Από τη θεωρία στην πράξη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-13, 13:47:35
Από τη θεωρία  στην πράξη

Από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Μπατζιάκα άρχισαν επίσημα οι πιέσεις προς ΕΠΟ για δικαίωση του Ολυμπιακού...

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά τη  διαρκή αναμονή  αλλά και τις κινήσεις  με  μυστικότητα  η  πίεση  ιδιαίτερα  προς την  ΕΠΟ πέρασε  από  τη θεωρία  στην πράξη  με  τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ.  να  στέλνει  επισήμως  επιστολή  και  να  ζητά την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μέσα  από τη συζήτηση του θέματος  του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ακόμη στον Ολυμπιακό περιμένουν παρόμοιες κινήσεις και από άλλους φορείς και κινούνται σε πολλά μέτωπα, ενώ δεν παύουν να βρίσκονται σε προβληματισμό μετά τη συμφωνία της ΕΠΟ με την πολιτεία για τον έλεγχο και την επιβολή ποινών με ρόλο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στον Ολυμπιακό κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το τι μπορεί να σημαίνει η συμφωνία, παρακολουθούν τις εξελίξεις περιμένοντας να δουν και τις επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ, αφού φαίνεται πως από τις αποφάσεις της εξαρτάται... κάτι που τόνισε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης λέγοντας πως “θέλουνε σύμμαχο μας την ΕΠΟ για την δικαίωση...”.

Πάντως κι ενώ στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να ελπίζουν στην αποκατάσταση της αδικίας και πρώτα απ’ όλα περιμένουν δικαίωση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ... η χθεσινή κίνηση του Τάσου Μπατζιάκα θεωρείται σημαντική...

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κε Πρόεδρε... Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων και την οριστικοποίηση του ισχύοντος πλαισίου που αφορά την ΕΕΑ, είναι πλέον προφανές ότι η Ομοσπονδία καθίσταται η μόνη αρμόδια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, μιας ομάδας που κόσμησε με την παρουσία της το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, απόλυτα νοικοκυρεμένη οικονομικά, με πολυπληθείς φιλάθλους με άψογη συμπεριφορά, που εκπροσωπούσε επάξια το Ελληνικό Ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι φορείς της πόλης και οι χιλιάδες φίλαθλοι δίκαια προσδοκούν να υλοποιηθεί πλέον η απόφαση της Επ. Εφέσεων της ΕΠΟ, του μόνο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ δικαιοδοτικού οργάνου, που έκρινε την τύχη της ομάδας.

Είναι γνωστό ότι η ΕΕΑ την 15/9/2011 δεν επανεξέτασε τον πλήρη φάκελο με την νέα μετοχική έκθεση της ΠΑΕ, ως όφειλε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αφού δεν ανακοίνωσε το σκεπτικό της μέχρι σήμερα, 6 ολόκληρους μήνες μετά!

Η 75χρονη ένδοξη ποδοσφαιρική ιστορία της ομάδας, σε συνδυασμό με την αμετάκλητη κρίση της ΕΠ. Εφ. ΕΠΟ, περί αντικειμενικής μόνο ευθύνης και όχι περί υπαιτιότητος, όπως απαιτεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη της επίλυσης του πρωτοφανούς για τα ποδοσφαιρικά χρονικά προβλήματος.

Ευπρόσωπα ζητούμε την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έγκαιρα, ώστε να δοθεί μια δίκαιη λύση, αφού πλέον είναι το μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας.

Με την οφειλόμενη τιμή. Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αναστάσιος Μπατζιάκας”.

Πέρα από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναγιώτης Μποτσιβάλης ανέφερε πως είναι αρχή πως η ομάδα διεκδικεί μόνο επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα διαλύοντας φήμες πως ο Ολυμπιακός διαπραγματεύονταν το να αγωνισθεί σε άλλη Κατηγορία...

“Στη FIFA αν πάμε μόνοι μας θα κερδίζουμε ό,τι κερδίσαμε κι από το CAS” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μποτσιβάλης που δεν άνοιξε και πάλι τα χαρτιά του για όλες τις κινήσεις της ΠΑΕ... αν και χθες λέχθηκε πως θα υπήρχε συντονισμός για μηνύσεις και αγωγές όχι από την ΠΑΕ κατά όσων όμως δυσφημούν τη βολιώτικη ΠΑΕ.

Βασικά το μεγάλο του ενδιαφέρον του Ολυμπιακού τώρα έχει στραφεί για την άλλη Τρίτη την 20η Μαρτίου και στην εκδίκαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη βολιώτικη ΠΑΕ να ζητεί από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς. Η υπόθεση έχει 4 αναβολές και έτσι παραμένει ανοιχτή και η αγωνία στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Ακόμη ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλοι να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, αφού βλέπει ότι παρά το γεγονός πως όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι άδικα είναι εκτός επαγγελματικού πρωταθλήματος, εν τούτοις υπάρχει ένα κύκλωμα κατά του Βόλου που φροντίζει σε συγκεκριμένες στιγμές να διαβάλλει και να δημιουργεί πλαστά ερωτηματικά κατά της βολιώτικης ΠΑΕ... ενώ δεν υπάρχει και απόφαση για δικαίωση.

Ακόμη αναμονή υπάρχει και για τον Αχιλλέα Μπέο που περιμένει το οριστικό αποτέλεσμα για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε... πλην όμως ο αρμόδιος αντεισαγγελέας εφετών κ. Μπαρδάκης απέρριψε το αίτημα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο, ο οποίος ασχολείται με το θέμα των στημένων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=