ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη για Ολυμπιακό Βόλου στην πρόβα Κυπέλλου (photos)

φιλική-νίκη-για-ολυμπιακό-βόλου-στην-π-408118

Φιλική νίκη με 1-2 επί της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος είχε καιρό να τεστάρει τις δυνάμεις του, καθώς είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στην προετοιμασία στις 4/9 με την Καλαμάτα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Χάσεκ, έκαναν το 0-2 με τον Χατζή στο 58’ και δέχθηκαν τη μείωση του σκορ στο 70’ με τον Σιόβα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Βαζάκας στην πρόβα για το ματς Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου, δοκίμασε δυο διαφορετικές ενδεκάδες, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Φιλίποβιτς, Κόκκας, Βούγιοβιτς, Κατσούκης, Ενκόα, Βλάχος, Ιβαντζίκης, Φραντζέσκος. Από τη μεριά της η Δήμητρα, με την οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο βασικός τερματοφύλακας Αγγελος Σταυράκης, έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και παραλίγο στο τέλος να φέρει το ματς στα ίσια με τον Θεοδωρόπουλο, ενώ είχε και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μαυροζούμη στο πρώτο 45λεπτο. Βέβαια, και ο Ολυμπιακός είχε τις δικές του καλές στιγμές και τον έλεγχο του αγώνα για μεγάλο διάστημα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Δήμητρα είχε τον Χαρχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα τοποθετήθηκαν στα πλάγια οι Λάμπος και Θεοδωρόπουλος και στο κέντρο αυτής οι Στεφανής και Διαμαντόπουλος. Ο Γαλανόπουλος αποτέλεσε τον κλασικό αμυντικό χαφ, ενώ ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του αγωνίστηκαν οι Καρράς και Μαυροζούμης. Για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής επιλέχθηκαν από τον Στέλιο Αρσένο οι Κρανάς και Βουρδάκης, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Σιόβας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος είχε τον Ξενοδόχοφ στο τέρμα, στα δεξιά της άμυνας τον Σκοπελίτη και στην απέναντι πλευρά τον Γραικό, ενώ ρόλο στόπερ είχαν οι Μαρκοπουλιώτης και Στάμου. Κόλα, Χάσεκ και Σουλεϊμάν ήταν στον άξονα του κέντρου, με τους δύο τελευταίους πιο προωθημένους, ο Ξύδας εφορμούσε από την αριστερή πλευρά, ο Κουντουριώτης από τα δεξιά και ο Βερνάρδος έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι έκαναν έντεκα αλλαγές. Ο Κωνσταντίνου ήταν ο γκολκίπερ, οι πλάγιοι μπακ οι Παπακώστας και Να’ α και οι στόπερ οι Ασλανίδης και Κόμνος. Τους δύο ανασταλτικούς μέσους αποτέλεσαν οι Ντιαμπί και Ντουάρτε, με τον Χατζή να έχει επιτελικό ρόλο, ενώ στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Μπάτροβιτς δεξιά και Χατζηπιρπιρίδης δεξιά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Σιαφά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 1ο λεπτό ο Ξύδας ξέφυγε από τα αριστερά και κινούμενος κοντά στη γραμμή του άουτ, έκανε τη συρτή σέντρα, αλλά το πλασέ του Σουλεϊμάν στην κίνηση και χωρίς να σκάσει η μπάλα, έφυγε άουτ. Στο 19’ οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να προηγηθούν με δυνατό σουτ του Χάσεκ εκτός περιοχής, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Χαρχαλάκης. Ετσι έγινε το 0-1, με τον Ολυμπιακό να έχει άλλες δύο καλές τελικές προσπάθειες στο 21’ και το 22’ με Σουλεϊμάν (συρτό αριστερό σουτ άουτ) και Χάσεκ (αδύναμο σουτ μετά την πάσα του Σκοπελίτη, που μπλόκαρε ο Χαρχαλάκης).

Στο 33’ ο Μαυροζούμης απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για τη Δήμητρα με κοντινή κεφαλιά, την οποία απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ξενοδόχοφ, ο οποίος ενήργησε εντυπωσιακά και στο 40’ σε τεχνικό σουτ του ίδιου παίκτη λίγο έξω από την περιοχή, καθώς εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε την ισοφάριση.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στην αρχή της επανάληψης η πρώτη φάση ήρθε από ένα «τσαφ» του Κωνσταντίνου, που πήγε να κάνει κοντρόλ με το πόδι μετά το γύρισμα αμυντικού, αλλά δεν βρήκε την μπάλα κι αυτή έφυγε κόρνερ, κοντά από το δεξί δοκάρι.

Στο 58’ ένα άπιαστο σουτ του Χατζή εντός περιοχής στη δεξιά γωνία μετά την πάσα του Σιαφά έφερε το 0-2 για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος είδε την εστία του να παραβιάζεται στο 70’. Ο Λάμπος σέντραρε από τα δεξιά, στο πίσω δοκάρι έκανε την κεφαλιά ο Σιόβας, ο Παπακώστας στην προσπάθειά του να αποκρούσει, την ακούμπησε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στο βάθος της εστίας της ομάδας του, με το τέρμα να χρεώνεται στον Σιόβα.

Στο 75’ το δυνατό σουτ του Σιαφά από καλή θέση πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπάτροβιτς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από θέση βολής σε σέντρα του Χατζηπιρπιρίδη.

Στο 81’ ο Χατζηπιρπιρίδης έχασε απίστευτη ευκαιρία σε κενή εστία μετά την πάσα πάρε-βάλε του Να’ α, καθώς έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, τη στιγμή που το 1-3 φαινόταν σίγουρο. Τέλος, στο 86’ ελάχιστα άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Κωνσταντίνου έφυγε η μπάλα στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Θεοδωρόπουλου, με τη Δήμητρα να φτάνει κοντά στο 2-2, ωστόσο το 1-2 έμεινε ως τη λήξη.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Χαρχαλάκης, Λάμπος (73’ Μπουμπούκης), Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος (55’ Μπόλης), Στεφανής, Γαλανόπουλος (73’ Μπιρμπίλης), Μαυροζούμης (55’ Καμπέρης), Καρράς (55’ Θωμαΐδης), Κρανάς (55’ Αναστασίου), Βουρδάκης, Σιόβας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Α’ ΜΕΡΟΣ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Γραικός, Μαρκοπουλιώτης, Στάμου, Κόλα, Χάσεκ, Σουλεϊμάν, Κουντουριώτης, Ξύδας, Βερνάρδος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Β’ ΜΕΡΟΣ: Κωνσταντίνου, Παπακώστας, Να’ α, Κόμνος, Ασλανίδης, Ντιαμπί, Ντουάρτε, Χατζής, Μπάτροβιτς (83’ Μπέικος), Χατζηπιρπιρίδης, Σιαφά.

Ο Μπόλης ελέγχει, ενώ επιτηρείται από Μπάτροβιτς και Σιαφά

“Συναγερμός” στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου σε κόρνερ της Δήμητρας

Η είσοδος των δύο ομάδων

Ο Ντιαμπί κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος

Ο Χατζής πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Σκοπελίτης, ενώ τον παρακολουθεί ο Θεοδωρόπουλος

Ο Κρανάς πιέζει τον Ασλανίδη

Ο υψηλόσωμος Κόμνος δοκιμάστηκε ως στόπερ, αν και η κλασική του θέση είναι αμυντικό χαφ

Περιστοιχισμένος από παίκτες της Δήμητρας ο Ντιαμπί

Οι έντεκα που ξεκίνησαν για τον Ολυμπιακό Βόλου

Η βασική ενδεκάδα της Δήμητρας Ευξεινούπολης

Ο Βερνάρδος με αντίπαλο τον Γαλανόπουλο

«Ζευγάρι» για μεγάλο διάστημα στην επανάληψη Μπάτροβιτς και Λάμπος

Προσπάθεια του Σταύρου Βουρδάκη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου