Στην τελική ευθεία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-14, 13:44:01
Στην τελική  ευθεία

Ο Ολυμπιακός περιμένει την άλλη Τρίτη την εκδίκαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση υπομονής των Βολιωτών καθώς όλοι περιμένουν την άλλη Τρίτη 20η Μαρτίου και την εκδίκαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη βολιώτικη ΠΑΕ να ζητεί από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς...

Το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να εφαρμόσει η ΕΠΟ την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου και να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, θα πρέπει να παρθεί και απόφαση για την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18.

Η υπόθεση στο ΔΔ της ΕΠΟ έχει 4 αναβολές και έτσι παραμένει ανοιχτή και η αγωνία στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Ακόμη ο Ολυμπιακός θέλει όλοι να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, αφού βλέπει ότι παρά το γεγονός πως όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι άδικα είναι εκτός επαγγελματικού πρωταθλήματος, εν τούτοις υπάρχει ένα κύκλωμα κατά του Βόλου που φροντίζει σε συγκεκριμένες στιγμές να διαβάλλει και να δημιουργεί πλαστά ερωτηματικά κατά της βολιώτικης ΠΑΕ... ενώ δεν υπάρχει και απόφαση για δικαίωση.

Ένα άλλο σενάριο έχει να κάνει με την εν μέρει δικαίωση της ομάδας. Να δεχθεί δηλαδή η ΕΠΟ την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με την προϋπόθεση να επανεξεταστεί ο φάκελος και η ομάδα να ζητήσει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Στην περίπτωση αυτή δεν αναλαμβάνει αποκλειστικά η ΕΠΟ να δώσει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει και η Πολιτεία (ΕΕΑ) να συναινέσει.

Πάντως σήμερα και χωρίς καμιά απόφαση ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ζητήσει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τέλος ένα άλλο σενάριο έχει να κάνει με την ΟΥΕΦΑ. Αν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφανθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κακώς δεν αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που είχε την αδειοδότηση της ΕΠΟ, μπορεί να δώσει την κατάλληλη οδηγία για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Με τη διαφορά, πως και εδώ το βολιώτικο συγκρότημα χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΠΟ, μια και από μόνη της η ΟΥΕΦΑ δεν πρόκειται να επέμβει, αν δεν το ζητήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπάρχει, βέβαια και το απευκταίο σενάριο, να αποδεχθεί η ΕΠΟ την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό Βόλου (δεν χορήγησε πιστοποιητικό, λόγω «παρένθετων» προσώπων στο Δ.Σ. της ΠΑΕ) και να τιμωρήσει την ομάδα. Η παραπάνω παράβαση κατατάσσεται στις βαριές παραβάσεις και η επισείει ποινή υποβιβασμού από μία κατηγορία έως την Δ’ Εθνική.

Στον Ολυμπιακό κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το τι μπορεί να σημαίνει η συμφωνία, ΕΠΟ -πολιτείας παρακολουθούν τις εξελίξεις περιμένοντας να δουν και τις επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ, αφού φαίνεται πως από τις αποφάσεις της εξαρτάται... κάτι που τόνισε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης λέγοντας πως “θέλουνε σύμμαχο μας την ΕΠΟ για την δικαίωση...”.

Η πίεση ιδιαίτερα προς την ΕΠΟ πέρασε από τη θεωρία στην πράξη από προχθές με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. να στέλνει επισήμως επιστολή και να ζητά την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μέσα από τη συζήτηση του θέματος του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Τα πάντα είναι ρευστά και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μια εβδομάδα

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, θα πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό Βόλου, διοίκηση, νομικό επιτελείο, φίλαθλοι, να κινηθούν ενωτικά, συντονισμένα, δυναμικά και μεθοδικά. Να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του να αποκατασταθεί η αδικία και να επιστρέψει η ομάδα του Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου, στον δύσκολο αγώνα που κάνει για να δικαιωθεί, χρειάζεται τη στήριξη και την έμπρακτη βοήθεια όλων των πολιτικών φορέων της Μαγνησίας.

Σήμερα το αργότερο την Πέμπτη, αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα προβλέπεται ότι οι ποινές για τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα επιβάλλονται από την ΕΠΟ. Βέβαια, αν ανατρέξει κανείς στον Πειθαρχικό Κώδικα και στο καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θα διαπιστώσει πως οι ποινές για τις οποίες συμφώνησαν Πολιτεία και ΕΠΟ υπάρχουν στον Πειθαρχικό Κώδικα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν είναι χωρισμένες σε κατηγορίες, όπως πρόκειται να συμβεί (βαριές παραβάσεις, σοβαρές παραβάσεις, απλές παραβάσεις).

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης πάντως ανέφερε πως είναι αρχή πως η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα διαλύοντας φήμες πως ο Ολυμπιακός διαπραγματεύονταν το να αγωνισθεί σε άλλη Κατηγορία...

“Στη FIFA αν πάμε μόνοι μας θα κερδίζουμε ό,τι κερδίσαμε κι από το CAS” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μποτσιβάλης που δεν άνοιξε και πάλι τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις της ΠΑΕ...

Ακόμη αναμονή υπάρχει και για τον Αχιλλέα Μπέο που περιμένει το οριστικό αποτέλεσμα για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε... πλην όμως ο αρμόδιος αντεισαγγελέας εφετών κ. Μπαρδάκης απέρριψε το αίτημα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο, ο οποίος ασχολείται με το θέμα των στημένων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=