ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με άδεια … και με άνεση ο Ολυμπιακός Βόλου

με-άδεια-και-με-άνεση-ο-ολυμπιακός-βό-417400

Με άνεση κινείται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου στο μεταγραφικό πεδίο, που μετά την άρση του ηλικιακού απαγορευτικού και την παράταση για περαιτέρω ενίσχυση ως τις 27/9, από χθες έχει και την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ενώ τη Δευτέρα θα έχει εκδήλωση παρουσίασης…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφού εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, χορήγησε, όπως αναμενόταν (αφού ο μεγαλομέτοχος Ευριπίδης Τσιμπανάκος είχε τονίσει πως έγιναν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα) πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μετά τις ανακοινώσεις της ΕΕΑ που δε χορήγησε πιστοποιητικό σε Δόξα Δράμας Ζάκυνθο, κάτι που πήραν εκτός από τον Ολυμπιακό Βόλου οι Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου και Τρίγλια, υπήρξε και η ανακοίνωση της Βολιώτικης ΠΑΕ Βόλου που αναφέρει: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 2 της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε καταθέσει πλήρη φάκελο στην Επιτροπή, ενώ ήταν από τις πρώτες ΠΑΕ που κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ, πολύ νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία.

Η ΕΕΑ αφού εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, χορήγησε το πιστοποιητικό και πλέον η ομάδα μας και τυπικά έχει πάρει την έγκριση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2».

Εκδήλωση τη Δευτέρα

Μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 20/9 ο Ολυμπιακός Βόλου στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου «Ξενία», όπου θα παρουσιαστούν οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ, οι εμφανίσεις της νέας χρονιάς, τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ θα υπάρξουν και βραβεύσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου «Ξενία», θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης των καινούργιων παικτών, της προπονητικής ομάδας, των εμφανίσεων και των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου, που με καθυστέρηση δύο ετών θα βρει τον Ολυμπιακό Βόλου μας στη Super League 2.

Στην εκδήλωση η ομάδα θα βραβεύσει τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη συμβολή τους στην παραχώρηση και στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου Αγίου Γεωργίου στην ομάδα μας.

Στη συνέχεια θα παραλάβουν τις τιμητικές τους διακρίσεις οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 από την ματαιωθείσα εκδήλωση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Φίλιππος Σκοπελίτης: Καλύτερος ποδοσφαιριστής 2018-19 (μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών).

Πετρίνα Κανελλοπούλου: Καλύτερη μπασκετμπολίστρια 2018-19 (μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών).

Ραφαήλ Στύλλας: Καλύτερος μπασκετμπολίστας 2018-19 (μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών).

Ελευθερία Στάμου: Για τις επιτυχίες της στην κολύμβηση.

Σοφία Τρύπα: Για τις επιτυχίες της στην κολύμβηση.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι του αριθμού των 200 ατόμων, λόγω περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία και θα αποτελέσει απαρχή μιας νέας εποχής για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν στην εκδήλωση μπορούν να προμηθεύονται προσκλήσεις από τα γραφεία της ΠΑΕ. Στην είσοδο θα υπάρχουν εισιτήρια διαρκείας της νέας αθλητικής χρονιάς, προκειμένου όποιος επιθυμεί να μπορέσει να τα προμηθευτεί ή να κάνει προεγγραφή.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Ευθύμης Χούτας. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί οι πολιτικές και ποδοσφαιρικές αρχές της πόλης μας».

Νέες μεταγραφές με Στάμου-Κόκα

Τη Δευτέρα στην παρουσίαση της ομάδας θα υπάρχουν και νέοι παίκτες, καθώς απο χθες θεωρούνται νέες μεταγραφές ο Δημήτρης Στάμου και ο Ανδρέας Κόκας…

Ο 24χρονος (24/6/1997) αριστερός μπακ Ανδρέας Κόκας είναι γνώριμος στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς στην ο6υσία από εδώ ξεκίνησε την καριέρα του, αν και πιο μικρός ήταν στον ΠΟ Ξυλοκάστρου και για αρκετά χρόνια στην ακαδημία «Κ. Δαβουρλής» στην Πάτρα, για να βρεθεί, πριν το Βόλο, στις ομάδες Νέων του ΠΑΣ Γιάννενα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Ανδρέας Κόκας αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική τις περιόδους 2016-17 και 2017-18 σε 17 αγώνες σκοράροντας και μια φορά στο 4-1 επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ την περίοδο 2018-19 μεταπήδησε στον ΝΠΣ Βόλος παίζοντας 7 ματς στη Β’ Εθνική και αλλά 7 ματς με τον Ναυπακτιακό στη Γ’ Εθνική.

Την περίοδο 2019-20 έπαιξε στη Β’ Κατηγορία της Κύπρου 10 ματς με τον ΠΟ Ξυλοτύμπου, ενώ πέρσι ήταν στην ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας στην ΣΛ 2 με 10 συμμετοχές.

Ο 30χρονος (27/4/1991) κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Στάμου που τα δυο τελευταία χρόνια ήταν τρεις φορές αντίπαλος με τον Ολυμπιακό ως παίκτης της Βέροιας, έχει 57 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με Ηρακλή, Κέρκυρα και Πλατανιά, ενώ «πέρασε» και από τον ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει. Ακ’όμη αγωνίστηκε και σε 5 ματς με την Εθνική Ελπίδων το 2011 με προπονητή τον Γ.Χ. Γεωργιάδη.

Ο Στάμου ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2010. Έκανε το ντεμπούτο του στη Super League σε μία εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Κέρκυρα. Στο τέλος της σεζόν 2010-11, κατάφερε να κάνει 3 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και να κερδίσει και θέση στην Εθνική Ελπίδων.

Στην συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, μένοντας χωρίς συμμετοχή τη σεζόν 2011-12, ενώ τον Ιανουάριο του 2013, μετακινήθηκε με «δανεισμό» στην Κέρκυρα, για να παίξει σε 7 αγώνες πρωταθλήματος και σε 1 αγώνα κυπέλλου. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το επόμενο καλοκαίρι και τον Ιούλιο του 2014, χωρίς να έχει κάνει συμμετοχή, πήγε για μια δεύτερη θητεία στον Ηρακλή.

Την περίοδο 14-15 έπαιξε 14 ματς στη Β’ Εθνική και σε 8 στο κύπελλο, το 15-16 στην Α’ επίσης 14 ματς συν 3 Κυπέλλου και έκλεισε την τριετία στον Ηρακλή με άλλες 18 συμμετοχές κι ένα γκολ το 2016-17.

Συνέχισε στη μεγάλη Κατηγορία και τη σεζόν 2017-18 και με 15 συμμετοχές στον Πλατανιά, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον Ηρακλή για τρίτη θητεία αλλά στη Β’ και την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε σε 12 ματς.

Τελευταία του ομάδα ήταν η Βέροια στη Football League με 16 συμμετοχές το 2019-20 και 5 στο περσινό πρωτάθλημα.

ΔΣ στη Super League2 για προκήρυξη

Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/9. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα τηλεοπτικά, η ασφάλιση των παικτών ο χορηγός και κυρίως η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, αλλά και των Νέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου