ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρκοπουλιώτης: Θα μπαίνουμε σε όλα τα ματς να παίρνουμε τη νίκη

μαρκοπουλιώτης-θα-μπαίνουμε-σε-όλα-τα-447648

Ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού Βόλου, με τον 25χρονο στόπερ να ανακοινώνεται εδώ και περίπου έναν μήνα (σ.σ. στις 31/7), προκειμένου να αποτελέσει θεωρητικά τον έναν από τους δύο βασικούς στόπερ της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Παίζοντας ποδόσφαιρο από τα έξι του έως την ηλικία των 21 ετών στην ΑΕΚ, έμαθε στους κιτρινόμαυρους τα μυστικά της θέσης του, για να ακολουθήσουν τρεις ανταγωνιστικές ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς φόρεσε τη φανέλα των Κισσαμικού, Δόξας Δράμας και Παναχαϊκής.

Ο Μαρκοπουλιώτης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, στην οποία εκφράζει την ελπίδα να βρεθεί λύση όχι μόνο για τη δική του ομάδα, αλλά για όλες με το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να συζητά για το αν θα μείνει ή όχι στη Σούπερ Λιγκ, αλλά θα πρέπει να πηγαίνει σε κάθε ματς ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου, για να κερδίσει, πιστεύοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Αναλυτικά η συνομιλία που είχαμε:

Αλκη, η προετοιμασία πώς έχει κυλήσει μέχρι τώρα; Είσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται; Είναι κάτι που σε έχει προβληματίσει;

Στην ουσία τελειώσαμε το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ολα πάνε καλά. Δουλεύουμε καθημερινά με διπλές προπονήσεις και τώρα θα μπούμε σε μία διαδικασία φιλικών, ώστε να προετοιμαστεί η ομάδα, για να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα. Αυτό που προβληματίζει είναι η έναρξη του πρωταθλήματος, που δεν είναι σίγουρο πότε θα ξεκινήσει, και το πολύ σημαντικό θέμα με τις αδειοδοτήσεις, το οποίο βιώνουν πολλοί συναθλητές μας. Εχουν μείνει πολλοί παίκτες χωρίς ομάδα, χωρίς να φταίνε. Ουσιαστικά την πληρώνουν αυτοί.

Είσαι σε μία ομάδα που δεν έχει αδειοδοτηθεί. Ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αυτό το θέμα που απασχολεί πάρα πολλές ομάδες, πώς το αντιμετωπίζεις; Το θεωρείς αδικία πρώτα απ’ όλα για σας τους ίδιους τους παίκτες ανεξαρτήτως ομάδας;

Από τη μία είναι θετικό ότι οι ομάδες θα κοιτάξουν να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, που μπορεί να μην τις έπαιρναν, αλλά είναι άδικο για τα παιδιά που παίζουν χρόνια ποδόσφαιρο, ταΐζουν οικογένειες και δε βρίσκουν συμβόλαια, ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ πιο εύκολα.

Δεν ξέρω τι θα γίνει, μακάρι να βρεθεί λύση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και για όλες τις ομάδες και για όλους τους ποδοσφαιριστές και για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να βρουν ομάδες πολλοί παίκτες, που αυτή τη στιγμή είναι στο «περίμενε».

Ειδικότερα για την ομάδα σου, είναι μία περίεργη κατάσταση να συνεργάζεσαι και να προπονείσαι με συμπαίκτες που το αμέσως επόμενο διάστημα ίσως χρειαστεί να τους αποχωριστείς;

Πάνω απ’ όλα εύχομαι να μη γίνει αυτό και για την ομάδα μας και για τις υπόλοιπες. Πάντως, όλα τα παιδιά στον Ολυμπιακό Βόλου, ανεξαρτήτως αν θα μείνουν ή θα φύγουν, είναι επαγγελματίες και δουλεύουν στο 100% σαν να είναι ήδη στην ομάδα. Μακάρι να βρεθεί λύση.

Τι είναι αυτό μέχρι στιγμής που έχεις δει με πολύ θετικό μάτι στον Ολυμπιακό Βόλου; Τι έχεις εκτιμήσει περισσότερο σ’ αυτήν την ομάδα;

Πάνω απ’ όλα εκτίμησα πώς με προσέγγισε ο πρόεδρος, ο προπονητής και όλη η ομάδα. Εδειξαν ότι με πιστεύουν και πως ήθελαν πολύ να έρθω. Αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και το ότι είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, μία ομάδα με ιστορία, που έχει παίξει στην Ευρώπη και διαθέτει πολύ κόσμο από πίσω. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά.

Αν και είναι νωρίς και έχετε δώσει μόνο ένα φιλικό σε πρώιμο στάδιο, πώς βλέπεις τη συνεργασία σου με τον παρτενέρ σου στο κέντρο της άμυνας, τον Φιλίποβιτς;

Ολα πάνε μία χαρά, ο Ιγκόρ είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες και θεωρώ ότι θα έχουμε όλοι μία πολύ καλή συνεργασία με τις προπονήσεις και τα φιλικά που θα κάνουμε. Πιστεύω πως θα χτίσουμε μία καλή ομάδα, που θα έχει αυτοματισμούς και θα βρισκόμαστε μεταξύ μας, γνωρίζοντας ποιο είναι το θετικό του κάθε ποδοσφαιριστή και ποιο το αρνητικό. Τώρα με τα φιλικά θα γνωριστούμε ακόμη καλύτερα, γιατί μπορεί να δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά στα φιλικά θα δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα είναι έτοιμη.

Τι είναι αυτό, για το οποίο είσαι σίγουρος ότι μπορείς να δώσεις στην ομάδα; Τι πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις;

Εγώ ως Αλκης θα προσφέρω το 100%, για να κερδίζει η ομάδα μου και να κάνω σωστά τη δουλειά μου στις προπονήσεις, στα φιλικά και στα επίσημα ματς, ώστε να μη δεχόμαστε γκολ.

Η υπόσχεσή σου στον κόσμο της ομάδας ποια είναι;

Πρώτα απ’ όλα τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι άλλο να έχεις τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί έχουμε περάσει δύο δύσκολες χρονιές. Μακάρι να μπορεί να είναι στο γήπεδο και όσος περισσότερος μπορεί, γιατί η ομάδα έχει πάρα πολύ κόσμο και θα δώσουμε το 100% να κάνουμε ένα σύνολο αντάξιο της ιστορίας του.

Χωρίς να είσαι μεγάλος σε ηλικία, έχεις αρκετές παραστάσεις από τη Σούπερ Λιγκ 2 και ξέρεις την κατηγορία… Ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου φέτος;

Πιστεύω ότι, επειδή διαθέτουμε και έμπειρους παίκτες και νεαρούς που έχουν πάνω απ’ όλα φιλοδοξίες και θέλουν να διακριθούν, θα κάνουμε μία ομάδα πάρα πολύ ανταγωνιστική και θα πηγαίνουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Τώρα το πού θα μας βγει δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι ότι θα μπαίνουμε σε όλα τα ματς να παίρνουμε τη νίκη. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να συζητά αν θα μείνει ή δε θα μείνει στην κατηγορία. Δεν το συζητάμε καθόλου αυτό.

Επειδή έχεις ζήσει τον Μπάτροβιτς και τον γνωρίζεις καλά και επειδή ήρθε ως το μεγάλο όνομα και θεωρείται η πιο ηχηρή κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου, πιστεύεις ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του;

Τον ξέρω από πέρσι που ήμασταν μαζί στην Παναχαϊκή. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, που έχει αυτό το κάτι παραπάνω, που λέμε. Μπορεί να κάνει μία ενέργεια που θα ξεσηκώσει τον κόσμο ή να πετύχει ένα γκολ. Είναι ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά. Και δεν είναι μόνο ο Μπάτροβιτς που μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά κι άλλοι παίκτες στην ομάδα μας, που το έχουν αποδείξει.

Ενα ντέρμπι με τη Νίκη είναι κάτι που θέλεις να ζήσεις ή δε σου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη;

Η Νίκη είναι μία ομάδα, όπως οι υπόλοιπες. Καταλαβαίνω ότι για τον κόσμο είναι κάτι ξεχωριστό. Επειδή μου το έχουν μεταφέρει οι Βολιώτες συμπαίκτες μου ότι είναι κάτι διαφορετικό, θα ήθελα να το ζήσω.

Επειδή έχεις κάνει το ξεκίνημά σου από την ΑΕΚ, τι είναι αυτό που κυρίως σου

έμαθε αυτή η μεγάλη ομάδα;

Η αλήθεια είναι ότι από έξι ετών στην ΑΕΚ ξεκίνησα να κλοτσάω την μπάλα και έμεινα μέχρι τα 21 μου χρόνια. Είναι η πρώτη μου ομάδα που μου έμαθε ποδόσφαιρο και να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου