ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττα με 0-4 στο πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό Βόλου (photos)

ηττα-με-0-4-στο-πρώτο-φιλικό-για-τον-ολυμπ-459691

Με 0-4 από την πιο έτοιμη Καλαμάτα ηττήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο φιλικό διάρκειας 70 λεπτών που έδωσε χθες το πρωί στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών κι όχι στη Νεάπολη λόγω αγωνιστικού χώρου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το σκορ μπορεί να ακούγεται και να είναι βαρύ, αλλά κύριο μέλημα του Γιώργου Βαζάκα μετά από 12 μέρες προετοιμασίας ήταν να δει όλους τους παίκτες αγωνιζόμενους, τη στιγμή που κάποιοι απ’ αυτούς τελούν ακόμη υπό δοκιμή.

Οι δοκιμές Βαζάκα

Σε όλο το ματς έπαιξε ο νεαρός τερματοφύλακας Κωνσταντίνου, καθώς ο Ξενοδόχοφ δεν μπορούσε να αγωνιστεί και είδε το ματς με πολιτικά, όπως και οι Κατσούκης και Μπάτροβιτς.

Στο πρώτο 35λεπτο οι Σκοπελίτης και Να’ α ήταν στα άκρα της άμυνας και ο Μαρκοπουλιώτης μαζί με τον Φιλίποβιτς αποτέλεσαν τους δύο στόπερ. Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ ήταν οι τρεις παίκτες του άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Τσέχο να είναι ο πιο προωθημένος, ενώ ο Ξύδας τοποθετήθηκε στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Σουλεϊμάν Οκάν στα αριστερά. Τέλος, φορ ήταν ο Βερνάρδος.

Στην επανάληψη, ο Βλάχος ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας και ο Αρναούτογλου ο αριστερός με τους Παπακώστα Χολέβα να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας. Πατρώνης, Βαλέντε, και Χατζής ήταν οι τρεις κεντρικοί μέσοι, με τον τελευταίο να έχει επιτελικό ρόλο, ενώ ο Μπράιαν Μπονανά (δεξιά) και ο Κουντουριώτης (αριστερά) κινούνταν στα άκρα. Ο υπό δοκιμή Οσκαρ Σιαφά, με ισπανικό διαβατήριο και με καταγωγή από την Ισημερινή Γουινέα ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Νίκος Αναστόπουλος μπορεί να είχε στη διάθεσή του 17 παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν τερματοφύλακες, αλλά η ομάδα του, έχοντας ξεκινήσει πιο νωρίς την προετοιμασία έδειξε μεγαλύτερη ετοιμότητα, αλλά και συνοχή, αφού πολλοί παίκτες έχουν μείνει από πέρσι. Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε τον Καπούταγλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μαβινγκά, Λουπάνο, Τσελεπίδης και Κωνσταντινόπουλος ήταν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα. Ο Αναστασόπουλος είχε ρόλο κλασικού αμυντικού χαφ, με τον Παπατόλιο και τον Παυλίδη να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Επίσης, τον κλασικό επιθετικό Μαρκόφσκι βοηθούσαν από τις πτέρυγες ο Νάνι (αριστερά) και ο Κόκκορης (δεξιά). Από τους θεωρούμενους βασικούς δεν αγωνίστηκαν οι Τάτος, Ταΐρης, Μπακαγιόκο.

Οι φάσεις του φιλικού αγώνα

Στο 9’ ο Ξύδας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, συγκλίνοντας στον άξονα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και έτσι μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Καπούταγλης. Στο 11’ στην πρώτη επίθεση της Καλαμάτας, ο Νάνι έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Μαρκόφσκι, που με κεφαλιά νίκησε τον Κωνσταντίνου.

Ετσι έγινε το 0-1, για να έρθει το 0-2 στο 20’, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου μετά την εκτέλεση κόρνερ δεν μπόρεσε να διώξει και ο στόπερ Τσελεπίδης με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Η Καλαμάτα με 100% ευστοχία έκλεισε το πρώτο μέρος με δύο γκολ διαφορά, την οποία αύξησε στο 44’ κι αφού ένα λεπτό πριν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που είχε μία καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, ο Σιαφά πήρε την πάσα του Κουντουριώτη και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Αμέσως μετά η Καλαμάτα πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν ο Κωνσταντινόπουλος από την αριστερή πλευρά έβγαλε βαθιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Λουκίνας έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κωνσταντίνου για το 0-3.

Στο 51’ ο Πατρώνης ήταν άστοχος σε εκτέλεση φάουλ και στο 54’ στην άλλη εστία ο Κόκκορης έκανε από τα δεξιά μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι, για να έρθει στο 62’ ο Ασαμόα να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο σκόρερ πήρε την πάσα του Κόκκορη και κινούμενος ταχύτατα βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε από θέση μέσα αριστερά τον Κωνσταντίνου, που ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-4.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε άλλες δύο τελικές προσπάθειες, χωρίς να καταφέρει να μειώσει. Στο 64’ ο Κουντουριώτης, που άφησε θετικές εντυπώσεις (όπως και ο Σιαφά με τον Ντουάρτε Βαλέντε) έκανε έξω από την περιοχή ένα τεχνικό αριστερό σουτ, που πήγε πάνω στον τερματοφύλακα Καραχάλιο και στο 70’ το σουτ του Παπακώστα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (α’ μέρος): Κωνσταντίνου, Σκοπελίτης, Να’ α, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν Οκάν, Βερνάρδος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (β’ μέρος): Κωνσταντίνου, Βλάχος, Αρναούτογλου, Παπακώστας, Χολέβας, Πατρώνης (68’ Μπέικος), Βαλέντε, Χατζής (58’ Μπουλάτοβις), Μπράιαν Μπονανά (69’ Ν’ Κόα), Κουντουριώτης, Οσκαρ Σιαφά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης (30’ Κουτς), Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Λουπάνο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης, Νάνι, Κόκκορης, Μαρκόφσκι

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Λουκίνας, Σκεντεράι, Ματέους, Ασαμόα, Καραχάλιος

Η αποστολή για Καρπενήσι

Σήμερα στις 08.30 π.μ. από το γήπεδο του Μαγνησιακού αναχωρεί ο Ολυμπιακός Βόλου για το Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι 25 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι εξής: Κωνσταντίνου, Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Να’ α, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν Οκάν, Βερνάρδος

Βλάχος, Αρναούτογλου, Παπακώστας, Χολέβας, Μπέικος, Ντουάρτε Βαλέντε, Χατζής, Μπράιαν Μπονανά, Ν’ Κόα, Κουντουριώτης, Οσκαρ Σιαφά, Μπάτροβιτς, Κατσούκης.

Δελιτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αναμέτρηση (η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήταν το μοναδικό μέσο που έδωσε το παρών στο φιλικό)

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός Βόλου

Καλά στοιχεία έδειξε ο υψηλόσωμος φορ Οσκαρ Σιαφά, που δοκιμάζεται

Ο Σαλίν Ντιαμπί επιτηρείται από τον Παυλίδη

Να’ α και Παυλίδης διεκδικούν την μπάλα

Ο Μπράιαν Μπονανά εφορμά από τα δεξιά, με τον Κόκορη να προσπαθεί να φτάσει στην μπάλα

Ο Κόλα έτοιμος να πασάρει

Μονομαχία Αναστασόπουλου και Βερνάρδου

Ο Μπράιαν Μπονανά με αντίπαλο τον Κωνσταντινόπουλο

Ο Ντουάρτε Βαλέντε

Ο Μαρκόφσκι ανάμεσα από Κόλα και Σουλεϊμάν Οκάν

Ευχαριστημένος από την ομάδα του ο Νίκος Αναστόπουλος

Ο Νάνι μαρκάρεται από Ντιαμπί και Μαρκοπουλιώτη

Κατσούκης και Ξενοδόχοφ είδαν το ματς με τα πολιτικά

Εβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ο Γιώργος Βαζάκας, παρά την ήττα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου