ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα με πολύ μέλλον

βαζάκας-ο-ολυμπιακός-βόλου-είναι-μία-ο-436931

Λήξη συναγερμού για τον Φίλιππο Σκοπελίτη, ο οποίος στάθηκε διπλά άτυχος στο εκτός έδρας σαββατιάτικο φιλικό με την Καλαμάτα, καθώς εκτός του ότι έβαλε αυτογκόλ, τραυματίστηκε στο χέρι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι αρχικές πληροφορίες για τον Βολιώτη ποδοσφαιριστή μιλούσαν ακόμη και για κάταγμα, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς τελικά έχει ένα ράγισμα σε δάχτυλο, του τοποθετήθηκε νάρθηκας και αναμένεται να επανέλθει στις προπονήσεις πολύ σύντομα έπειτα από δύο-τρεις μέρες που το χέρι πρέπει να μείνει σε ακινησία.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, που επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό, παρά την ήττα με 3-1 στο γήπεδο της Παραλίας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έδειξε μεσοεπιθετικά καλά στοιχεία και το ένα γκολ που πέτυχε, την αδικεί, αφού είχε ευκαιρίες να φτάσει σε περισσότερα τέρματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 44ο δευτερόλεπτο ο Χάσεκ βρέθηκε μόνος του με τον Καπούταγλη, προτίμησε αντί να εκτελέσει ο ίδιος να «σπάσει» την μπάλα κι έτσι δεν έγινε το ίδιο με το φιλικό κόντρα στην ΑΕΛ, όταν και πάλι στο 1ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί.

Στο 18’ και πάλι ο Τσέχος απώλεσε τεράστια ευκαιρία, καθώς αυτή τη φορά μπορεί να ξεπέρασε τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας, αλλά το σουτ που έκανε, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με δυνατό σουτ του Κουντουριώτη μετά την κάθετη του Μπάτροβιτς, με τον σκόρερ να βγαίνει απέναντι από τον Καπούταγλη και να τον «κεραυνοβολεί». Μάλιστα, ο δημιουργός του τέρματος Μπάτροβιτς ανάγκασε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους σε φοβερή απόκρουση τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο πρώτο 45λεπτο τρεις μεγάλες φάσεις εκτός από το γκολ, ωστόσο επέτρεψαν και στην Καλαμάτα να δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους και στα δικά τους καρέ.

Στην επανάληψη, η παραγωγή φάσεων μειώθηκε αισθητά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να δέχεται ένα τρίτο γκολ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Βαζάκας: «Ομάδα με μέλλον»

Ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε μετά τον αγώνα στην κάμερα του sportstonoto ότι το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στο πρώτο μέρος η ομάδα του είχε δύο χαμένα τετ-α-τετ, ένα γκολ και ένα φάουλ που αποκρούστηκε στο παραθυράκι, ενώ η Καλαμάτα, όπως τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, δεν είχε τελικές και σκόραρε πρώτη με ένα αυτογκόλ.

Στη συνέχεια ο κ. Βαζάκας ανέφερε: «Παίξαμε στη Λάρισα την Τετάρτη και την Παρασκευή είχαμε ένα πολύωρο ταξίδι. Είμαι όμως ευχαριστημένος και η ομάδα έπαιξε και στάθηκε, όπως έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα 15 λεπτά, που αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού, υπήρχε μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου στο γήπεδο και ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσουμε.

Από κει και πέρα επήλθε η κούραση, η Καλαμάτα πέτυχε ένα γκολ και έληξε έτσι το ματς. Βάσει εικόνας και φάσεων το αποτέλεσμα είναι άδικο. Το κριτήριο όμως είναι πώς παίζουμε και ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ότι είναι μία ομάδα με πολύ μέλλον. Ηταν διαστήματα που παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο με κατοχή και δε φοβηθήκαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς. Είναι αδικαιολόγητο να δεχόμαστε τέτοια γκολ.

Επιδιώκουμε δυνατά φιλικά, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Η Καλαμάτα είναι μία σοβαρή και έμπειρη ομάδα. Ο Αναστόπουλος θα κρίνει πόσο ευχαριστημένος είναι».

Σάββατο με Λεβαδειακό στον Βόλο

Να θυμίσουμε ότι το επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Βόλο το προσεχές Σάββατο κόντρα στον Λεβαδειακό, κάτι που σημαίνει ότι αναβλήθηκε την ίδια μέρα αυτό με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Malavetas: «Σεβόμαστε

τους αγώνες του ΣΦΟΒ»

Για τα 50 χρόνια ζωής του ΣΦΟΒ εξέδωσαν ανακοίνωση και οι Malavetas, που σημειώνουν:

«50 χρόνια ΣΦΟΒ. Πενήντα χρόνια πέρασαν από την ίδρυση του πρώτου επαρχιακού συνδέσμου φιλάθλων στην Ελλάδα.

Οι δεκαετίες του 70’ και του 80’ ήταν αυτές που μεσουρανούσε ο πρώτος σύνδεσμος της ομάδας μας, δίνοντας το δικό του χρώμα στα τσιμέντα του θρυλικού ΕΑΚ καθώς και αμέτρητες και μαζικές οργανωμένες εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, όπου έπαιζε η ομάδα.

Η δεκαετία του 90’ βρίσκει τον σύνδεσμο με αρκετά μέλη με γραφεία στο κέντρο της πόλης, αλλά η φθορά του χρόνου είχε ξεκινήσει, με αποτέλεσμα στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο σύνδεσμος να κλείσει, καθώς η νεολαία της ομάδας είχε στραφεί προς τους σημερινούς οργανωμένους οπαδούς από τα τέλη 90ς.

Μέχρι σήμερα ο ΣΦΟΒ παραμένει ενεργός στο γήπεδο.

Αν και σε μερικά θέματα δε συμφωνούμε με τη διοίκηση των τελευταίων χρόνων του ΣΦΟΒ, δε θα μπορούσαμε όμως να μη σεβαστούμε την ιστορία και τους αγώνες του συνδέσμου, όντας πρωτοπόρος για τη δημιουργία του οπαδικού κινήματος της ομάδας που όλοι οι άλλοι παραλάβαμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου