ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παίρνει τελικές αποφάσεις ο Βαζάκας για τη διαμόρφωση του ρόστερ

παίρνει-τελικές-αποφάσεις-ο-βαζάκας-γ-425505

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα εξέπνευσε στις 31 Αυγούστου και πως μόνο για τους ελεύθερους παίκτες η προθεσμία είναι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, την προσεχή δηλαδή Παρασκευή, είναι ευνόητο ότι στον Ολυμπιακό Βόλου η διοίκηση έχει ακόμη λίγα 24ωρα στη διάθεσή της, προκειμένου να προχωρήσει στις κινήσεις ενίσχυσης, που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ, το οποίο έχει ακόμη κενά.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που έγινε την περασμένη Πέμπτη δεν τέθηκε καθόλου στο τραπέζι το θέμα των αδειοδοτήσεων, που συνεπάγεται και περιορισμούς στις μεταγραφές και περιμένουν αν σήμερα ή αύριο θα παρθεί οριστική απόφαση για το ζήτημα.

Φαίνεται πάντως ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι και στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν πλησιάσει κάποιους παίκτες, που δεν είναι τα μεγάλα ονόματα, όπως λένε οι πληροφορίες, και σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανατροπή δεδομένων, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία μαζί τους, ώστε να ενισχύσουν την ομάδα, έστω και ως επιπλέον λύσεις.

Ασφαλώς, εκείνος που έχει τον τελευταίο λόγο και θα λάβει την οριστική απόφαση είναι ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος βεβαίως βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τον μεγαλομέτοχο και ισχυρό άνδρα της ομάδας, Ευριπίδη Τσιμπανάκο, αλλά και τον Θωμά Μακρή.

Σε μία αξιολόγηση, πάντως, του δυναμικού, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δύσκολα θα λαμβανόταν απόφαση να φύγει ο τερματοφύλακας Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, αν και όλα αυτήν τη στιγμή είναι ρευστά, καθώς η βολιώτικη ομάδα πρέπει να κρατήσει τρεις παίκτες εκ των Γραικού, Σκοπελίτη, Κόλα, Μπάτροβιτς, Χάσεκ, Φιλίποβιτς και φυσικά του Ξενοδόχοφ, για τους οποίους ισχύουν οι ηλικιακοί περιορισμοί.

Αυτή τη στιγμή δεδομένοι είναι στην ομάδα:

-οι 21χρονοι τερματοφύλακες Βούκο Βούγιοβιτς και Κωνσταντίνου Αχιλλέας

-ο 22χρονος δεξιός μπακ Κώστας Βλάχος, ο οποίος εκτιμάται ότι δύσκολα μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε ένας παίκτης σ’ αυτή τη θέση

-οι 19χρονοι αριστεροί οπισθοφύλακες Ζοσέφ Να ‘Α και Κώστας Λαζαρίδης

-οι κεντρικοί αμυντικοί Αλκης Μαρκοπουλιώτης (1996), Κυριάκος Ασλανίδης (2002), Κώστας Ιβαντζίκης (2000) και Γιώργος Παπακώστας (1999), ο οποίος γνωρίζει και τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα

– οι αμυντικοί μέσοι Nτουάρτε Βαλέντε (πιστεύεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί και ως στόπερ) και Σαλίμ Ντιαμπί, που είναι 22 και 21 ετών αντίστοιχα

– οι επιτελικοί χαφ Χρήστος Κατσούκης και Νίκος Χατζής, γεννημένοι αμφότεροι το 2000, με τον δεύτερο να μπορεί να αγωνιστεί και πιο πίσω στον άξονα

– οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί Χρήστος Κουντουριώτης (1998), Γιώργος Ξύδας (1997), Οκάν Σουλεϊμάν (2000), Κώστας Χατζηπιρπιρίδης (2001), Ενκοά Στεφάν (2000) και Νίκος Μπέικος (1998)

-Ο σέντερ φορ Θοδωρής Βερνάρδος (1997).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της δεδομένης ανάγκης για την απόκτηση ενός αξιόλογου δεξιού μπακ, στον Ολυμπιακό Βόλου κάνουν σκέψεις και για τον ερχομό ενός φορ. Κι αυτό γιατί ο Μπάτροβιτς που χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτή τη θέση στα φιλικά, ήταν αναγκαστική επιλογή, ενώ ο Οσκαρ Σιαφά λόγω ηλικίας, αφού είναι ξένος άνω των 23, αν και ικανοποιεί μέχρι στιγμής με την παρουσία του και η τεχνική ηγεσία είχε ανάψει «πράσινο» φως για την απόκτησή του, πρέπει να φύγει, αν το «απαγορευτικό» παραμείνει.

Πάντως, μέχρι αύριο Τρίτη αναμένεται ο Γιώργος Βαζάκας να έχει επιλέξει ποια θα είναι η τριάδα που θα παραμείνει σε ό,τι αφορά στους Ελληνες και ξένους ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν τα ηλικιακά όρια, τα οποία τίθενται για τις ομάδες που δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση.

Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει προπόνηση, με τους παίκτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό (αιτία αναβολής και του φιλικού με τον Λεβαδειακό) να ξανακάνουν νέο τεστ, ενώ φυσικά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καραντίνα. Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν ανησυχούν για την υγεία αυτών των ποδοσφαιριστών, καθώς νοσούν ελαφρά και τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου