Περιμένει... με προβληματισμό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-12, 15:05:39
Περιμένει... με  προβληματισμό

Ο Ολυμπιακός με μυστικότητα στις κινήσεις του περιμένει αποκατάσταση της αδικίας

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με προβληματισμό  και  αγωνία  περιμένει  ο Ολυμπιακός για  να  έχουν  αποτέλεσμα  οι κινήσεις  του... που  στόχο έχουν  την δικαίωσή του και την  επιστροφή  του  στα  επαγγελματικά πρωταθλήματα...

Βασικά το μεγάλο του ενδιαφέρον τώρα έχει στραφεί στην 20η Μαρτίου και στην εκδίκαση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την βολιώτικη ΠΑΕ να ζητεί από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς. Η υπόθεση έχει 4 αναβολές και έτσι παραμένει ανοιχτή και η αγωνία στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Είναι άλλωστε γνωστό πως η ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι με τη στάση της στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας επέτρεψε στην πολιτεία – μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού – να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα ο Ολυμπιακός θέλει να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο προς τη δικαίωσή του και βλέπει ότι παρά το γεγονός πως όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι άδικα είναι εκτός επαγγελματικού πρωταθλήματος, εν τούτοις υπάρχει ένα κύκλωμα κατά του Βόλου που φροντίζει σε συγκεκριμένες στιγμές να διαβάλλει και να δημιουργεί πλαστά ερωτηματικά κατά της βολιώτικης ΠΑΕ...

Στον Ολυμπιακό κινούνται και με μυστικότητα έχοντας ενισχύσει το νομικό επιτελείο και περιμένουν όλες οι κινήσεις και οι πιέσεις να έχουν νόημα και ουσία, που θα μεταφραστεί σε απόφαση που θα είναι αυτή που θα δικαιώνει την προσπάθεια που κάνουν εδώ και μήνες οι ερυθρόλευκοι για να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Μάλιστα η βολιώτικη ΠΑΕ από τον περασμένο μήνα έχει νέο Δ.Σ. που ορίσθηκε από το Πρωτοδικείο Βόλου και τα μέλη του με δίμηνη θητεία είναι τα εξής: Μποτσιβάλης Παναγιώτης, Μουλάς Γεώργιος, Σελημάς Γρηγόριος, Σιώρος Ευάγγελος, Διαμαντάρας Σπυρίδων, Καραουλάκης Φώτιος και Κουσιαρής Κωνσταντίνος.

Ακόμη ο Ολυμπιακός προβληματίζεται πως ακούει θετικότερα μηνύματα για τη δικαίωσή του, ενώ και στελέχη της ΕΠΟ παραδέχθηκαν το καλοκαιρινό λάθος της Ομοσπονδίας, αλλά αυτό που περιμένει ο Βόλος είναι η επί της ουσίας αποκατάσταση της αδικίας όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Ενώ ο Ολυμπιακός ζητά από το Δ.Δ. της ΕΠΟ να τηρηθεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο σαφώς παραβιάστηκε με την παθητική στάση της ΕΠΟ. Στα τελευταία θετικά μηνύματα ήταν οι κινήσεις από FIFA και UEFA στον οποίων την πίεση ποντάρει για τη δικαίωσή του ο Ολυμπιακός.

Όμως στην ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει επιφυλακτικότητα και προβληματισμός αλλά και μυστικότητα για τις επόμενες δικές της κινήσεις.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ κρατούν χαμηλούς τόνους, μελετούν όλα τα ενδεχόμενα που θα οδηγήσουν στη δικαίωση και εκτιμούν κάθε νέο δεδομένο, ενώ είναι σε μια διαδικασία επαφών και συναντήσεων με αρμοδίους.

...Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται να κάνουν εκτιμήσεις για το τι μπορεί να σημαίνει η συμφωνία της ΕΠΟ με την πολιτεία, παρακολουθούν τις εξελίξεις περιμένοντας να δουν και τις επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ, αφού φαίνεται πως από τις αποφάσεις της εξαρτάται...

Όμως σίγουρα από μόνη της μια συμφωνία ΕΠΟ - ΓΓΑ δημιουργεί προβληματισμό καθώς φαίνεται να μην υπάρχει πλέον η κόντρα της Ομοσπονδίας με την πολιτεία για την ΕΕΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δύο πλευρές τα «βρήκαν» στο περιβόητο θέμα του αυτοδιοίκητου, ρύθμισαν τις σχέσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την ΕΠΟ και έτσι αποσύρθηκε οριστικά ο «μπαμπούλας» της FIFA και ο κίνδυνος τιμωρίας των ελληνικών ομάδων (αλλά και της εθνικής) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον Ολυμπιακό όμως εκτιμούν ότι ο «μπαμπούλας» της FIFA παραμένει αφού το αυτοδιοίκητο παραβιάστηκε στην περίπτωση της βολιώτικης ομάδας...Τα ερωτηματικά πάντως είναι το πώς θα καλυφθεί η καλοκαιρινή παρανομία...

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=