ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναμένονται αφίξεις στο Καρπενήσι

αναμένονται-αφίξεις-στο-καρπενήσι-454780

Η διάθεση για δουλειά είναι δεδομένη στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, που σήμερα θα διανύσει την τέταρτη μέρα του βασικού σταδίου προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Ωστόσο, δεδομένη είναι και η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις, καθώς σήμερα, αλλά και τις επόμενες μέρες αναμένονται αφίξεις στο προπονητικό κέντρο που βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι πήγαν και στο γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris να γυμναστούν, παρ’ ότι βρίσκονται στο Casa Di Neve, καθώς στο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου δεν υπήρχε κάποιο κενό.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έρθει σε συμφωνία, όπως λένε οι πληροφορίες, με τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, με τον έναν εξ αυτών να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, που υπάρχουν ο έμπειρος Ξενοδόχοφ και ο νεαρός Κωνσταντίνου, ενώ οι άλλοι δύο είναι κεντρικός αμυντικός και επιθετικός αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά στον κεντρικό αμυντικό είναι νεαρής ηλικίας και θα αποκτηθεί με δανεισμό από μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, η οποία τον είχε στην προετοιμασία της και τον χρησιμοποίησε και σε φιλικά. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν πρώτα να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και μετά να ανακοινώσουν τους ποδοσφαιριστές.

Από τους ξένους ποδοσφαιριστές, που δοκιμάζονται, Σαλίν Ντιαμπί και Οσκαρ Σιαφά όλα δείχνουν ότι θα υπογράψουν, αφού αφήνουν θετικές εντυπώσεις και πιστεύεται ότι μπορούν να βοηθήσουν, ενώ δεν έχει παρθεί απόφαση ακόμη για τον Μπράιαν Μπονανά, κάτι που θα γίνει σύντομα.

Για τον Σενεγαλέζο Ντιαμπί ο Γιώργος Βαζάκας έχει δει πως είναι ο κλασικός αμυντικός μέσος με τρεξίματα και καλά μαρκαρίσματα, που μπορεί να κάνει τη βρόμικη δουλειά, ενώ ο υψηλόσωμος επιθετικός από τη Ισημερινή Γουϊνέα με ισπανικό διαβατήριο Σιαφά είναι παίκτης που μπορεί και να εκτελέσει μέσα στην περιοχή, αλλά και να παίξει με πλάτη στην εστία με τον όγκο του και το εκτόπισμά του, σπάζοντας την μπάλα στους εξτρέμ ή στον επιτελικό μέσο.

Από τους Ελληνες, ο Χατζής θα ενταχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην ομάδα, ενώ η παρουσία στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά και στο φιλικό με την Καλαμάτα των Κόλα, Σκοπελίτη και Χολέβα δείχνει ότι ξεπερνιέται το θέμα με την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να συμμετάσχει στο κανονικό πρόγραμμα είναι ο Κατσούκης, που κάνει ατομικό λόγω ενοχλήσεων, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Γιώργου Βαζάκα, δηλαδή οι Κωνσταντίνου, Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Να’ α, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν Οκάν, Βερνάρδος, Βλάχος, Αρναούτογλου, Παπακώστας, Χολέβας, Μπέικος, Ντουάρτε Βαλέντε, Χατζής, Μπράιαν Μπονανά, Ν’ Κόα, Κουντουριώτης, Οσκαρ Σιαφά, Μπάτροβιτς.

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στις ακόλουθες θέσεις:

Τερματοφύλακες: Ξενοδόχοφ, Κωνσταντίνου

Πλάγιοι μπακ: Σκοπελίτης, Βλάχος, Να’ α, Αρναούτογλου

Σέντερ μπακ: Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Χολέβας, Παπακώστας

Αμυντικοί μέσοι: Ντουάρτε Βαλέντε, Κόλα, Ντιαμπί

Ακραίοι μεσοεπιθετικοί: Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς, Ξύδας, Σουλεϊμάν Οκάν, Μπράιαν Μπονανά, Ν’ Κόα, Μπέικος

Επιτελικοί χαφ: Χάσεκ, Χατζής, Κατσούκης

Σέντερ φορ: Βερνάρδος, Οσκαρ Σιαφά

Ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει να έχει τις περισσότερες λύσεις στις θέσεις πίσω από τον κλασικό προωθημένο, εκεί που η ποιότητα ειδικά των Κουντουριώτη, Μπάτροβιτς και Ξύδα δεν αμφισβητείται.

Οσοι είδαν τον Κουντουριώτη στο φιλικό με την Καλαμάτα, κατάλαβαν από τις πρώτες κιόλας επαφές με την μπάλα του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και ειδικά ο Γιώργος Βαζάκας, που το επισήμανε αμέσως στους συνεργάτες του, ότι έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, το αρχοντικό στιλ και το γεγονός ότι παίζει συνεχώς με το κεφάλι ψηλά. Επίσης, παίρνει συνεχώς πρωτοβουλίες, προσπαθεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και συγκλίνει με μεγάλη ευκολία στον άξονα.

Για τον Μπάτροβιτς φυσικά δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το τι μπορεί να προσφέρει, απλώς το μόνο που πρέπει είναι να πιάσει τα γνωστά του στάνταρ, ενώ ο Ξύδας θέλει να αναγεννηθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τη χειρότερή επαγγελματική του χρονιά πέρσι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου λόγω κάποιων προβλημάτων δεν κατάφερε να καταγράψει κάποια συμμετοχή.

Κοιτούν για φιλικό με τοπική ομάδα

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου ασχολούνται και με το κλείσιμο ενός φιλικού το Σάββατο.

Η ΑΕ Κηφισιάς, η Σαντορίνη, η Μύκονος, αλλά και τα Χανιά είναι στο Καρπενήσι, ενώ το Αιγάλεω ακύρωσε την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η Μύκονος έπαιξε φιλικό με τη Σαντορίνη χθες και φεύγουν και οι δύο πιο νωρίς σε σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς έχουν επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για το Κύπελλο Ελλάδος ως ομάδες Γ’ Εθνικής. Επομένως, δε γίνεται οι ερυθρόλευκοι να παίξουν με κάποια απ’ αυτές τις δύο ομάδες.

Η Κηφισιά από τη μεριά της έχει κλείσει φιλικό με τα Χανιά το Σάββατο 28 του μηνός. Αρα, μόνη λύση μοιάζει για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα να γίνει κάποιο φιλικό με τοπική ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής.

Από κει και πέρα με την επιστροφή της ομάδας στον Βόλο, θα ακολουθήσουν το πολύ δυνατό τεστ με την ΑΕΚ στη Λάρισα την 1η Σεπτέμβρη κι αυτό με τον ΑΟ Τρικάλων στη Νεάπολη στις 4/9, με τη διοίκηση να έχει κάνει ήδη αίτημα στον Δήμο Βόλου για παραχώρηση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σ’ αυτή την αναμέτρηση υπάρχει σκέψη να παρουσιαστεί και το ρόστερ, αν και εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στην ίδια εκδήλωση για την παρουσίαση των εμφανίσεων της ομάδας και των εισιτηρίων διαρκείας σε κάποιο κέντρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αύριο ή μεθαύριο αναμένεται να εξεταστεί ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου από την ΕΕΑ.

Δύο σημαίες του Ολυμπιακού Βόλου κοσμούν την είσοδο του Casa Di Neve στο Καρπενήσι, όπου αναμένονται αφίξεις νέων παικτών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου