ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: «Δεν περνάει από το μυαλό μου»

βαζάκας-δεν-περνάει-από-το-μυαλό-μου-375626

Μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ από το Διαιτητικό Δικαστήριο, άπαντες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής στον Ολυμπιακό Βόλου, για να δουν τι θα ισχύσει και τι θα πρέπει να πράξουν.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, όμως στη διοίκηση της ομάδας έχουν την άποψη ότι είναι διαχειρίσιμη, ενώ το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ αναμένεται να μελετήσει την απόφαση, για να δώσει τις δικές του κατευθύνσεις.

Πάντως, είναι να απορεί κανείς με το χάος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αρχικά επετράπη στις ομάδες που προβιβάστηκαν με μη αγωνιστικά κριτήρια να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς, καθώς πάρθηκε απόφαση στις 14 Σεπτεμβρίου από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να μην ισχύσει για τα προαναφερθέντα σωματεία η διαδικασία αδειοδότησης, αλλά τρεις βδομάδες μετά αυτό ανατράπηκε.

Έτσι, οι ΠΑΕ που εμπλέκονταν στην υπόθεση έχουν ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα για την ενίσχυσή τους, τη στιγμή που δημιουργείται κι ένα τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες παίκτες που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Από τη μεριά του, ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιώργος Βαζάκας, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κηφισιά στο ΕΑΚ την Τετάρτη, που έληξε με 2-1 υπέρ της ομάδας του, τόνισε ότι ούτε καν σκέφτεται πως θα φύγουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, καθώς όλοι έχουν δεθεί με την ομάδα, και παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που αυτό συμβεί, είναι δύσκολη η αντικατάστασή τους με παίκτες από το υπάρχουν ρόστερ.

Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός απέδωσε τα εύσημα στη διοίκηση για το γεγονός ότι δημιούργησε ρόστερ άνω των 30 παικτών. Επίσης, χαρακτήρισε εφτάψυχο τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς η ομάδα με όλο αυτά που έχει περάσει και περνάει, μπορεί να στέκεται στα πόδια της. Σημαντικό είναι ότι ο Γρεβενιώτης προοπονητής χαρακτήρισε εγκληματίες του ποδοσφαίρου τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 και τους απέδωσε την ευθύνη για όσα περνούν οι μικρότερες κατηγορίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βαζάκα:

Για το νικηφόρο φιλικό με την Κηφισιά:

«Δε θα μιλήσω τόσο για το αγωνιστικό, αλλά για το γεγονός ότι ένα φιλικό παιχνίδι έχει 500 άτομα στην κερκίδα. Δηλαδή ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου και διψάει και θέλει να δει την ομάδα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές, τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο στο τέλος θα δικαιωθεί. Βλέπετε τι περνάει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο με τα δελτία. Η ομάδα σε κάθε ματς κάνει κι ένα θετικό βήμα και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρει τον δρόμο του.

Κάθε ματς που περνά, ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι καλύτερος. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή να το πω, αλλά θεωρώ ότι ακόμη και τότε που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν είχε περάσει τόσα πολλά σε σχέση μ’ αυτά που τράβηξε φέτος.

Δείτε ποιοι παίκτες ξεκίνησαν προετοιμασία, ποιοι συνέχισαν και τον κορονοϊό που μας χτύπησε, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα δέκα άτομα. Εγκρίθηκαν τελευταία στιγμή τα δελτία και πήγαμε να παίξουμε με τον Αχέροντα. Είχαμε μία ήττα ντροπιαστική για το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς ήρθε. Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους με μία προπόνηση και με 15 μέρες στην καραντίνα. Πώς μπορεί αυτή η ομάδα να σταθεί στα πόδια της; Κι όμως στέκεται, γιατί ο Ολυμπιακός είναι επτάψυχος».

Για την άνεση στο σκοράρισμα και την αδυναμία να κρατηθεί στην άμυνα το μηδέν:

«Ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγγίξει τον κόσμο και θα τον κάνει να χαίρεται. Η ομάδα σκοράρει σε κάθε παιχνίδι και δεν σκοράρει τυχαία. Σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται επιθετικά. Θα το «βολέψουμε» με την άμυνα. Εξάλλου όλοι λένε ότι ο Βαζάκας είναι μετρ στην άμυνα και ο Ολυμπιακός θα είναι, όπως πρέπει, για τα ματς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε παίκτες που μπορούν τις επόμενες μέρες να αποχωρήσουν: «Δεν περνά από το μυαλό μου ότι κάποιος παίκτης απ’ αυτούς θα φύγει. Η ομάδα, όπως χτίστηκε, και μέσα από τα προβλήματα, μέσα από τις δυσκολίες και όσα συμβαίνουν ενώθηκε και έγινε μία οικογένεια. Πλέον αυτά τα παιδιά που είναι στην ομάδα έχουν αίμα Ολυμπιακού Βόλου. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι κάποιο παιδί απ’ αυτά θα φύγει. Αισθάνομαι πολύ άσχημα αν ένα απ’ αυτά τα παιδιά αποχωρήσει. Όλοι οι παίκτες δέθηκαν με τον Ολυμπιακό».

Για το αν έχει ξαναδεί τέτοια κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι ότι ταλανίζεται από προβλήματα στη Σούπερ Λιγκ 2. Για μένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η Σούπερ Λιγκ 1. Εχουν κάνει μία κλειστή λίγκα, παίρνουν την πίτα και δεν βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό βλέπετε ότι η Εθνική έχει αυτά τα προβλήματα και ψάχνουν να βρουν γιατί ο προπονητής καλεί παίκτες από ξένα πρωταθλήματα. Δεν βοηθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι οι εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Σούπερ Λιγκ 1».

Για το αν είναι ευκαιρία να δημιουργηθεί μία ομάδα για το μέλλον με τα νεαρά παιδιά:

«Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε και παρόν και μέλλον. Ίσως τελικά ο τρόπος που δημιουργείται ο φετινός Ολυμπιακός λόγω των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, του βγει σε καλό, γιατί πήραμε νέα παιδιά, που όλα έχουν ταλέντο και με την προπόνηση και την τακτική θα βελτιωθούν. Εχω περάσει από την Κηφισιά και έχω σχέσεις με τη διοίκησή της και όλοι μου είπαν ότι τεράστιο όνομα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Καταλαβαίνετε ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό Βόλου».

Για το αν ο ίδιος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση βάσει του μεγάλου ρόστερ, εφόσον τελικά δεν αλλάξουν τα δεδομένα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που θα φέρει την αναγκαστική αποχώρηση κάποιων παικτών:

«Κάποιοι γελούσαν με τον τρόπο που χτίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, γιατί πήραμε 35 παίκτες. Αυτά στη διάρκεια βγαίνουν υπέρ μας. Αρα η διοίκηση ξέρει πώς να κινηθεί. Δεν κάνει τυχαίες κινήσεις. Σίγουρα, αν υπάρξει πρόβλημα, θα το διαχειριστούμε, αλλά δύσκολα θα αντικατασταθούν ορισμένοι παίκτες, που με την εμπειρία τους θα βοηθούσαν πολύ την ομάδα. Δηλαδή ούτε περνάει από το μυαλό μου ότι θα φύγουν παίκτες».

Με Απόλλωνα Λάρισας την Κυριακή

Τελικά μεθαύριο Κυριακή 10 Οκτωβρίου στη Νεάπολη αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου σε νέα φιλική αναμέτρηση δε θα είναι το Αιγάλεω, αλλά ο Απόλλων Λάρισας, με τους ερυθρόλευκους να αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο της Νεάπολης και θα αρχίσει στις 17.00.

Το παιχνίδι θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ και για τις δύο ομάδες, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2 στο οποίο θα πάρουν, μετέχοντας στον Βόρειο όμιλο».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε μία απόφαση που αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου και η οποία αναφέρει: «Καταργεί την από 9.09.2021 και με αριθμό πρωτ. ΕΠΟ 19620/10.9.2021 αίτηση επιβολής ποινών του αιτούντος Ορέστη Νικολόπουλου του Αναστασίου κατά της Νέας ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου