ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλικό, περιμένοντας ετοιμότητα και σέντρα, σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου

φιλικό-περιμένοντας-ετοιμότητα-και-σ-387234

Φιλικό παιχνίδι στη Ρόδο έχει σήμερα (18:30) ο Ολυμπιακός Βόλου που βλέποντας ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει 16 και 17 Οκτωβρίου θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να αποκτήσει την ετοιμότητα και τη συνοχή που χρειάζεται η ομάδα, ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική με την έναρξη της φετινής Σούπερ Λίγκα 2.

Ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει ένα μεγάλο ρόστερ και έπαιξε σχετικά λίγα φιλικά μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία στο Καρπενήσι, καθώς είχε την ατυχία, όταν «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, να προχωρήσει σε αναβολή ενός φιλικού και να μην προγραμματίσει κάποια άλλα που ήθελε, ενώ αρκετοί από τους παίκτες έχασαν αρκετές προπονήσεις. Επίσης, κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές προστέθηκαν προς το τέλος των μεταγραφών και δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας.

Στην ουσία τα ματς του Ολυμπιακού ήταν δυο δυνατά φιλικά σε Λάρισα και Καλαμάτα, ένα θετικό τεστ στην Ευξεινούπολη με τη Δήμητρα και το ματς κυπέλλου στο Καναλάκι, όπου η ομάδα έδειξε κάποιες αδυναμίες και αποκλείστηκε στην παράταση.

Με Λάλα στον πάγκο

Μάλιστα το σημερινό φιλικό στη Ρόδο για αρκετούς παίκτες θα είναι το πρώτο παιχνίδι, ενώ από την αποστολή που βρίσκεται από χθες στο νησί λείπει ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, που μέσα στην εβδομάδα υποβλήθηκε σε μια επέμβαση και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Ρόδο. Πάντως ο Γρεβενιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού, που ευχαρίστησε τον γιατρό του νοσοκομείου Βόλου Γεώργιο Σούκια και όλο το προσωπικό της ουρολογικής πτέρυγας, θα είναι σε θέση να κοουτσάρει την ομάδα στο φιλικό της Τετάρτης με την Κηφισιά.

Σήμερα στη Ρόδο την ομάδα θα κοουτσάρει ο συνεργάτης του Βαζάκα φέτος στον Ολυμπιακό, Γιάννης Λάλας, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό του και σε Αχαρναϊκό, Ελευσίνα, Τρίκαλα, Ασπρόπυργο, ενώ ως ποδοσφαιριστής εκτός από Προοδευτική, Ολυμπιακό Π., Αιγάλεω, Κέρκυρα, Εθνικό Αστέρα, Γκρικ Αμέρικα Ν. Υόρκης, είχε αγωνιστεί και στη Ρόδο με τον Διαγόρα.

Σήμερα είναι το πρώτο φιλικό για τον Ρίτσι Κιτόκο, που είναι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει βελγική υπηκοότητα και έχει προϋπηρεσία στα ελληνικά γήπεδα παίζοντας στη Σούπερ Λίγκα τρεις περιόδους, πέρσι με τον Απόλλωνα (9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα 2 σε Κύπελλο) και το 14-15 και 15-16 με τον Αστέρα Τρίπολης (16 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι άλλες δυο σε ευρωπαϊκά ματς κόντρα σε Μάιντζ και Παρτιζάν).

Από τον Ρίτσι Κιτόκο περιμένουν πολλά στον Ολυμπιακό, αφού η αξία είναι μεγάλη και το αποδεικνύει το βιογραφικό του, καθώς έχοντας ξεκινήσει από τη Σταντάρ Λιέγης έχει αγωνιστεί επίσης σε Σανταντέρ, Αλμπαθέτε, Ουντινέζε, Γρανάδα, Τενερίφη, Ζιρόνα, Χαέν και Μούρθια, ενώ αποτελεί έναν από τους παίκτες που ήρθαν, για να κάνουν τη διαφορά στους ερυθρόλευκους.

Επίσης το σημερινό θα είναι το πρώτο τεστ και για τους νεαρούς Καμερουνέζους Σιντίκι Αμπουμπακάρι και Ονανά Ετογκά.

Από το ματς στη Ρόδο θα λείψει ο Οσκαρ Σιαφά, που κλήθηκε την εθνική της Ισημερινής Γουινέας. Ο 24χρονος επιθετικός θα ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής, ενόψει του αγώνα της 7ης Οκτωβρίου με τη Ζάμπια εντός έδρας, για την 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Μουντιάλ του Κατάρ, ελπίζοντας να είναι παρών στο τελευταίο φιλικό με το Αιγάλεω στον Βόλο.

Ο Γιώργος Ξύδας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και το οποίο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου και έτσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τη Ρόδο, παίρνοντας τη θέση του Οκάν Σουλεϊμάν που είχε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στην προπόνηση της Παρασκευής.

Η φιλική αναμέτρηση με τη Ρόδο θα ξεκινήσει σήμερα στις 18.30 και η ερυθρόλευκη αποστολή θα διανυκτερεύσει στο νησί και θα επιστρέψει στον Βόλο αύριο Δευτέρα.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή είναι οι Κιτόκο, Χάσεκ, Βούγιοβιτς, Ντουάρτε, Μπάτροβιτς, Ναά, Αμπουμπακάρι, Ονανά, Φιλίποβιτς, Βερνάρδος, Γραικός, Χατζηπιρπιρίδης, Κόκας, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοφ, Χατζής, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Στάμου και Ξύδας.

Με Κηφισιά και Αιγάλεω

Αλλα δύο φιλικά παιχνίδια έκλεισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα της Super League 2. Ετσι την Τετάρτη 6/10 η βολιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, η οποία φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης και θα αρχίσει στις 16.30.

Η Κηφισιά έχει παίξει ένα ματς Κυπέλλου, αποκλείοντας με 1-2 την Αρτάκη, αλλά την Τετάρτη δεν έχει υποχρέωση στον θεσμό, αφού προκρίθηκε στην 5η φάση της διοργάνωσης άνευ αγώνα.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ φρόντισαν να κλείσουν ένα ακόμη φιλικό και την Κυριακή 10/10, όταν οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν το Αιγάλεω στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στην περίπτωση φυσικά που δεν έχουμε σέντρα στις 10 Οκτωβρίου στο πρωτάθλημα της Super League 2, που όλα δείχνουν να γίνει 16 και 17 του μήνα.

Τα διαρκείας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περιμένει φέτος τον κόσμο στο γήπεδο και ανακοίνωσε τη διάθεση, αλλά και τις τιμές που ισχύουν φέτος, όσον αφορά στα εισιτήρια διαρκείας, για τα παιχνίδια έδρας της ομάδας. Οι τιμές είναι άκρως προσιτές και αρχίζουν από 50 ευρώ.

Αναλυτικά: FANS (50 ευρώ), LADIES (50 ευρώ), SILVER (100 ευρώ), GOLD (250 ευρώ). Τα εισιτήρια διαρκείας διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (Λαχανά 38, Παλαιά Βόλου) από Δευτέρα ως Παρασκευή (09.30-14.30 και 18.00-21.00). Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 62220.

Για την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας είναι απαραίτητα: το ονοματεπώνυμο του κατόχου (το εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό), διεύθυνση, αριθμός ταυτότητας, αριθμός κινητού τηλεφώνου και ΑΜΚΑ.

Η SL2 ενημερώνει

Κρίσιμο Δ.Σ. για αύριο Δευτέρα (4/10) όρισε η Σούπερ Λίγκα 2. Η διοργανώτρια σε αυτή τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις ομάδες, που θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα με βάση τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (Δόξα Δράμας και Ρόδος δικαιώθηκαν), ενώ αναμένεται στα λοιπά θέματα να γίνει κουβέντα τόσο για την κλήρωση (πιθανόν Παρασκευή 8/10) όσο και για την έναρξη της SL 2 (πιθανόν 16 και 19/10).

Με τον Ηρόδοτο, ο οποίος πήρε … εκ των υστέρων πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, οι ομάδες θα είναι 33. Ο Βόρειος Όμιλος της SL2 θα έχει 16 ομάδες και ο Νότιος 17. Στην ημερήσια διάταξη φυσικά δεν λείπει και το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ.

Το μπάσκετ

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. σήμερα θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της στο τουρνουά «Δημήτριος Γκίμας». Το τουρνουά γίνεται στη Βέροια με τη συμμετοχή του διοργανωτή Φίλιππου Βέροιας και των ομάδων της Γέφυρας, του Ολυμπιακού Βόλου και της Ελευθερούπολης.

Το βόλεϊ

Σε τουρνουά βόλεϊ στη Γιάννουλη Λάρισας θα συμμετάσχει σήμερα 3/10 η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Στο τουρνουά εκτός του Φοίβου Γιάννουλης και του Ολυμπιακού Βόλου μετέχουν η Ελασσόνα και ο Σπάρτακος Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου