ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παίρνει και Ντιαμπί, θέλει φορ και μπακ

παίρνει-και-ντιαμπί-θέλει-φορ-και-μπακ-466438

Στη δεύτερη εβδομάδα μπήκε από χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου, με διπλές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα, στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στον Αγιο Γεώργιο Φερών, ενώ είναι γεγονός ότι το ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική του μορφή και υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

«Ολα κυλούν καλά στην προετοιμασία, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι επαφές με ποδοσφαιριστές που μπορεί να προστεθούν στο ρόστερ για να ισχυροποιήσουν την ομάδα. Ενώ υπάρχει ακόμη το ηλικιακό πρόβλημα που πιθανόν μερικώς θα ξεπεραστεί σιγά-σιγά «χτίζουμε» τη νέα ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική στο δύσκολο πρωτάθλημα που έρχεται. Ακόμη και από τις “δοκιμές” μπορεί να υπάρξει μεταγραφή» ανέφερε ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θωμάς Μακρής, “φωτογραφίζοντας” τον Ιβοριανό μέσο Ντιαμπί.

Ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας αξιολογώντας τους παίκτες που είναι υπό δοκιμή για το νέο ρόστερ έχει ήδη απορρίψει τους Κυριακίδη, Αντωνόπουλο και τον Σκοπιανό Ζντραφκόφσκι, ενώ έχει ανάψει το πράσινο φως για την παραμονή του 20χρονου αμυντικού χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού, Σαλίν Ντιαμπί που έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις από μικρή κατηγορία στην Ισπανία και πιθανόν ακόμη και σήμερα η ΠΑΕ μπορεί να προχωρήσει και στην ανακοίνωση απόκτησής του νεαρού μέσου.

Πάντως στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πολύ καλά ότι χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση ώστε να γίνει το ρόστερ ανταγωνιστικό, ειδικά αν δεν επιτραπεί να ενταχτούν σε αυτό παίκτες από την περσινή σεζόν που είναι πάνω από 25, λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ… “Δεν έχει χαθεί η ελπίδα μας ότι κάτι μπορεί να γίνει για την περίπτωση αυτή που έχει προτεραιότητα, ενώ δουλεύουμε και ένα δεύτερο πλάνο και όταν η ομάδα προετοιμάζεται στην Ευρυτανία να ξέρουμε τι έχουμε. Το σίγουρο είναι οι θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές” ανέφερε ο Θωμάς Μακρής, με τον Ολυμπιακό να μεταβαίνει στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο προετοιμασίας την ερχόμενη Κυριακή, για να επιστρέψει στις 30 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει εντοπίσει τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους θέλοντας έναν φορ τη στιγμή που δεν συνεχίζει στην ομάδα ο περσινός πρώτος σκόρερ της Ιάσονας Παπαδημητρίου, αλλά και ένα δεξί μπακ αφού αποχώρησε ο Γραικός αλλά και δεν προχώρησε η μεταγραφή του 20χρονου Βασίλη Πολίτη από την Ηλιούπολη.

Πάντως ώς τώρα έχουν γίνει προσεγμένες κινήσεις ενίσχυσης και η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε ήταν αυτή του Τσέχου επιτελικού μέσου Φίλιπ Χάσεκ, ο οποίος για πρώτη φορά αφήνει τη χώρα του για να αγωνιστεί σε άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο, ακολούθησε η απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού Βέλικο Μπάτροβιτς, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική χρονιά στην Παναχαϊκή, σημειώνοντας οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και στους ερυθρόλευκους περιμένουν πολλά και από τον Πορτογάλο Ντουάρτε Βαλέντε, με τον 21χρονο αμυντικό μέσο να έχει παραστάσεις από το κυπριακό πρωτάθλημα (έπαιξε πέρυσι στην Α’ κατηγορία με την Καρμιώτισσα), ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εστορίλ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό “ποντάρουν” και στον 19χρονο Καμερουνέζο αριστερό μπακ Ζοζέφ Εντουάν Ναά, ο οποίος ήταν βασικός και αναντικατάστατος πέρσι στον Ασπρόπυργο, παίζοντας στη Φούτμπολ Λιγκ και το ίδιο “βλέπουν” και στον Σαλίν Ντιαμπί.

Οσον αφορά στους Έλληνες ο Άλκης Μαρκοπουλιώτης θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιαννίτση (που πήγε Απόλλων Λάρισας) και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Φιλίποβιτς, που λύση είναι και ο Παπακώστας αλλά και ο Νίκος Βενέτης που ήρθε από την Αριδαία, ενώ πλάγια υπάρχει και ο Παναγιώτης Αρναούτογλου που αποκτήθηκε από την Ιεράπετρα.

Μεσοεπιθετικά ενώ έμεινε ο Χρήστος Κατσούκης, κυρίως ο Γιώργος Ξύδας που ήρθε από τον ΠΑΣ αλλά και οι Θοδωρής Βερνάρδος από τον Αστέρα Βλαχιώτη και ο Οκάν Σουμεϊμάν από το Αιγάλεω θεωρούνται καλές λύσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει η “κίνηση” για την απόκτηση του φορ, όπως και ενός ακόμη τερματοφύλακα αφού δεν συνεχίζει ο Λαδάς.

Πάντως πριν το Καρπενήσι ο Ολυμπιακός το Σάββατο 21/8 θα έχει το πρώτο του φιλικό τεστ στον Βόλο με την Καλαμάτα, ενώ εκτός από κάποια παιχνίδια στην Ευρυτανία αρχές Σεπτεμβρίου έχει κλείσει φιλικά και με Λάρισα και Τρίκαλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου