ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απορρίψεις στον Ολυμπιακό, ενώ πιθανόν χαλάει του Πολίτη

απορρίψεις-στον-ολυμπιακό-ενώ-πιθανό-475176

Μπορεί χθες να μην υπήρχε κάποια ανακοίνωση νέας μεταγραφής από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά είναι βέβαιο ότι σύντομα θα τελειώσουν κάποιες υποθέσεις και θα πέσουν οι υπογραφές, με τους ερυθρολεύκους να γεμίζουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ τους.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Γιώργος Βαζάκας έχει ήδη απορρίψει κάποιους ποδοσφαιριστές, που έδωσαν το παρών στην «πρώτη», προκειμένου να δοκιμαστούν, αφού δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Αυτοί είναι οι Κυριακίδης, Αντωνόπουλος και ο Σκοπιανός Ζντρακόφσκι, οι οποίοι δε θα συνεχίσουν να γυμνάζονται με τους Βολιώτες.

Ο Γρεβενιώτης τεχνικός έχει ζητήσει από τη διοίκηση, εκτός των άλλων, να του βρει έναν ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή για το δεξί άκρο της άμυνας, όπου θεωρεί ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ποιοτική ενίσχυση, έχοντας ως μπακ απ γι’ αυτό το πόστο τον Κατσούκη.

Και αναφέρουμε μόνο τον Κατσούκη, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τον Βασίλη Πολίτη. Ο νεαρός δεξιός μπακ από την Ηλιούπολη ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά είναι πιθανό η μεταγραφή του να χαλάσει. Ο παίκτης δεν ήταν στην «πρώτη» της ομάδας και τελικά, όπως λένε οι πληροφορίες, εξακολουθεί να παίρνει μέρος στις προπονήσεις της Ηλιούπολης, μην μπορώντας να πάρει στα χέρια του το δελτίο.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας, πλην του τερματοφύλακα, όπου υπάρχει ο Ξενοδόχοφ ως βασική επιλογή, ο κ. Βαζάκας γνωρίζει ότι διαθέτει τις λύσεις που θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει περισσότερο βάθος.

Συγκεκριμένα, οι Μαρκοπουλιώτης και Φιλίποβιτς είναι παίκτες που προορίζονται για βασικοί στο κέντρο της άμυνας, με τις εναλλακτικές λύσεις μέχρι τώρα να είναι ο Βενέτης και ο Παπακώστας, ενώ για το αριστερό άκρο υπάρχει εμπιστοσύνη στους Αρναούτογλου και Να’ α.

Για το come back με τα

ερυθρόλευκα ο Ξύδας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου θα περιμένει να αξιολογήσει τον Βαλέντε για τη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ για τα άκρα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον Ξύδα, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει το come back μετά την περσινή σεζόν, στην οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί καθόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ. Η αξία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και ο 24χρονος ποδοσφαιριστής επιδιώκει να βοηθήσει την ομάδα του και να βοηθηθεί απ’ αυτήν, προκειμένου να ξαναθυμίσει πάλι τον καλό του εαυτό και να αναγεννηθεί.

Ασφαλώς, η παρουσία του Μπάτροβιτς επίσης στις πτέρυγες είναι εγγύηση ποιότητας, ενώ ο Χάσεκ μπορεί να τους πλαισιώσει στον άξονα, δημιουργώντας μία τριπλέτα πολύ παραγωγική. Σ’ αυτές τις θέσεις μπορεί να προσφέρει και ο Σουλεϊμάν Οκάν.

Θέλει στην κορυφή τον Βερνάρδο

Για τη θέση του φορ, ο Γιώργος Βαζάκας θα επενδύσει στον Βερνάρδο, έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, αλλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους στην «πρώτη» της ομάδας ότι τον σκέφτεται αποκλειστικά για την κορυφή, ξέροντας άριστα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παίκτη, καθώς συνεργάστηκε μαζί του στον Αστέρα Βλαχιώτη.

Παλεύουν τις ανανεώσεις

Στον Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν ότι ακόμη δεν έχει κριθεί το θέμα με τις ανανεώσεις συμβολαίων παικτών, που υπήρχαν στο περσινό ρόστερ και δεν ανανέωσαν ως τις 30/6, και προσπαθούν μαζί με άλλες θιγόμενες ομάδες της περσινής Football League να πιέσουν τους αρμόδιους ποδοσφαιρικούς φορείς, ώστε να εξετάσουν εκ νέου το ζήτημα, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα αναγκαστούν να ψάξουν νέα ποδοσφαιρική στέγη και ίσως σε μικρότερη κατηγορία, καθώς οι λίγοι σύλλογοι που δεν έχουν ηλικιακούς περιορισμούς στις μεταγραφές στη Σούπερ Λιγκ 2 έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές στο ρόστερ τους.

Αν προκύψει θετική εξέλιξη, κάτι που είναι δύσκολο και το ξέρουν πρώτοι απ’ όλους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, τότε θα κρατηθούν κάποιες μονάδες, όπως οι Βολιώτες Κόλα, Σκοπελίτης, Παπαδημητρίου και ίσως ο Χολέβας, αλλά και οι Μπουτζίκος, Γραικός. Ετσι, θα μειωθούν και οι ανάγκες για μεγαλύτερη μεταγραφική ενίσχυση και η αναζήτηση παικτών θα είναι πιο περιορισμένη, σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να έρθουν ακόμη δέκα παίκτες, όπως είπε ο Γιώργος Βαζάκας στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Εργομετρικά στον Αγιο Γεώργιο

Να τονιστεί, τέλος, ότι χθες το πρωί έγιναν εργομετρικά στον Αγιο Γεώργιο Φερών, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, και τα αποτελέσματα αναμένονται με ενδιαφέρον από την τεχνική ηγεσία, ώστε να δει σε τι επίπεδο βρίσκονται οι παίκτες και ανάλογα να προσαρμόσει τη δουλειά ο ίδιος, αλλά και ο νέος γυμναστής, που δεν ήταν στην «πρώτη» λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, και είναι ο 27χρονος Δημήτρης Μούρας. Ο νεαρός συνεργάτης του Γιώργου Βαζάκα έχει στο βιογραφικό του πολύ καλές σπουδές, ενώ κατέχει και δίπλωμα UEFA B, έχοντας εργαστεί σε Πανσερραϊκό, Α.Ο. Παλαιόχωρας και Αιολικό, που ήταν και η τελευταία του ομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου