ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη του Ολυμπιακού Βόλου με πυρά κατά Κούγια (photos)

φιλική-νίκη-του-ολυμπιακού-βόλου-με-πυ-377878

Σ’ ένα ιδιαίτερο φιλικό, που χάρηκαν και οι παίκτες και ο κόσμος, αφού διεξήχθη στη φυσική έδρα της ομάδας, το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος», ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε της Κηφισιάς με 2-1.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης, καθώς αγωνίστηκαν παίκτες, που ίσως τις επόμενες μέρες μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να μην αποτελούν μέλη της ομάδας, κάτι που φυσικά όλοι απεύχονται.

Στο πρώτο μισάωρο η Κηφισιά είχε καλύτερη κυκλοφορία και δημιούργησε περισσότερες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, αλλά προς το τέλος του 45λεπτου ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε στροφές και έπειτα από μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ξύδα, βρήκε το γκολ με τον Σκοπελίτη στο 44’. Στην επανάληψη ήρθε σχετικά νωρίς και συγκεκριμένα στο 62’ με τον Βερνάρδο, αλλά στο 70’ ο Καλλέργης μείωσε σε 2-1, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Γραικός, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Νάα. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν οι Βολιώτες Κόλα και Σκοπελίτης, ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Μπάτροβιτς. Τέλος τον φορ Βερνάρδο βοηθούσαν από την αριστερή πλευρά ο Ξύδας και από τη δεξιά ο Κουντουριώτης σ’ ένα 4-2-3-1.

Η Κηφισιά κατέβηκε με 4-4-2. Εκτός του τερματοφύλακα Αντωνόπουλου, πλάγιοι αμυντικοί ήταν ο Πριόνας και ο Σωτηράκος, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Γκότοβος και Αρτυματάς. Στο κέντρο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Ντοριβάλ, ενώ μπροστά του ήταν οι Οικονομίδης δεξιά, ο Παυλάκης στ’ αριστερά και ο Πρίτσας στον άξονα. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο στο 4-1-3-2 των φιλοξενούμενων αποτέλεσαν οι Κρητικός και Γιαννιτσάνης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 9’ το σουτ του Οικονομίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 10’ ο Βερνάρδος είχε την μπάλα στα πόδια ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή, αλλά άργησε να εκτελέσει και κόπηκε. Στο 15’ σε πλασέ του Οικονομίδη προς την εστία η μπάλα πήγε σε χέρι συμπαίκτη του και δόθηκε φάουλ, ενώ στο 17’ ο Παυλάκης σούταρε με το αριστερό στην εξωτερική πλευρά των διχτύων δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ακολούθησε στο 18’ το φάουλ του Ντοριβάλ, που έπεσε και απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Ξενοδόχοφ.

Στο 30’ πάνω από την εστία έφυγε το σουτ του Μπάτροβιτς, ενώ στο 40’ από πάσα του Βερνάρδου ο Ξύδας μπήκε γρήγορα στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.

Στο 43’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο Βερνάρδος άφησε την μπάλα στον Κουντουριώτη, που έκανε φοβερή προσπάθεια, φτάνοντας από το κέντρο στην περιοχή και από τα δεξιά έβγαλε στο πίσω δοκάρι για τον Ξύδα. Η μπάλα πέρασε και από τον γκολκήπερ της Κηφισιάς και το γκολ για τον Ξύδα σε κενή εστία έμοιαζε βέβαιο, αλλά ο εξτρέμ των γηπεδούχων … κατόρθωσε να το χάσει, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Τελικά, στο επόμενο λεπτό ήρθε το πρώτο τέρμα για τον Ολυμπιακό Βόλου με ένα φοβερό δεξί σουτ του Σκοπελίτη, που πήγε πρώτα στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού και μετά στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Στο 53’ ο Τετέι γύρισε πολύ εύκολα το σώμα του μέσα στην περιοχή και σούταρε πάνω από τα δοκάρια σε μία καλή στιγμή για την Κηφισιά, ενώ στο 56’ ο Κουντουριώτης έπιασε ένα δυνατό σουτ από θέση πλάγια δεξιά, που απέκρουσε δύσκολα ο Κολοβούρης, ο οποίος στο 62’ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, καθώς μετά τη σέντρα του Ξύδα από τα δεξιά ο Βερνάρδος βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της Κηφισιάς για το 2-0. Μάλιστα ο σκόρερ έφυγε … σφαίρα και τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του για το μέρος της κερκίδας που κάθονταν οι οργανωμένοι, οι οποίοι πριν την έναρξη δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα με καπνογόνα, ενώ να τονιστεί ότι πριν την έναρξη με συνθήματά τους καταφέρθηκαν εναντίον του Αλέξη Κούγια, λόγω της προσφυγής που κέρδισε η ΑΕΛ στο διαιτητικό και πλήττει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η Κηφισιά αντέδρασε και με σουτ στην αριστερή γωνία του Βούγιοβιτς μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Τετέι μείωσε σε 2-1. Από κει πέρα η αθηναϊκή ομάδα πίεσε, χωρίς να απειλήσει, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν το 3-1 σε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουντουριώτη στο 88’. Σε εκείνο το λεπτό ο Χατζηπιρπιρίδης έκανε ζογκλερική ενέργεια, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια αντιπάλου του και πάσαρε για τον ευρισκόμενο στο ύψος του πέναλτι Αμπουμπακάρι. Αυτός καθυστέρησε, η μπάλα έφτασε στον Χάσεκ, που πάσαρε παράλληλα στον αφύλακτο Κουντουριώτη, ο οποίος είδε τον Κολοβούρη να αποκρούσει σωτήρια το σουτ που έκανε.

  • Το ματς να σημειωθεί ότι παρακολούθησε και το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πριν δύο μήνες κέρδισε τη μάχη με τη ζωή, νοσηλευόμενος στην εντατική, έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (46’ Βούγιοβιτς), Γραικός (85’ Παπακώστας), Νάα, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Κόλα (75’ Ντουάρτε), Σκοπελίτης (89’ Χατζής), Μπάτροβιτς (86’ Αμπουμπακάρι), Ξύδας (71’ Χατζηπιρπιρίδης), Κουντουριώτης (89’ Στάμου), Βερνάρδος (75’ Χάσεκ)

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Ντοριβάλ, Οικονομίδης, Παυλάκης, Πρίτσας, Γιαννιτσάνης, Κρητικός

Στο β’ μέρος έπαιξαν από το 46’ οι Κολοβούρης, Μκρτσιαν, Παπαγγελής, Γιόναταν, Τετέι, Καλλέργης και στη συνέχεια οι Τόλιος, Eσλέρ, Ρέντζης, Αγγελόπουλος, Μιχόπουλος, Δημοσθενίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου