ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγώνας Κυπέλλου μετά από 22 μήνες

αγώνας-κυπέλλου-μετά-από-22-μήνες-402536

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε ρυθμούς Κυπέλλου Ελλάδος κινείται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που αύριο για την τρίτη φάση του θεσμού, στον οποίο η βολιώτικη ομάδα επανέρχεται μετά από 22 μήνες, θα βρεθεί ως ομάδα της Super League 2 στο Καναλάκι της Πρέβεζας και θα αντιμετωπίσει (16:00) τον ΠΑΣ Αχέροντα Καναλακίου, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Ο Ολυμπιακός τελευταία φορά έπαιξε για το Κύπελλο Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2019 με τον Πανιώνιο, αφού πέρσι δεν αγωνίστηκαν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, σε αντίθεση με την ομάδα από το Καναλάκι που και πέρσι «πρόλαβε» να παίξει στον α’ γύρο (κέρδισε 8-0 τους Παξούς) αλλά και φέτος ο Αχέρων έπαιξε δύο αγώνες για να φτάσει στην 3η φάση αποκλείοντας αρχικά τον Αετό Μακρυχωρίου Λάρισας (2-0) και πήρε και πρόκριση στην Αλεξανδρούπολη στα πέναλτι (3-4) μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο του επίσημο φετινό ματς θα αγωνιστεί (Κυριακή 16:00). στο Καναλάκι αφού το γήπεδο της τοπικής ομάδας πληροί τις προδιαγραφές, αν και το πρόβλημα είναι ότι ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας δεν θα έχει όλους τους παίκτες του ρόστερ στη διάθεσή του. Σίγουρα θα απουσιάσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Ρίτσι Κιτόκο που έφτασε μόλις προχθές στον Βόλο και χθες ανακοινώθηκε και επίσημα και έκανε πρώτη προπόνηση, ενώ ο Ζοσέφ Εντουάν Ναά είναι τιμωρημένος από πέρσι όταν αγωνιζόταν στον Ασπρόπυργο. Επίσης απουσίες λόγω τραυματισμών θα είναι του Χρήστου Κατσούκη και του Γιώργου Ξύδα.

Στη διάθεση του Γ. Βαζάκα βρίσκονται οι: Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Άλκης Μαρκοπουλιώτης, Δημήτρης Στάμου, Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Χρήστος Κουντουριώτης, Φίλιπ Χάσεκ, Βέλικο Μπάτροβιτς, Οσκαρ Σιαφά, Nτουάρντε Βαλέντε, Οκάν Σουμεϊμάν, Νίκος Χατζής, Θοδωρής Βερνάρδος, Γιώργος Παπακώστας, Κώστας Χατζηπιρπιρίδης, Ανδρέας Κόκας, Αντώνης Ρηγόπουλος και Βούκο Βούγιοβιτς.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Κόμνος, Ασλανίδης, Κωνσταντίνου, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Ενκοά, Φραντζέσκος και Μπέικος.

Για την αναμέτρηση Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου, αύριο Κυριακή 26/9 στις 16:00, ορίστηκε διαιτητής ο Άγγελος Μπακογιάννης από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του είναι οι Άγγελος Ζήρθας (Αθηνών) και Λυκούργος Τσολακίδης (Αθήνας) και τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Αλάμπεης (Αθηνών).

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στο κύπελλο Ελλάδος Αχέρων Καναλακίου πέρσι ήταν πρωταθλητής στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και στα μπαράζ για άνοδο είχε 2 νίκες και 2 ήττες έχοντας κερδίσει στο Καναλάκι τον Διαγόρα (4-0) και τη Μηχανιώνα (2-0), ενώ είχε ξανασυναντηθεί με τους ερυθρόλευκους την περίοδο 1994-1995 και δέχτηκε 9 συνολικά γκολ (Ολυμπιακός-Αχέρων 5-0 και Αχέρων-Ολυμπιακός 0-4). Φέτος έχει στο ρόστερ του τον Βολιώτη Ι. Κανταρτζή άλλα και τον Δ. Βέρμπη που επίσης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Β. (2007-08, 25 συμ., 5 γκολ).

Κιτόκο και επίσημα

Στον Ολυμπιακό και επίσημα είναι ο έμπειρος μέσος ο Ρίτσι Κιτόκο από χθες που τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα, αρχίζοντας προπονήσεις με την ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο Ρίτσι Κιτόκο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του πολύπειρου μέσου, ο οποίος έρχεται στην ομάδα για να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή.

Ο Κιτόκο γεννήθηκε στις 11/6/1988 στην Κινσάσα, έχε πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί κυρίως σε ισπανικές ομάδες. Αποτελεί, δε, ποδοσφαιρικό προϊόν της ακαδημίας της Σταντάρ Λιέγης. Το 2008-09 αγωνίστηκε στην ισπανική Αλμπαθέτε, ενώ από το 2009 έως το 2016 ανήκε στην ιταλική Ουντινέζε, χωρίς να παίξει σε αυτή καθώς τον παραχωρούσε δανεικό σε ομάδες της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε Γρανάδα, Τενερίφη, Τζιρόνα, Ρεάλ Χαέν, έχοντας «γεμάτες» χρονιές.

Με υποσχετική έπαιξε και στον Αστέρα Τρίπολης τη διετία 2014-16. Συμετείχε σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λγικ, επτά Κυπέλλου (πουπέτυχε ένα γκολ) και δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ.

Ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην Ισπανία και μέτρησε 55 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μούρθια (2016-18) και άλλες 33 με ένα γκολ ως ποδοσφαιριστής της Ρασίνγκ Σανταντέρ (2018-20). Πέρυσι επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης παίζοντας σε εννέα ματς της Σούπερ Λιγκ και δύο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Κιτόκο είναι και 20 φορές διεθνής (σκοράροντας μία φορά) με τις «μικρές» εθνικές του Βελγίου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Ρίτσι Κιτόκο στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες».

Να σημειωθεί πως ο Κιτόκο άλλαξε το νούμερό του για τη φανέλα, αφού αντί για το 88, που είχε στις προηγούμενες ομάδες, στον Ολυμπιακό επέλεξε το 71.

Αλλοι δύο από το Καμερούν

Ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτηση δύο ακόμη Αφρικανών ποδοσφαιριστών. Από το Καμερούν βρέθηκαν στον Βόλο οι Σιντίκι Αμπουμπακάρι και Ονανά Ετογκά που προπονούνται αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Ο Αμπουμπακάρι είναι 21 ετών, έχει γεννηθεί στις 18 Μαρτίου 2000 και αγωνιζόταν στην Union Douala, ομάδα Α’ εθνική της χώρας του. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά ενώ έχει υπάρξει διεθνής με τις ομάδες Κ17 και Κ19 του Καμερούν.

Ο Ετογκά είναι 18 χρόνων (γεννημένος στις 4/4//2003), αγωνίζεται ως μέσος και είναι και αυτός διεθνής με την εθνική Καμερούν U17.

Τα διαρκείας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου περιμένει φέτος τον κόσμο στο γήπεδο και ανακοίνωσε την διάθεση αλλά και τις τιμές που θα ισχύσουν φέτος, όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, για τα παιχνίδια έδρας της ομάδας. Οι τιμές είναι άκρως προσιτές και αρχίζουν από 50 ευρώ. Αναλυτικά: FANS: (50 ευρώ), LADIES (50 ευρώ), SILVER (100 ευρώ), GOLD (250 ευρώ)Τα εισιτήρια διαρκείας διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (Λαχανά 38, Παλαιά Βόλου) από Δευτέρα ως Παρασκευή (09.30-14.30 και 18.00-21.00). Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 62220.

Για την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας είναι απαραίτητα: Το ονοματεπώνυμο του κατόχου (το εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό), διεύθυνση, αριθμός ταυτότητας, αριθμός κινητού τηλεφώνου και ΑΜΚΑ.

Συλλυπητήρια

Το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην επί σειρά ετών προπονήτρια του τμήματος κολύμβησης του Συλλόγου Ράνια Παπαστεργίου για την απώλεια του συζύγου της Γιώργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου