ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερχονται πολύ καλύτερες μέρες το μήνυμα της εκδήλωσης του Ολυμπιακού Βόλου

ερχονται-πολύ-καλύτερες-μέρες-το-μήνυ-410614

Το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα και πως έρχονται πολύ καλύτερες μέρες γι’ αυτόν, θεωρούν οι άνθρωποι της ΠΑΕ και του συλλόγου γενικότερα ότι εξέπεμψε η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Ξενία» και στην οποία έγινε παρουσίαση των νέων εμφανίσεων, των διαρκείας και κυρίως όλων όσοι αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εκείνο που οι φίλαθλοι της ομάδας αντιλήφθηκαν είναι ότι με τις βάσεις που έχει βάλει η νυν διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος Ευριπίδης Τσιμπανάκος, αλλά και με την επικείμενη εμπλοκή του Γιάννη Νταόπουλου, που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μόνο ανοδική μπορεί να είναι η πορεία από δω και στο εξής.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι η εκδήλωση ήταν άριστα στημένη και έδωσε πολλά αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο της ομάδας, είτε αυτούς -και ήταν αρκετοί- που έδωσαν το παρών είτε όσους παρακολούθησαν την ιντερνετική ζωντανή μετάδοση, με τον ενθουσιασμό να είναι το κύριο και ευδιάκριτο χαρακτηριστικό.

Ο ενθουσιασμός αυτός κορυφώθηκε, όταν προβλήθηκε το βίντεο με το μήνυμα του νέου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μεγαλομετόχου, Γιάννη Νταόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι αισθάνεται την επιθυμία και τα όνειρα του κόσμου και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου εκεί που ανήκει. Επίσης, έκανε και λόγο για συμπόρευση με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο και στελέχη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Παράλληλα, προέτρεψε τον κόσμο να μείνει κοντά στην ομάδα, χαρακτηρίζοντάς τον θεμέλιο σε ό,τι αυτός και οι συνεργάτες του θα χτίσουν.

Από το τεχνικό τιμ παρουσιάστηκαν οι Γιώργος Βαζάκας (προπονητής), Γιάννης Λάλας (βοηθός προπονητή), Δημήτρης Μούρας (γυμναστής), Λευτέρης Φούτρης (προπονητής τερματοφυλάκων), Θωμάς Μακρής (τεχνικός διευθυντής), που απουσίαζε, και Στάθης Ρόκας (team manager). Ο τελευταίος αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς και ο νέος του ρόλος έγινε γνωστός προχθές. Το όνομά τους άκουσαν και ο φροντιστές του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Κρίκης και Θωμάς Πάνος.

Από τους ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρών οι: Ντιαμπί, Ντουάρτε, Χάσεκ, Να’ α, Ενκόα, Σιαφά, Βούγιοβιτς, Ασλανίδης, Βερνάρδος, Βλάχος, Γραικός, Ιβαντζίκης, Κατσούκης, Κόκκας, Κόλα, Κόμνος, Κουντουριώτης, Κωνσταντίνου, Μαρκοπουλιώτης, Μπέικος, Ξενοδόχοφ, Ξύδας, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Σουλεϊμάν, Στάμου, Φραντζέσκος, Χατζηπιρπιρίδης, Χατζής. Δεν ήταν στην εκδήλωση λόγω κωλύματος οι Μπάτροβιτς και Φιλίποβιτς, αλλά αποτελούν ασφαλώς μέλη της ομάδας.

Αίσθηση έκαναν τα λεγόμενα του Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που έκανε ο ίδιος και κάποιοι συνάδελφοί του, προκειμένου να πειστεί ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και με οικονομικά δεδομένα: «Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πρώτη δόση από τα περσινά 77.000 ευρώ, θα πάρει το ποσοστό του στοιχήματος, 250.000 ευρώ, το οποίο θεσμοθετήσαμε, και ενδεχομένως θα πάρει και χρήματα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, άλλες 200.000 ευρώ, και θα φτάσει στις 450.000 ευρώ».

Ο έτερος βουλευτής της Ν.Δ., Αθανάσιος Λιούπης, στον χαιρετισμό του επισήμανε: «Εύχομαι μία καλή αγωνιστική χρονιά στον Ολυμπιακό μας. Καλή δύναμη στη διοίκηση, αγωνιστικότητα και υγεία στους παίκτες, ώστε να ξαναδούμε πάλι τον ιστορικό Ολυμπιακό να βρεθεί στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, εκεί που ανήκει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τόνισε: «Ψυχή βαθιά στον Λεωνίδα Στάμο και Λεωνίδα Καράμπελα, δύο άξιες προσωπικότητες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό Βόλου σε μεγαλεία. Νομίζω ότι δεν έχω κρύψει ποτέ μου τα οπαδικά μου αισθήματα, όμως σέβομαι, αναγνωρίζω και εκτιμώ την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων, αλλά είναι άλλοι οι εχθροί και άλλες οι δυνάμεις που προσπαθούν να διαγράψουν την αθλητική κι όχι μόνο ιστορία αυτής της πόλης. Βλέπω υγεία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στα τμήματα του Ερασιτέχνη, βλέπω πολύ καλές και ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ. Εύχομαι μία καλή αγωνιστική χρονιά και να πετύχει ο Ολυμπιακός όλους τους στόχους που θέτει».

Η πρώην υπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έστειλε τις δικές της ευχές για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Εύχομαι από την καρδιά μου μία καλή αγωνιστική χρονιά, πάνω απ’ όλα με υγεία, χωρίς προβλήματα, χωρίς αποκλεισμούς και ο Ολυμπιακός να πετύχει αυτό το οποίο επιθυμεί, όπως κι εμείς άλλωστε το επιθυμούμε, να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μίλησε για τη σημασία να έρθει η νεολαία κοντά στο σωματείο: «Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία, όπως και τους πολιτικούς μας που μας συμπαραστέκονται. Βέβαια, θα περιμέναμε να ακούσουμε και κάτι για το ΕΑΚ, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός Βόλου να γυρίσει στη φυσική του έδρα. Δύο πράγματα έχω να πω από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος στη νεολαία, στα νέα παιδιά, στους οργανωμένους, να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο γήπεδο, γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να χτιστεί σε γερές βάσεις, για να είμαστε για πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική και όχι «ασανσέρ». Παρακολουθώ χρόνια τον Ολυμπιακό και ξέρω ότι το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων δεν είναι φίλαθλοι κατηγορίας. Εύχομαι να έχουν υγεία οι παίκτες και οι προπονητές και θα είμαστε κοντά τους».

Ο Δημήτρης Νασίκας, δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, μετά τη βράβευσή του για τη συμβολή του για την παραχώρηση και κατασκευή του αθλητικού κέντρου των ερυθρολεύκων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. για την πρόσκληση και για την τιμητική διάκριση που παραλαμβάνω ως δήμαρχος Ρήγα Φεραίου. Τιμηθήκαμε για την απόφαση να παραχωρήσουμε τις εγκαταστάσεις της κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών μετά την ομόφωνη απόφαση της τοπικής κοινότητας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, που είναι περιφραγμένες, περιλαμβάνουν δύο γήπεδα, χώρο αποδυτηρίων, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ και αποθήκη υλικών. Παραχωρήθηκαν με όλη μας την καρδιά, αναβαθμίστηκαν και το μόνο σίγουρο είναι ότι η τοπική κοινότητα και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχουν αποκτήσει έναν αναβαθμισμένο χώρο. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί».

Για τον ίδιο λόγο τιμήθηκε και η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Μέσα σ’ αυτήν την ομάδα είχα την τύχη να γαλουχηθώ από πολύ μικρή με έναν αδερφό τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό Βόλου, με γιο στην Κ20 για δύο χρόνια και τώρα τη βλέπουμε να προοδεύει με σας κυρίως που είστε η βάση, αλλά και με διοικούντες που τη αγαπούν και οι οποίοι, όταν έχουν πρόβλημα, ποτέ δε σκύβουν το κεφάλι, αλλά αρχοντικά και με υπερηφάνεια θα βρουν έναν άνθρωπο να τους βοηθά, είτε είναι δήμαρχος, είτε βουλευτής, είτε είμαι εγώ, που έχω θεσμικά τον ρόλο αυτόν. Όταν ο Ολυμπιακός Βόλου έψαχνε να βρει ένα σπίτι, ήμασταν εκεί με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΦΟΒ, Χρήστος Τσιτσιρίγκος, παρακάλεσε τους δύο βουλευτές της Ν.Δ., που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, να κάνουν τα πάντα, για να επιστρέψει στο σπίτι του, το ΕΑΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο, ενώ συμπλήρωσε ότι η Νεάπολη είναι προπονητήριο και δε χωρά τον κόσμο της ομάδας. «Στο ΕΑΚ θα συσπειρωθούμε περισσότερο και θα πανηγυρίσουμε ανόδους», εκτίμησε ο κ. Τσιτσιρίγκος.

Μαυρονάσιος: “Αλλη αίγλη και διαφορετικοί στόχοι με Νταόπουλο”

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, στην εκδήλωση στο «Ξενία» υπερασπίστηκε το έργο της δικής του διοίκησης και ανέφερε ότι με την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου από τον Γιάννη Νταόπουλο, η ομάδα θα είναι έτοιμη να βάλει νέους στόχους και θα αποκτήσει άλλη αίγλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος παράγοντας: «Να ‘χουμε μία καλή ποδοσφαιρική σεζόν. Να ευχαριστήσω όλους όσοι είστε εδώ. Θέλω να κάνω μία ειδική αναφορά, χωρίς να αδικήσω κανέναν, στον κ. Μπουκώρο, ο οποίος μίλησε προηγουμένως με τη γλώσσα της αλήθειας, καθώς όσα είπε ήταν μία πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο ο αγώνας που έδωσε με τους συναδέλφους του, αλλά πιο σημαντικό ότι βρίσκεται πάντα κοντά μας και σε οποιοδήποτε κάλεσμα δήλωσε παρών. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, η οποία τα τρία τελευταία χρόνια που είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες δίνει κι αυτή τον αγώνα της και μέσα στα γήπεδα και έξω απ’ αυτά.

Η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου είναι επάξια του ονόματός του και της διαδρομής του. Για να φτάσουμε να καμαρώνουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ 2, που είναι μία ανάσα από τη μεγάλη κατηγορία, υπήρξαν πάρα πολλές δυσκολίες. Μόνο και μόνο οι συγκυρίες με τον κορονοϊό και τη διακοπή των πρωταθλημάτων ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς η ομάδα είχε πολλά έξοδα και δυστυχώς δεν υπήρχαν έσοδα από το πουθενά. Να δώσουμε συγχαρητήρια στη σημερινή διοίκηση, που στάθηκε κοντά στην ομάδα. Κάναμε τεράστιους αγώνες, για να στηρίξουμε την ομάδα αυτή, για να βρίσκεται σήμερα εδώ που είναι.

Παρόλ’ αυτά και δικαιολογημένα ακούσαμε και κριτικές που έχουμε μάθει να τις δεχόμαστε, διότι το brand name και η ιστορία της ομάδας απαιτεί να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται, καθώς θα μπορούσε ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει ακόμη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και να βγει πρώτη. Ζητάμε συγγνώμη, που δεν κατορθώσαμε να το κάνουμε.

Δεν μπορεί κανείς, ωστόσο, να μας καταλογίσει ότι δεν ενδιαφερθήκαμε για την ομάδα αυτή κι ότι την αφήσαμε απροστάτευτη. Με ό,τι δυνάμεις, είτε βοηθώντας οικονομικά είτε με τη φυσική παρουσία τη στηρίξαμε και είχαμε επίγνωση ποια ομάδα υπηρετούμε. Δηλώσαμε ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει τις τύχες της, όμως δε βρέθηκε κανείς. Εμείς δε σταματήσαμε εκεί. Ο προβληματισμός ήταν να δώσουμε μία διοικητική λύση στην ομάδα, γιατί το Α και Ω στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι να έχεις μία διοίκηση, η οποία να είναι οικονομικά εύρωστη. Αυτός ήταν ο κύριος στόχος μας και εκτιμούμε ότι μέσα από τις τελευταίες ενέργειες που κάναμε, βρήκαμε έναν άξιο άνθρωπο, έναν Βολιώτη, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, τον κ. Νταόπουλο, τον προσεγγίσαμε, συζητήσαμε μαζί του και διαπιστώσαμε ότι έχουμε ταύτιση απόψεων και περιμένουμε να τελειώσουν κάποια διαδικαστικά θέματα με την ΠΑΕ Καλαμάτα. Μαζί του θα βάλουμε τους καινούργιους στόχους. Ο κ. Νταόπουλος έχει τη διάθεση να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο και η ομάδα θα αποκτήσει έναν επιχειρηματία εύρωστο, ο οποίος θα δώσει μία άλλη αίγλη στο σωματείο. Ευελπιστούμε με τη δική του βοήθεια, τη δική σας, αλλά και τη δική μας ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και να ζήσουμε παλιές καλές στιγμές, που αξίζει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό Βόλου και η θέση του είναι εκεί που είδαμε στο βίντεο που προβλήθηκε, αλλά χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν και ειδικά στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και στην αντιπεριφερειάρχη. Εχει μπει στο πρόγραμμα στο αθλητικό κέντρο στον Αγιο Γεώργιο να ξεκινήσουν και άλλα τρία γήπεδα και να γίνει ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το τεχνικό επιτελείο μαζί με τον νέο team manager, Στάθη Ρόκα

Ο Φίλιππος Σκοπελίτης βραβεύτηκε από τον Χρήστο Μπουκώρο ως καλύτερος Βολιώτης παίκτης της σεζόν 2018-19

Οι κάτοχοι των πρώτων διαρκείας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου