξί σουτ του Λίταινα έξω από την περιοχή να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 28’ ο Ξενοδόχοφ αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, αποσοβώντας το 0-1 με ωραία επέμβαση στα αριστερά της εστίας του σε κοντινή κεφαλιά του Κανούλα σε σέντρα του Σκούπρα.

Βρήκε δύο γκολ στο

τέλος του α’ μέρους

Από κει και πέρα στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε δύο γκολ. Αρχικά, στο 42’ ο Χάσεκ πέρασε κάθετα για τον Βερνάρδο, που έκανε ταχύτατη κίνηση, προχώρησε και από πολύ πλάγια και δεξιά της μικρής περιοχής πέρασε την μπάλα από τη «μύτη της βελόνας» με άψογο πλασέ, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο έσπευσε να πανηγυρίσει με τους οργανωμένους, όπως έκανε και την περασμένη Τετάρτη στο ΕΑΚ.

Στο 45’ οι ερυθρόλευκοι «χτύπησαν» για δεύτερη φορά. Δημιουργός ήταν ο Ξύδας που έβγαλε από τα αριστερά την μπαλιά στο πίσω δοκάρια για τον Κουντουριώτη, που με δεύτερη προσπάθεια και σε κενή εστία, αφού στην πρώτη απέκρουσε ο Νόρμαν, έγραψε το 2-0.

Επιθετικός και στην επανάληψη

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό και στην επανάληψη. Στο 47’ για λίγο εκτός εστίας πέρασε το σουτ εκτός περιοχής του Βερνάρδου, ενώ ο ίδιος παίκτης μετά τη σέντρα του Κουντουριώτη έχασε από κοντά με πλασέ μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Νόρμαν να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία. Δύο πανέμορφες φάσεις καταγράφηκαν στο 61’ και το 62’, με τη δεύτερη να καταλήγει σε γκολ. Αρχικά, ο Βερνάρδος τροφοδότησε με τακουνάκι τον Κουντουριώτη κι αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή λίγο άουτ στην τελευταία του ενέργεια στον αγώνα. Αμέσως μετά, ο Μπάτροβιτς με υπέροχη πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε για τον Βερνάρδο κι αυτός μόνος με τον Νόρμαν με άψογο διαγώνιο πλασέ σημείωσε το 3-0.

Στο 70’ ο Απόλλων Λάρισας έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 3-1, καθώς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ο αφύλακτος Κανούλας μετά τη συρτή σέντρα του Ζιάκα, βρήκε την μπάλα στην κίνηση και χωρίς καλή ισορροπία και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια. Νέα σημαντική φάση για τους φιλοξενούμενους στο 85’, με τον κεντρικό αμυντικό Λουκά να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά σε φάουλ από τα δεξιά, αλλά αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Διαιτητές: Πλακιάς, Σακκάς Δ., Λάκιας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Νάα, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Ντουάρτε, Ντιαμπί, Κουντουριώτης, Ξύδας, Χάσεκ, Βερνάρδος

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν οι: Ξενοδόχοφ (53’ Βούγιοβιτς), Γραικός, Κόκας, Φιλίποβιτς, Στάμου (69’ Ασλανίδης), Κόλα, Ντιαμπί 77’ Κατσούκης), Μπάτροβιτς, Σουλεϊμάν, Κουντουριώτης, Βερνάρδος (69’ Αμπουμπακάρι)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Νόρμαν, Γιαννίτσης, Καρρίκι, Λίταινας, Καλούσης, Σκούπρας, Μπαλογιάννης, Κανούλας, Χατζής, Τιμπουέ, Λεμάνγκρ

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Λουκάς, Ζιάκας, Κόζου, Αστράς, Παναγιώτου, Καπουράνης, Σούλτσε, Πετράκης, Ποτόσογλου

Ο αρχηγός Φίλιππος Σκοπελίτης με τα ανίψια του

Ο Κουντουριώτης περικυκλωμένος από τρεις παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας

Η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας

Πυρ και μανία με το γήπεδο ο Γιώργος Βαζάκας

Ο Στάθης Ρόκας στο πρώτο του ματς ως τεχνικός διευθυντής

Ο Κουντουριώτης καταδιώκει τον Λίταινα

Προσπάθεια του Σκοπελίτη στο χθεσινό παιχνίδι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου