ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θετικό τεστ για τον Ολυμπιακό, ισόπαλος 2-2 κόντρα στη Ρόδο

θετικό-τεστ-για-τον-ολυμπιακό-ισόπαλο-383611

Ισόπαλος με 2-2 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου σε χθεσινό εκτός έδρας φιλικό κόντρα στη Ρόδο, με τους ερυθρολεύκους να καθηγούνται από τον Γιάννη Λάλα, καθώς ο Γιώργος Βαζάκας δεν ακολούθησε την αποστολή, λόγω επέμβασης που έκανε πρόσφατα. Στο παιχνίδι έκανε ντεμπούτο ο Κιτόκο, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε στο 10’ σε μονομαχία με αντίπαλο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Την πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ονάνα, Αμπουμπακάρι.

Η βολιώτικη ομάδα, που έδειξε αρετές μεσοεπιθετικά, αλλά παρά την αλλαγή συστήματος με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δέχθηκε δύο γκολ, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 που έγινε στο 33’ από τον Βουργουντζή, με τα τέρματα των Μπάτροβιτς με πέναλτι και Στάμου με κεφαλιά στο 54’ και το 56’ αντίστοιχα. Ωστόσο, δέχθηκε την ισοφάριση στο 74’ από τον Σταματελόπουλο.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός Βόλου δοκίμασε το 3-5-2. Τους τρεις στόπερ αποτέλεσαν οι Στάμου, Φιλίποβιτς και Μαρκοπουλιώτης, ενώ ρόλο φουλ μπακ είχαν οι Σκοπελίτης και ο Νάα (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κόλα, Κιτόκο, που έδωσε γρήγορα τη θέση του στον Γραικό, και Χάσεκ και το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κουντουριώτης και Βερνάρδος.

Ιδιο σύστημα επέλεξε και ο Σωτήρης Αντωνίου για τη Ρόδο. Χύσι, Μακρυδημήτρης και Καψάλης αποτέλεσαν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών, με τους Βουργουντζή στα δεξιά και Νικολόπουλο στ’ αριστερά να παίζουν όλη την πλευρά. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Μάρκοβιτς, Δελαπόρτας και Μαρσελίνιο και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου και Σταματελόπουλος.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Στο 17’ ο Δελαπόρτας έκανε την προβολή από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα από τα δεξιά του Παπάζογλου, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια και δεν απείλησε καθόλου τον Ξενοδόχοφ, ο οποίος στο 27’ παραλίγο να … χρεωθεί ασίστ.

Κι αυτό γιατί η δική του βαθιά μπαλιά από το ύψος της περιοχής έβγαλε μόνο με τον τερματοφύλακα της Ρόδου τον Βερνάρδο. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου νίκησε στην ταχύτητα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που έκανε, τη στιγμή που ο Γκουγκουντρής είχε κάνει έξοδο μακριά από την εστία του, πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν πολύ κοντά στο 0-1. Αντί όμως να γίνει αυτό, οι Βολιώτες, που είχαν και τελική στο 28’ με αδύναμη κεφαλιά του Βερνάρδου, έμειναν πίσω στο σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Παπάζογλου σε κατάσταση αντεπίθεσης έκανε θαυμάσια αλλαγή παιχνιδιού από τα αριστερά στα δεξιά για τον Βουργουντζή, ο οποίος προχώρησε και από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή νίκησε με δυνατό σουτ τον Ξενοδόχοφ, γράφοντας το 1-0 στο 33’ υπέρ της Ρόδου.

Να τονιστεί πως στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ του Ολυμπιακού Βόλου στο 20’ για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα Γκουγκουντρή, πριν φτάσει η μπάλα στον Μαρκοπουλιώτη που την έστειλε στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας, με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να διαμαρτύρονται γι’ αυτήν την απόφαση.

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος

Στο δίλεπτο 54’-56’ ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα και να ανατρέψει το σκορ. Αρχικά, ο Κουντουριώτης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χύσι, που τον «γκρέμισε», τη στιγμή που πήγαινε να βγει μόνος. Την έσχατη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπάτροβιτς, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, ενώ ο Γκουγκουντρής έπεσε στα αριστερά (1-1). Στη συνέχεια, ο Μπάτροβιτς δημιούργησε το δεύτερο τέρμα, καθώς έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ η άμυνα της Ρόδου πιάστηκε στον ύπνο και ο Σέρβος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή από τ’ αριστερά, βγάζοντας τη σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Στάμου, που με κεφαλιά στην αριστερή γωνία σημείωσε το 1-2.

Στο 70’ ο Δελαπόρτας πήγε να κρεμάσει από μακριά τον Βούγιοβιτς, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια, χωρίς ν’ ανησυχήσει ο πορτιέρε των ερυθρολεύκων, ο οποίος πάντως στο 74’ είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Σε εκείνο το λεπτό ο Νικολόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Σταματελόπουλο, που έκανε από πολύ κοντά την κεφαλιά. Ο Βούγιοβιτς απέκρουσε, αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια με κεφαλιά-ψαράκι σε κενή εστία ο Σταματελόπουλος ισοφάρισε σε 2-2.

Μάλιστα, στο 76’ παραλίγο να γίνει και το 3-2, καθώς το σουτ του Καραγιώργη στην κίνηση σε κόρνερ από τα δεξιά πήγε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Παπάζογλου έκανε νέο σουτ, αλλά ο Βούγιοβιτς έσωσε την ομάδα του από μια τρίτη παραβίαση της εστίας του.

Στο 87’ καταγράφηκε νέα σημαντική στιγμή για τη Ρόδο, με την κεφαλιά του Παπάζογλου από κοντά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα από τα δεξιά του Μαρσελίνιο, με το 2-2 να μένει ως το τέλος.

ΡΟΔΟΣ (Αντωνίου): Γκουγκουντρής, Βουργουντζής, Νικολόπουλος, Χύσι, Μακρυδημήτρης, Καψάλης, Μάρκοβιτς, Δελαπόρτας, Μαρσελίνιο, Σταματελόπουλος, Παπάζογλου

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Σουλάι, Σάντο, Μίνγκος, Καραγιώργης, Αδαμάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Λάλας): Ξενοδόχοφ, Στάμου, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Κιτόκο (10’ λ. τρ. Γραικός), Νάα, Κόλα Σκοπελίτης, Χάσεκ, Κουντουριώτης, Βερνάρδος

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Βούγιοβιτς, Μπάτροβιτς, Ντουάρτε, Παπακώστας, Κόκκας, Ονανά, Ξύδας, Χατζής, Αμπουμπακάρι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου