ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη επί της ΑΕΛ με 1-3 για τον Ολυμπιακό Βόλου

φιλική-νίκη-επί-της-αελ-με-1-3-για-τον-ολυμ-444018

Θετική εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη (1-3) είχε χθες στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο του φιλικό μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και την επιστροφή του στη βάση μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, που σε φιλικό πριν το Καρπενήσι είχε χάσει από την Καλαμάτα 4-0, ήταν χθες εντελώς διαφορετικός και κέρδισε με 1-3 στο Αλκαζάρ την ΑΕΛ, την οποία υποχρέωσε και στην πρώτη της φιλική φετινή ήττα.

Η βολιώτικη ομάδα, παρά την κούραση της προετοιμασίας, κατάφερε να ανταποκριθεί στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του χθεσινού αγώνα, ήταν καλή στην αμυντική λειτουργία της, κάλυπτε γρήγορα τους χώρους σε όλο το γήπεδο και δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους να οργανώσουν σωστά επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν και ουσιαστικός και αποτελεσματικός, καθώς όταν του δόθηκε η ευκαιρία, την έκανε γκολ τρεις φορές με τους Μπάτροβιτς, Ντουάρτε και Χάσεκ…

Η ενδεκάδα που ξεκίνησε ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, ήταν με τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια. Σ την άμυνα δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Φίλιππος Σκοπελίτης και αριστερό ο Καμερουνέζος Ζοζέφ Εντουάν Να Α, ενώ τα στόπερ ήταν ο Σέρβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς και ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης.

Αμυντικά χαφ ήταν ο Κλεβί Κόλα και ο Σαλίν Ντιαμπί και μεσοεπιθετικά πλάγια δεξιά τοποθετήθηκε ο Χρήστος Κουντουριώτης με τον Οκάν Σουλεϊμάν στην αριστερή πλευρά και τον Τσέχο Φίλιπ Χάσεκ σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον προωθημένο ως φορ, Μαυροβούνιο Βέλικο Μπάτροβιτς.

Ο Κώστας Φραντζέσκος ξεκίνησε το ματς με την ομάδα του β’ ημιχρόνου στο προηγούμενο φιλικό της Λάρισας, όταν και κέρδισε τον Πανσερραϊκό. Οι 11 της ΑΕΛ ήταν Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Κ. Παπαγεωργίου, Γαρουφαλλιάς, Μιλτιάδης, Γλυνός, Μαυριάς, Κούστα.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός ανασταλτικά και μάλιστα πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 0-1, καθώς άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα πολύ γρήγορο γκολ, καθώς πριν συμπληρωθεί μάλιστα το πρώτο λεπτό, ο Βέλικο Μπάτροβιτς εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του γκολκίπερ της ΑΕΛ Σουλούκου με τον Γκοτζαμανίδη, «έκλεψε» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους “ερυθρόλευκους” πάντως σωστά τοποθετημένους να μην αφήνουν τους Λαρισαίους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός είχε και ένα σουτ με τον Σκοπελίτη στο 12’, που δεν ανησύχησε τον Σουλούκο, ενώ η Λάρισα προσπάθησε με σουτ να «απειλήσει», αλλά στο 18’ ο Γλυνός, στο 39’ ο Γαρουφαλιάς και στο 44’ ο Θεολόγου έστειλαν την μπάλα άουτ.

Στο β’ μέρος και μετά το 57’ η ΑΕΛ άλλαξε όλη της την 11άδα, αλλά πριν απ’ αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου είχε πετύχει και το 0-2, ενώ η αποτελεσματικότητά του …στην κόντρα και η απόλυτη εκμετάλλευση των λαθών του αντιπάλου έφερε και το 0-3.

Στο 56’ ο Πορτογάλος Βαλέντε Ντουάρτε με σουτ πέτυχε το 0-2 και στο 68’ μετά από πάσα του Βερνάρδου ο Τσέχος Φιλιπ Χάσεκ βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έκανε το 0-3, ενώ το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ώς το τέλος ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 89’ με τον Ζαχαράκη.

ΑΕΛ (Κ. Φραντζέσκος): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Κ. Παπαγεωργίου, Γαρουφαλλιάς, Μιλτιάδης, Γλυνός, Μαυριάς, Κούστα.

Μετά το 57’ έπαιξαν οι: Μισυρλής, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Δάκτυλας, Ηλιάδης, Κοτσιανούλης, Γρηγορόπουλος, Τσουμάνης, Ζαχαράκης, Νικολιάς, Ογκμποε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γ. Βαζάκας): Ξενοδόχοφ (46’ Βούγιοβιτς), Σκοπελίτης (77’ Παπακώστας), Να’ α, Φιλίποβιτς (80’ Χολέβας), Μαρκοπουλιώτης, Ντιαμπί (54’ Ντουάρτε-89’ Μπέικος), Κόλα (88’ Βλάχος), Χάσεκ (66’ Χατζής), Σουλεϊμάν (46’ Ασλανίδης), Κουντουριώτης (50’ Βερνάρδος), Μπάτροβιτς (56’ Ξύδας- 82’ Εν Κόα).

Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι το Σάββατο στην Καλαμάτα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου