ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποκλεισμός για Ολυμπιακό Βόλου με 2-1 στην παράταση από Αχέροντα

αποκλεισμός-για-ολυμπιακό-βόλου-με-2-1-σ-399702

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε η χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας με 2-1 στην παράταση μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα από τον Αχέροντα στο Καναλάκι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Νομού Πρέβεζας ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1, που είχε διαμορφώσει στο 27’ ο Στάμου, αφού στην εκπνοή του πρώτου μέρους βρήκε την ισοφάριση με αυτογκόλ του Μαρκοπουλιώτη, ενώ στο τρίτο λεπτό της παράτασης ο Παπανίκου με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό σκορ.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Γιώργος Βαζάκας επέλεξε τον Ξενοδόχοφ στο τέρμα, ενώ στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκε ο Σκοπελίτης στα δεξιά και ο Γραικός στ’ αριστερά λόγω της τιμωρίας που κουβαλούσε από πέρσι του Να’ α. Κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Μαρκοπουλιώτης και Στάμου, τη στιγμή που στον άξονα της μεσαίας γραμμής κινούνταν οι Κόλα, Ντουάρτε και Χάσεκ. Τέλος, τον ευρισκόμενο στην κορυφή της επίθεσης Σιαφά βοηθούσαν από τα άκρα οι Χατζηπιρπιρίδης και Κουντουριώτης. Ουσιαστικά οι δέκα από τους έντεκα παίκτες ήταν οι ίδιοι με το φιλικό κόντρα στη Δήμητρα, με τη μόνη διαφορά να είναι ότι ο Χατζηπιρπιρίδης πήρε τη θέση του τραυματία Ξύδα, αλλά δεν ικανοποίησε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βερνάρδο, ο οποίος αγωνίστηκε στην ίδια θέση, δηλαδή ως αριστερός εξτρέμ.

Πήρε κεφάλι ο Ολυμπιακός

Στο 25’ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Φράγκος προσπάθησε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε και γλίτωσε τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα πήρε κεφάλι στο σκορ. Από σέντρα του Κόλα από τα αριστερά ο Στάμου ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Τσούτσης πήρε την κεφαλιά, αλλά νικήθηκε από τον Ξενοδόχοφ, που κατάφερε να κάνει δεύτερη επέμβαση, πριν η μπάλα πάει σε αντίπαλό του, ο οποίος ήταν έτοιμος να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Στο 34’ από τα δεξιά ο Κουντουριώτης συνέκλινε και πάσαρε στον ευρισκόμενο σε θέση βολής εντός περιοχής Χάσεκ, που σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Ισοφαρίστηκε στο χειρότερο σημείο

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο Αχέρων πίεσε για την ισοφάριση και δικαιώθηκε. Αρχικά στο 44’ σε ασθενή απόκρουση στον αέρα της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, ο Ντατίδης πήρε το ριμπάουντ και έχασε μεγάλη ευκαιρία, σουτάροντας από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος, να παίρνει ύψος και να κατευθύνεται εντός εστίας, αλλά ο Ξενοδόχοφ με εντυπωσιακή εκτίναξη απεσόβησε το 1-1, πράγμα που δεν μπόρεσε να κάνει στο 45’. Τότε ο Μαρκοπουλιώτης, προσπαθώντας να διώξει στο πρώτο δοκάρι ψηλά με το πόδι έπειτα από σέντρα του Ζδράβου από τα δεξιά, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και συγκεκριμένα στην απέναντι γωνία, για να πάνε έτσι ισόπαλες οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια με 1-1.

Είχε τις φάσεις στο δεύτερο,

αλλά δε σκόραρε ο Ολυμπιακός

Στο 48’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Χάσεκ δεν ανησύχησε καθόλου τον Βλάχο, ενώ στο 53’ σε εκτέλεση φάουλ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα πάνω στον στόπερ Καπία, που είχε προωθηθεί σε στημένη φάση.

Στο 56’ το φάουλ του Κόλα από το ημικύκλιο έφυγε λίγο άουτ, με τους ερυθρόλευκους να απειλούν στη φάση αυτή, όπως και στο 61’, με τον Κουντουριώτη να ξεμαρκάρεται και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βλάχος έσωσε την εστία του, αποκρούοντας. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο στο πρώτο μισό της επανάληψης, θέλοντας και ένα δεύτερο γκολ, που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά η επιθετικότητά του μειώθηκε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Αχέρων έφτασε κοντά στο 2-1 στο 83’ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Κυριάκης σέντραρε από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο αφύλακτος προωθημένος αριστερός μπακ Παπανίκου σούταρε, αλλά ο Ξενοδόχοφ έσωσε τη βολιώτικη ομάδα, διώχνοντας χαμηλά στη δεξιά του γωνία.

Στο 84’ ο Βερνάρδος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι με δεξί σουτ, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 87’ ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής. Ανέλαβε να το εκτελέσει δύο λεπτά αργότερα ο Μπάτροβιτς, που είδε την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι. Αυτή η φάση ήταν η τελευταία της κανονικής διάρκειας, με συνέπεια το 1-1 να μην αλλάξει και να έχουμε παράταση.

Ανατροπή στην παράταση

Ο Αχέρων στο τρίτο λεπτό της παράτασης ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Παπανίκου και ενώ όλοι περίμεναν να κάνει γέμισμα σε φάουλ από πλάγια αριστερά με σέντρα, αυτός με φοβερή εκτέλεση αιφνιδίασε τους πάντες και φυσικά τον Ξενοδόχοφ. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, ενώ είχε κάνει πολύ καλές επεμβάσεις και ήταν από τους καλύτερους ως τότε, δεν κατόρθωσε να αποκρούσει το συρτό πλασαριστό φάουλ του αντιπάλου του, παρότι έπεσε στη δεξιά του γωνία. Ετσι έγινε εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των γηπεδούχων το 2-1, που έκαναν την ανατροπή στο 93’.

Χαμένο τετ-α-τετ του Βερνάρδου

Στο 110’ ο Βερνάρδος βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον Βλάχο, που έδιωξε σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του οποίου η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Σουλεϊμάν, ο οποίος σούταρε δυνατά με το αριστερό λίγο πάνω από την εστία.

Στο 111’ ο Κουντουριώτης, ενώ έκανε εξαιρετική προσπάθεια και βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής, ξεπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε ένα αδύναμο πλασέ με το εξωτερικό και έδωσε την ευκαιρία στον Βλάχο να μπλοκάρει με σχετική ευκολία.

Αυτές οι δύο φάσεις δεν έγιναν γκολ και οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ξαναγίνουν απειλητικοί.

Ακολούθως, στο 115’ οι γηπεδούχοι βγήκαν δύο εναντίον ενός στην αντεπίθεση, αλλά ο Σακκάς καθυστέρησε χαρακτηριστικά, κλείστηκε και έκανε ένα σουτ που έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Ξενοδόχοφ.

Τελείωσε τον αγώνα με δέκα

Στο 118’ ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Σουλεϊμάν δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, βγαίνοντας αντικανονικά από το τείχος σε εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων και απομακρύνοντας με το σώμα. Το φάουλ αυτό τελικά εκτελέστηκε από τον Βέρμπη, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να σκοράρει, αφού η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, μία «ανάσα» από το αριστερό παραθυράκι, και έφυγε άουτ.

Το τρίτο γκολ μπορεί να μην ήρθε σ’ αυτήν τη φάση για του γηπεδούχους, αλλά αυτό δεν πείραξε καθόλου τους παίκτες του Αχέροντα, που με το 2-1 πανηγύρισε στο τέλος μία ιστορική γι’ αυτόν πρόκριση.

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-1

Δημοτικό Καναλακίου

Γ’ Φάση Κυπέλλου Ελλάδος

Σκόρερ: 45’ αυτογκόλ Μαρκοπουλιώτης, 92’ Παπανίκου – 27’ Στάμου

Διαιτητής: Αγγελος Μπακογιάννης (Αθηνών)

Βοηθοί: Αγγελος Ζήρδας (Αθηνών), Λυκούργος Τσολακίδης (Αθήνας)

4ος: Γιώργος Αλάμπεης (Αθηνών)

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Βλάχος, Κωνσταντίνου, Καπίας (91’ λ. τρ. Σακκάς – 119’ Βέρμπης), Φράγκος, Παπανίκου, Ζδράβος, Εμβραϊζόγλου (63’ Κωσταμένας), Κυριάκης (90’ Νικολάου), Τσούτσης (74’ Γεωργίου), Ροβίνας (74’ Θεοδωράκης), Ντατίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης (119’ Φιλίποβιτς), Γραικός (84’ Κόκας), Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Κόλα (110’ Χατζής), Ντουάρτε (84’ Σουλεϊμάν), Χάσεκ (71’ Μπάτροβιτς), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Βερνάρδος), Κουντουριώτης, Σιαφά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου